Technika kolem nás Svět, ve kterém žijeme, se skládá z živé a neživé přírody, ale také techniky. Dokázali byste říct příklad živé a neživé přírody? Do.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alžběta Trtková ČJ – SV  Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství,
Advertisements

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Média a jejich role I. OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – posílání příloh Jak poslat em celý soubor?
Program Malování Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_107_Nebezpečí elektřiny Vypracoval:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Notebook, tablet Číslo DUM: III/2/VT/2/1/20 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM USB mikroskop.
Stříhání malých a velkých dětí. Technika stříhání dětských vlasů. Bezpečnost práce a ochrana zdraví. EU-3-3.
 Projekt Pohádkový rok je zaměřen na klasické české pohádky, známé i méně známé.  Cílem je vzbudit v dětech větší zájem o čtení, zájem o pohádky, aby.
Projekt: Šance pro každého žáka
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Informatika pro 5. ročník
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.36_Volný_čas Datum:
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
Referát kraje ČR Téma: Referát na kraj ČR
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu
KUCHYŇ Ahoj, jmenuji se Adrianka a zvu vás k nám do kuchyně, která je maminčiným i tatínkovým královstvím. Tady mi uvaří pokaždé nějakou dobrotu. Jsou.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Následující hra je složena ze 4 otázek, které nám dovolí vás kvalifikovat jako "profesionála". Otázky nejsou příliš obtížné, proto se nesnažte podvádět.
Vlastnosti trojúhelníku
Středověká velká násobilka devíti
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
POČÍTAČ VY_32_INOVACE_02 Sada 6 ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_23_Požár Téma: Požár
Poměr v základním tvaru.
Pohádky v nás.
Název školy Autor Název Téma Číslo projektu Anotace Plavská škola
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
VY_32_INOVACE_09_16_malování
PEXESO.
Čtverec kružítkem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Člověk a jeho svět 3. ročník
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
SKLOŇOVÁNÍ ZÁJMEN MNĚ? VÁM? SOBĚ? NAŠIMI?
MATEMATIKA – GEOMETRIE 7
Pořád od ženských slyšíme jejich pravidla
Má země Česká republika.
Promítání filmových sekvencí Pro naše účely můžeme využít následující tituly: Těžké melodično (1997)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_CERTOVSKE_RYMOVANI Název materiálu:
SLOVESA číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Počítač a jeho příslušenství
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Investice do rozvoje dalšího vzdělávání
Hardware Vstupní zařízení Mgr. Jan Vobornik, Masarykova ZŠ.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Windows – práce s okny VY_32_INOVACE_32_641
Firemní brožura Tohle je skvělé místo pro cíle společnosti.
Následující hra je složena ze 4 otázek, které nám dovolí vás kvalifikovat jako "profesionála". Otázky nejsou příliš obtížné, proto se nesnažte podvádět.
SCHOPNOSTI ČLOVĚKA Psychologie 4. S.
Poměr v základním tvaru.
Rozvoj geometrických představ
Naučil jsem se....
Informatika – Základní operace s buňkami
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob
Každý den jsme trochu starší…
ZVUKY A TÓNY.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
Transkript prezentace:

Technika kolem nás Svět, ve kterém žijeme, se skládá z živé a neživé přírody, ale také techniky. Dokázali byste říct příklad živé a neživé přírody? Do světa techniky patří mimo jiné věci, které nám mají usnadnit práci nebo které mohou sloužit k zábavě. Dnes si některé z nich ukážeme.

(Stolní) počítač, notebook, laptop Co vidíte na obrázku? K čemu slouží (stolní) počítač, notebook, laptop? Na počítači můžeme psát a kreslit jako na papír, poslouchat písničky, sledovat filmy, číst si, hrát hry nebo se připojit na internet. O tom, k čemu nám slouží internet, si ještě budeme povídat.

