Úvodní informace o Fondu malých projektů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR , Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 Ostrava, 25. května.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Česko – rakouská přeshraniční spolupráce z pohledu možnosti operačních programů po vstupu do EU Lenka Doležalová 3. ÚFŘP.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Národní program podpory cestovního ruchu
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Fond malých projektů Interreg V-A SK – CZ
Fond malých projektů Interreg V-A SK – CZ seminář pro žadatele základní informace Zlín,
Fond mikroprojektů v Euroregionu Praděd v období
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
Fond mikroprojektů v Euroregionu Praděd v období
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Realizace a vyúčtování malého projektu
Ing. Stanislava Správková
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Cyklus malého projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Transkript prezentace:

Úvodní informace o Fondu malých projektů Seminář pro žadatele 18. 12. 2018, Ostrava

Osnova semináře Úvodní informace o Fondu malých projektů. Představení 2. a 3. výzvy FMP. Příprava malých projektů, VŘ, Publicita. Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP Realizace a vyúčtování malého projektu. Nejčastější chyby. Diskuze, dotazy.

Region Bílé Karpaty Region Bílé Karpaty (RBK) je sdružením právnických osob podle Občanského zákoníku, založeným zakladatelskou smlouvou dne 10. 2. 2000. Orgány sdružení jsou Valné shromáždění RBK a Správní rada RBK. Statutárním orgánem je předseda sdružení. Tuto funkci od 4. 5. 2015 vykonává Ing. Jan Kučera, MSc., místostarosta Rožnova pod Radhoštěm, statutární zástupce Sdružení Mikroregion Rožnovsko. RBK je dlouholetý Správce fondu mikroprojektů/malých projektů (Phare CBC 2002-03, INTERREG III-A 2004-2006, OPPS SR-ČR 2007- 2014, INTERREG V-A SR-ČR 2014-2020).

Region Bílé Karpaty 2014+ RBK - správce Fondu malých projektů z programu přeshraniční spolupráce INTERREG V-A 2014 – 2020 Slovenská republika – Česká republika. Všestranný rozvoj příhraničních regionů se zaměřením na přeshraniční spolupráci (kraje Zlínský, Jihomoravský, Moravskoslezský) s partnerskými organizacemi ze Slovenské republiky působícími na vymezeném území (kraje Žilinský, Trenčínský a Trnavský). Mezi další činnosti RBK patří kooperace a koordinace aktivit pro vytváření podmínek harmonického rozvoje příhraničních regionů a oblastí v sociální, hospodářské, kulturní a společenské sféře. Cílem sdružení je podpora vzájemné spolupráce subjektů na obou stranách hranice, poskytování informací o dotačních možnostech starostům či představitelům dalších institucí a organizování společných projektů, jež budou přínosem pro celý region.

Program přeshraniční spolupráce INTERREG V-A SR-ČR 2014 – 2020. Fond malých projektů 2014 – 2020 Program přeshraniční spolupráce INTERREG V-A SR-ČR 2014 – 2020. Strategický záměr projektu Fond malých projektů (FMP): - přispět k zvýšení atraktivnosti přeshraničního regionu pro obyvatele a návštěvníky prostřednictvím inteligentního využívání vnitřního potenciálu území. Podrobné informace k FMP: www.regionbilekarpaty.cz, Příručka pro žadatele a konečné uživatele, verze 1.2 (platná od 21.11.2018), včetně příloh, dokumentace k aktuální výzvě, ŽoNFP, aj. Správce FMP na české straně - Region Bílé Karpaty - vedoucí partner. Správce FMP na slovenské straně - Žilinský samosprávný kraj - hlavní přeshraniční partner.

Základní informace FMP 2014 - 2020 Podpora malých projektů na regionální úrovni. Evidentní přeshraniční dopad. Zapojení přeshraničního partnera. Objem vyčleněných prostředků z ERDF 9 013 945 EUR (10% z celkové alokace programu). Objem prostředků v ČR i SR přibližně stejný (ČR 4 513 945 EUR, v SR 4 500 000 EUR). Celková vyčleněná částka podpory z ERDF pro malé projekty v ČR činí 3 791 713,66 EUR.

Fond malých projektů Cílem podpory FMP je jednak vytváření přeshraniční integrace a posílení dlouhodobých forem spolupráce, stejně tak jako vytváření a posilování kontaktů, trvalá přeshraniční spolupráce obyvatel, regionů a regionálních struktur. Naplnění těchto cílů umožňuje Fond svým přístupem k financování menších akcí, které jsou založeny na bázi regionálních potřeb a mají evidentní přeshraniční dopad. Fond bude tedy podporovat zejména neinvestiční projekty menšího rozsahu v oblasti přeshraničních aktivit. Zkušenosti ukázaly, že Fond malých projektů je účinným mechanismem k podpoře akcí malého rozsahu a umožňuje využívání prostředků na podporu rozpočtově malých, ale z hlediska významu velmi přínosných projektů pro navazování a rozšiřování kontaktů mezi partnery z obou částí hranice.

Fond malých projektů 2014 – 2020 územní vymezení česká strana Moravskoslezský, Zlínský a Jihomoravský kraj slovenská strana Žilinský, Trenčínský a Trnavský samosprávný kraj Realizace MP musí mít dopad výhradně do těchto krajů, minimálně do jednoho

Zaměření projektu FMP v rámci programu INTERREG V-A SK-CZ Prioritní osa 2 Prioritní osa 3 Kvalitní životní prostředí Rozvoj místních iniciativ Investiční priorita 3. Zachování, ochrana, podpora a rozvoj přírodního a kulturního dědictví (6c) 5. Podpora právní a administrativní spolupráce a spolupráce mezi občany a institucemi (11b) Specifický cíl 2.1 Zvýšení atraktivnosti kulturního a přírodního dědictví pro obyvatele a návštěvníky příhraničního regionu. 3.1 Zvýšení kvalitní úrovně přeshraniční spolupráce místních a regionálních subjektů. 40 % finančních prostředků z FMP. 60 % z finančních prostředků z FMP. Ukazatel výsledků Nárůst počtu návštěvníků v příhraničním regionu. Investiční cíl. Úroveň kvality přeshraniční spolupráce místních a regionálních hráčů. Neinvestiční cíl.

Děkuji vám za pozornost! Ing. Jana Smutná ředitelka RBK Region Bílé Karpaty nám. T. G. Masaryka 2433, 760 01 Zlín tel.: 573 776 058 mob.: 739 612 340 e-mail: fmp@regionbilekarpaty.cz www.regionbilekarpaty.cz