MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice - Dubina, Erno Košťála 991

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Advertisements

MY JSME MŠ VYHLÍDKA J.K.Tyla
PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA „ŠKOLIČKA, DO KTERÉ SE VŠICHNI TĚŠÍME“
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Dětské dopravní hřiště Hřiště bylo vybudováno Statutárním městem Teplice v roce 2007 Hřiště bylo vybudováno Statutárním městem Teplice v roce 2007 Náklady.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E Mladší školní věk.
Jaro na statku FARMÁŘ A JEHO PRÁCE. Čtyři roční období.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
 Projekt Pohádkový rok je zaměřen na klasické české pohádky, známé i méně známé.  Cílem je vzbudit v dětech větší zájem o čtení, zájem o pohádky, aby.
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
Práce s pohádkou Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 Jak pejsek s kočičkou.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
„ Ondra pomáhá ptáčkům“
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_23_FYZIKA
Název vzdělávacího materiálu
Dýňování aneb Čechova strašidelná stodola
Informatorium školy mateřské J. A. Komenský 3.část
Snídaně – oběd - večeře ZdravÍ, bezpečí.
Hrátky s čerty čert, anděl a Mikuláš.
VYBARVI SI NOVÉ KAMARÁDY…
Základní informace o poskytovateli
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Najdi jarní květinu, která se nachází jen jednou
Zvuky hudebních nástrojů
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Školkáčci jedou na výlet
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_20_20_zdravý životní styl.
VÝROBA ŚÍPKOVÉHO ČAJE sebeobsluha.
POHÁDKY PRO DĚTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Goethe-Institut Praha S knížkou do života (Bookstart) 23. října 2017
vnímání, pozornost, soustředěnost
Má země Česká republika.
Obrázková básnička Jazyk a řeč.
Dělání babičky. Dětské vymezení role babičky jako role získané
Děti jsou naše budoucnost
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Životní cyklus.
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Digitální gramotnost Informatické myšlení
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Orientujeme se v prostoru
Opička Gogo Jak jsme využitím projektové metody podněcovaly představivost dětí, rozvíjely jejich pohybové a manipulační dovednosti, asociativní myšlení,
VYPRÁVĚNÍ PODLE OBRÁZKŮ
Polytechnika v dětské literatuře
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Spolupráce s rodiči a komunitou
Rozlišování obrazných znaků a symbolů, grafické vyjadřování
BROUČCI A POČÍTADLO Pro skřítka Ticháčka.
JARNÍ TRHY 2019.
JAZYK, ŘEČ, ZPĚV A VNÍMÁNÍ
Když jsem já sloužil… Jazyk a řeč.
Vztah k životnímu prostředí
Estetická výchova Jak rozvíjet estetické vnímání světa u dětí předškolního věku. Propojení hry a umění estetického vnímání, hledání významů uměleckých.
Umím si umýt ruce Samostatně používám ručník Nepoužívám v průběhu dne nebo odpoledního odpočinku pleny Umím používat WC (nepoužívám nočník!) Umím se vysmrkat,
Život bez střeva , Praha.
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Hudební nástroje vnímání.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Martina Jančová Klára Kautská Jana Petrásková Petra Solarová Prylová
Transkript prezentace:

MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice - Dubina, Erno Košťála 991 EUROPE READS

Předčítání dětem je každodenní součástí ŠVP programu v naší MŠ - Zejména čtení pohádek od různorodých autorů během poledního klidu - V součinnosti s projektem CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM Ve vedení dětí k lásce ke knihám nám pomáhá spolupráce s místním SENIORCENTREM, kdy BABIČKY dochází do školky a čtou dětem oblíbené pohádky před spaním

VEDEME DĚTI K ZÁJMU O KNIHY OD NEJÚTLEJŠÍHO VĚKU Děti se učí zacházet s knihou Poznávají rozmanité způsoby ilustrací Učí se soustředění při naslouchání předčítání textů, říkadel a básniček Posilují vlastní jazykové dovednosti Nabízíme dětem leporela a dětské knihy volně během ranních her i k trávení chvilek po svačinkách před dalšími činnostmi či po obědě při čekání na rodiče

PRVNÍ NÁVŠTĚVA V KNIHOVNĚ Seznamování se s prostředím knihovny Čas k hrátkám i k získávání nových informací

PROGRAM VE SPOLUPRÁCI S KNIHOVNOU

OBJEVUJEME V KNIHÁCH nejen moudro, poučení, ale i důležité vědomosti pro život, které rozmanitými prostředky společně přenášíme do „skutečného světa“ DEN ZEMĚ

Na základě čteného příběhu ROZVÍJÍME DRAMATICKÉ ČINNOSTI

SPOLUPRACUJEME S RODIČI Informujeme o knihách, se kterými děti seznamujeme Vyzýváme rodiny, aby nás seznamovali s jejich oblíbenými knihami, které si předčítají společně doma Nabízíme možnosti zakoupení knih pro děti (např. na základě literárního programu v MŠ) Apelujeme na význam čtení dětem pro podporu vzájemných vztahů, emočního vývoje a též pro žádoucí rozvoj řeči – v součinnosti s tím pořádáme LOGOPOHÁDKY pro rodiče s dětmi