Tablet Co vidíte na obrázku? K čemu slouží tablet? Tablet funguje podobně jako počítač, jenom je menší. Stejně jako na počítači, můžeme i na tabletu psát a kreslit jako na papír, poslouchat písničky, sledovat filmy, číst si, hrát hry nebo se připojit na internet. Kromě toho umí udělat fotografii nebo natočit video jako fotoaparát.

Chytrý telefon/mobil Co vidíte na obrázku? K čemu slouží chytrý telefon/mobil? Telefon máme hlavně proto, abychom mohli někomu zavolat nebo napsat krátkou zprávu, které se říká SMS. Většina telefonů toho ale umí mnohem více. Co všechno můžeme s mobilem dělat? (Poslouchat písničky, sledovat videa, hrát hry, připojit se na internet, udělat fotku, atd.) 1.7.2019 Představení NÚKIB

Televize Co vidíte na obrázku? K čemu slouží televize? Televize nám slouží k sledování filmů, pohádek, rodiče na ní možná sledují zprávy pro dospěláky. Co myslíte děti, umí se některé televize připojit na internet podobně jako třeba počítač? (Ano, umí.) 1.7.2019 Představení NÚKIB

Chytré hodinky Co vidíte na obrázku? K čemu slouží hodinky? Hodinky nám ukazují, kolik je hodin. Některé hodinky toho umí ale mnohem více. Stejně jako počítač, tablet nebo mobil se připojit na internet, změřit jak rychle nám tluče srdce nebo kolik jsme toho dnes ušli nebo uběhli a některé v sobě mají také kompas. Ten vám ukáže jakým směrem se vydat. 1.7.2019 Představení NÚKIB

Webová kamera Co vidíte na obrázku? K čemu slouží webová kamera? Díky internetu si spolu lidé mohou povídat na dálku. I když třeba každý žije v jiném městě. Aby se lidé mohli při povídání přes počítač vidět, pomáhá jim webová kamera. 1.7.2019 Představení NÚKIB

Flashka Co vidíte na obrázku? (Lidově se tomuto přístroji říká flashka) K čemu slouží flashka? Flashka nám slouží jako nákupní taška. Můžeme si do ní schovat písničky, obrázky, pohádky. Když ji poté připojíme třeba k počítači, ukáže se nám na něm vše, co jsme si do flashky schovali. 1.7.2019 Představení NÚKIB

Sluchátka Co vidíte na obrázku? K čemu slouží sluchátka? Pokud nám maminka třeba na tabletu pustí pohádku, uslyší ji všichni, kdo jsou v pokojíčku s námi. Nechceme-li ostatní rušit zvuky, které se ozývají z pohádky, můžeme si k tabletu připojit sluchátka. Když si nasadíme na uši sluchátka, pohádku uslyšíme jenom my. Musíme si ale dát pozor! Pokud si nasadíme sluchátka, je to jako bychom si přikryli uši dlaněmi. Vyzkoušejte si to děti. Co se stalo? (Neslyšíme zvuky z okolí. To může být nebezpečné, pokud jsme na procházce nebo jedeme na kole. Abychom se nezranili, nikdy při těchto aktivitách nepoužíváme sluchátka.) 1.7.2019 Představení NÚKIB

Myš Co vidíte na obrázku? K čemu slouží myš? Myška nám usnadňuje práci s počítačem. Pomocí myšky můžeme na něco „kliknout“. Tak si třeba můžeme pustit jedním kliknutím naši oblíbenou písničku nebo pohádku. 1.7.2019 Představení NÚKIB

Tiskárna Co vidíte na obrázku? K čemu slouží tiskárna? Říkali jsme si, že na počítači si můžeme nakreslit obrázek. Abychom mohli obrázek z počítače přenést na papír, potřebujeme tiskárnu, která nám obrázek vytiskne. 1.7.2019 Představení NÚKIB

Herní ovladač Co vidíte na obrázku? K čemu slouží herní ovladač? Herní ovladač nám usnadňuje hraní her na počítači nebo třeba na televizi. 1.7.2019 Představení NÚKIB