Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROMĚNY PŘÍRODY NA JAŘE - 2. ROČNÍK
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 03_ Lidé a čas Roční období (SADA ČÍSLO 2)
Jaro Mgr. Iveta Honzejková.
JARO Prvouka.
Jaro Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období.
Ovocné stromy v různých ročních obdobích
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji.
JARO.
Strom po celý rok podzim
Jaro Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity živočichů.
Strom po celý rok Autor: Weissová Klára.
Roční období Název školy:
Prvouka – 2. ročník ZŠ „JARO“
Strom po celý rok Autor: Matěj Vyskočil JARO LÉTO zima PODZIM.
Prvouka ROČNÍ OBDOBÍ 1. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Jaro Test pro 1.roč. obd.duben. Jaro Test pro 1.roč. obd.duben.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/11_Jaro TEMA: Jaro ČÍSLO PROJEKTU: CZ.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorŠárka Matějová Datum NázevVY_52_INOVACE_24_Čas a příroda Ročník4. Číslo.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_15_Živočichové a rostliny v ročních obdobích Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 15 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_08_PRVOUKA_ZVĚŘ V ZIMĚ
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
Jaro KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
URČETE JEDNOTLIVÁ ROČNÍ OBDOBÍ
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
JARO.
Anotace : Výuka předmětu Člověk a jeho svět
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_28_PRVOUKA_OVOCNÉ STROMY
VY_32_Inovace_ Jaro - části rostlin Člověk a jeho svět 2.ročník
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
STŘÍDÁNÍ ROČNÍCH OBDOBÍ
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Autor: Mgr. Radana Marelová
05 Květiny a stromy na jaře
ROČNÍ OBDOBÍ Tereza Skálová.
Autorka: Vendula Szappanosová
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Jaro v přírodě Autor:
Datum vytvoření březen 2013 Ročník 2. Vzdělávací oblast obor
Jaro. Jaro JARO jarní rovnodennost měsíce: březen duben květen.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_20_PRVOUKA_LÉTO.
Příroda na jaře - opakování
Strom po celý rok Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity.
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
JARO.
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_01_jaro
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk,
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
VY_32_INOVACE_08_ROK_jaro
Věcné učení pro nižší stupeň ZŠS
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_02_PRVOUKA_PODZIM.
Transkript prezentace:

název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/21.1705 anotace: prezentace je určena pro 1.a 2.ročník ZŠ k seznámení a procvičení tematického celku JARO použita galerie Office

JARO Jaro začíná 21.března. Je to den jarní rovnodennosti. Den i noc jsou stejně dlouhé – 12 hodin. Jarní měsíce jsou: BŘEZEN, DUBEN, KVĚTEN

Příroda se probouzí ze zimního spánku. Na větvích stromů raší pupeny, z kterých později vyrostou květy a listy. Zelená se tráva a rozkvétají jarní květiny. Dny se prodlužují a oteplují, sníh taje. Ptáci se vracejí z teplých krajin, budují hnízda a sedí na vajíčkách. Zvířata vylézají z úkrytů.

K jaru patří Velikonoce. Děvčata připravují malované kraslice, chlapci s pomlázkou chodí na koledu. Druhou neděli v květnu slavíme Den matek.

OTÁZKY NA ZÁVĚR: VÁNOCE SILVESTR DEN MATEK NOVÝ ROK 1. Kdy začíná jaro? …………………………………………………………………. 2. Co se děje v přírodě? 3. Kdo rodí živá mláďata? 4. Podtrhni svátky jara. VELIKONOCE VÁNOCE SILVESTR DEN MATEK NOVÝ ROK