Aplikovaná elektronika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10
Advertisements

VOŠ, SŠ, COP Sezimovo Ústí Inovovaný vzdělávací program na VOŠ Nový vzdělávací program na VOŠ Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy,
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Elektrotechnika (26 – 41 – M / 01) Výpočetní a komunikační technika Automatizace a elektronické systémy v dopravě Výpočetní a komunikační technika Automatizace.
Pedagogická činnost, výzkumná činnost, spolupráce s praxí Katedra elektroniky Fakulta elektrotechniky a informatiky.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
Výuka Informačních technologií na DFJP
Fakulta zdravotnických studií
Studijní program Ekonomika a management
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
a střední průmyslová škola dopravní

Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Silnoproudá elektrotechnika zabývá se řízením toku a přeměn elektrické energie.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
© ELCOM, a.s. Testovací zařízení a napájecí zdroje pro oblast kolejových vozidel Ing. Petr Hudeček, Ph.D. Projektový manažer, programátor Divize Aplikovaná.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Katedra elektrotechniky
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Fakulta zdravotnických studií
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Marketingový plán podniku
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Technické znalectví a pojišťovnictví
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Fakulta zdravotnických studií
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zpráva o studiu za rok 2015 Zdeňka Chmelíková
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Silnoproudá elektrotechnika
Studijní program Ošetřovatelství
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
ELCOM,a.s. ZKUŠEBNÍ ZAŘÍZENÍ a NAPÁJECÍ ZDROJE ELCOM a.s., Divize Virtuální instrumentace a Divize Aplikované elektroniky Ing. Jindřich Kaluža Dr. Ing.
Silnoproudá elektrotechnika
Možnosti studia techniky a technických projektů na fakultách ZČU
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Zpráva o studiu za rok 2013 Zdeňka Chmelíková
Studijní obor Management sportu
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2019/20
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Aplikovaná elektronika Fakulta strojní VŠB–TUO Aplikovaná elektronika Studijní program Aplikovaná elektronika – akreditace

Studijní program Oborová katedra Bakalářský studijní program Aplikovaná elektronika Garant: Ing. Martin Kuchař, Ph.D. Oborová katedra 430 - Katedra elektroniky Program zaměřující se do oblasti aplikované a průmyslové elektroniky

Program Aplikovaná elektronika Charakteristika oboru Prezenční a kombinovaná forma studia. Paralelní výuka v anglickém jazyce. Zaměřuje se na oblast aplikované elektroniky, průmyslové elektroniky, výkonové elektroniky a jejich aplikací v elektrických pohonech. Cíle studia Cílem studia je seznámit studenty se studijním základem elektrotechnických oborů. Kromě tohoto základu si student vybírá povinně volitelné předměty typu B. Důraz je kladen na vysoce efektivní výuku, která naučí absolventy tvořivě myslet a uplatnit nové poznatky v praxi.

Program Aplikovaná elektronika Profil absolventa Absolvent oboru Aplikovaná elektronika získá během studia nezbytné znalosti z matematiky, fyziky, teoretické elektrotechniky, měřicí techniky, elektroenergetiky, kybernetiky a informačních technologií. Dále pak speciální znalosti z oblasti aplikované elektroniky, mikroprocesorové techniky, výkonových polovodičových systémů a elektrických regulovaných pohonů. Uplatnitelnost absolventů v praxi Absolvent nalezne uplatnění v projekčních odděleních různých firem a podniků při návrhu elektronických aplikací v oblasti řídicí techniky, výkonových polovodičových systémů, elektrických regulovaných pohonů, měřicí techniky, apod. jako vedoucí pracovník, projektant elektrotechnických zařízení apod. Může pracovat v podnicích s elektrotechnickou výrobou, ve výrobních organizacích při řízení technologických procesů, v údržbářských a opravárenských činnostech. Absolvent má široký teoretický základ studijního programu, po doplnění znalostí z oblasti jiné specializace nalezne uplatnění i v dalších oblastech elektrotechniky.

Program Aplikovaná elektronika Přijímací řízení Studenti jsou přijímání na program Aplikovaná elektronika. Součástí přijímacího řízení je i zkouška z matematiky. Studenti tvoří jednu studijní skupinu kolem 20 až 30 studentů. Pro praktickou část výuky jsou studenti rozdělení do laboratorních pracovních skupin. Personální zabezpečení výuky: 31 povinných předmětů typu A, z toho 20 je vyučováno docenty nebo profesory.

Program Aplikovaná elektronika Obsah a rozsah SZZ Státní závěrečná zkouška se uskutečňuje před státní zkušební komisí a má 2 části: Obhajoba bakalářské práce, která je posouzena vedoucím práce a oponentem. Odborná zkouška ze dvou odborných předmětů: Elektrotechnika – garantuje znalosti z povinné teoretické části studijního programu Elektronika – garantuje znalosti z odborné oblasti studijního programu. Celková doba trvání státní závěrečné zkoušky je 1/2 hodiny

Program Aplikovaná elektronika Návrh témat závěrečných prací Návrh a realizace řídicí elektroniky v průmyslových aplikacích. Modelování a simulace elektronických obvodů. Návrh a realizace výkonových polovodičových systémů. Aplikace mikropočítačových řídicích systémů. Návrh a realizace elektronických obvodů s novými polovodičovými prvky a integrovanými obvody. Návrh a realizace řídicích systémů s jednočipovými mikropočítači a jejich aplikačního programového vybavení. Modelování a simulace mechatronických systémů. Vyhodnocení kvality výrobků spotřební elektroniky. Negativní vlivy elektronických výrobků na napájecí síť. Marketingové studie vybraných výrobků spotřební elektroniky.

Studijní plán (Bc.)

Stanovisko k perspektivě hodnocení oboru Perspektivní obor s dobrým uplatněním absolventů (v rámci ČR, SK, DE). Trvalý zájem průmyslových firem a společností o absolventy oboru. Kontinuálně projevují silný zájem o absolventy např. tyto společnosti: ABB s.r.o., Siemens, Škoda Electric, NXP Semiconductors, BRANO, Elcom a.s., Elvac a.s., Varroc Lighting Systems, Hella, Temex, s.r.o. Primetals a další. Jedná se mnohdy o společnosti nacházející se v TOP100 ČR podle tržeb. Tedy společnosti zásadní pro ekonomický růst a stabilitu ČR.

Děkuji za pozornost