Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ELCOM,a.s. ZKUŠEBNÍ ZAŘÍZENÍ a NAPÁJECÍ ZDROJE ELCOM a.s., Divize Virtuální instrumentace a Divize Aplikované elektroniky Ing. Jindřich Kaluža Dr. Ing.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ELCOM,a.s. ZKUŠEBNÍ ZAŘÍZENÍ a NAPÁJECÍ ZDROJE ELCOM a.s., Divize Virtuální instrumentace a Divize Aplikované elektroniky Ing. Jindřich Kaluža Dr. Ing."— Transkript prezentace:

1 ELCOM,a.s. ZKUŠEBNÍ ZAŘÍZENÍ a NAPÁJECÍ ZDROJE ELCOM a.s., Divize Virtuální instrumentace a Divize Aplikované elektroniky Ing. Jindřich Kaluža Dr. Ing. Tomáš Bůbela

2 Sídla ELCOM, a.s. © ELCOM, a.s.

3 Zaměření jednotlivých divizí ELCOM, a.s.
Pohony Zajišťují dodávky z oblastí pohonů na klíč tzn. projekty rozvodných zařízení, řízení a vizualizace technologie, ověření zpětných vlivů na napájecí síť, dodávky komponent pohonů (ABB. Siemens, Loher) atd. Realizace a inženýring Elektromontáže, rekonstrukce silnoproudých zařízení, zkušebny, předprojektová a projektová příprava staveb, speciální činnosti jako identifikace rušení, měření výkonů a energie v distribučních sítích atp. Virtuální instrumentace Automatizované testovací a měřící systémy, kamerové systémy, monitoring a analýza kvality elektrické energie, zakázkový vývoj aplikací pro měření a zpracovávání dat. © ELCOM, a.s.

4 Zaměření jednotlivých divizí ELCOM, a.s.
Výroba Podpora výrobních aktivit firmy, dále pak kompenzační rozváděče a moduly, ochranné tlumivky, speciální rozváděče nízkého napětí, zakázková výroba měničů kmitočtů. Aplikovaná elektronika Regulovatelné napájecí zdroje a produkty pro vylepšení kvality elektřiny (distribuční sítě a FVE), výzkum/vývoj a výroba speciálních měničových aplikací na zakázku do oblastí zkušeben, laboratoří, testerů, zdroje pro přizpůsobení napěťových soustav, klimatizační jednotky kolejových vozidel, zálohované systémy napájení atp. © ELCOM, a.s.

5 Diagnostický tester svazků DTS-1
© ELCOM, a.s.

6 Diagnostický tester svazků DTS-1
Rozsah použití Mobilní přístroj/zařízení pro provádění manuálních zkoušek vinutí asynchronních motorů v rozsahu: Zkouška výdržným napětím, napětí do 4kV, trvalý proud 200mA, Manuální nastavení velikosti napětí, doby výdrže Vizualizace výbojové činnosti, Automatický cyklus zkoušky výdržným napětím (rampový nárůst, výdrž, rampa klesání) Zkoušení vinutí po zapnutí ručního bezpečnostního ovládače Funkce propal - trvale přítomné napětí, bez aktivní elektronické pojistky, (určeno pro diagnostiku a lokalizaci místa průrazu) Produkty a služby

7 Diagnostický tester svazků DTS-1
Měření rotace magnetického pole s vizualizací magnetických pólů (SW a HW implementace), snímač pro měření magnetického pole Měření rázové vlny (SW a HW implementace, 3f, využití stávajících vývodů) Měření kapacity (SW a HW implementace) Měření odporu vinutí 1mΩ…1Ω, proudem 2…10A, + teploty okolí, svazku (SW a HW implementace, samostatné vývody) Měření termoelementů (SW a HW implementace, samostatné vývody) Výhody

8 Diagnostický tester motorů DTM - 1
© ELCOM, a.s.

9 Diagnostický tester motorů DTM - 1
Rozsah použití Diagnostický tester motorů je určen k provádění kusových zkoušek vinutí asynchronních motorů: měření odporů vinutí (jednotlivé hodnoty), měření odporu vinutí se záznamem (po oteplovací zkoušce), měření izolačního odporu vinutí (jednotlivé hodnoty), měření izolačního odporu vinutí se záznamem, měření kapacity vinutí, měření odporu termoelementů, měření teploty motoru pomocí čidel PT100 a termočlánku typu J. © ELCOM, a.s.

10 Napájecí zdroje pro kolejová vozidla
Zdroje pro zkušebny Zdroje lze využít pro napájení a zkoušení : Asynchronní stroje Synchronní stroje Stejnosměrné stroje Transformátory Napájecí zdroje jsou účelově navrhovány pro aplikace, kde se provádí kusové, typové i laboratorní zkoušky v oboru silnoproudé elektrotechniky v širokém frekvenčním spektru, v rozsahu NN a VN hladin napětí a rozsahu proudů jednotek A až řádu kA. © ELCOM, a.s.

11 Napájecí zdroje pro kolejová vozidla
Zdroje regulovaného trakčního napětí speciální zdroje pro zkušebny kolejových vozidel integrace různých potřebných napájecích trakčních napětí výstupní napětí např.: 25kV/50Hz, 15kV/16,66Hz, 3kV DC výkonové zatěžování je omezeno nominálním výkonem a dovolenou přetížitelností Vyrábí se na zakázku o výkonech:120 kVA,200 kVA,500 kVA,1000 kVA,1500 kVA … ČMŽO, Zkušebna lokomotiv Praha Vršovice © ELCOM, a.s.

12 Pomocné zdroje kolejových vozidel
Měnič nouzového napájení ventilace vozů metra a klimatizací Statický měnič, napájený z baterií o 110 V, je používaný pro havarijní napájení ventilace s asynchronními motory u vozů metra. Vyrábí se na zakázku o výkonech:120 kVA,200 kVA,500 kVA,1000 kVA,1500 kVA … ČMŽO, Zkušebna lokomotiv Praha Vršovice © ELCOM, a.s.

13 Děkujeme za pozornost! Dr. Ing. Tomáš Bůbela Ředitel divize
Divize aplikované elektroniky ELCOM, a.s., Brno Ing. Jindřich Kaluža Divize virtuální instrumentace ELCOM, a.s., Technologická 374/6 Ostrava – Pustkovec © ELCOM, a.s.


Stáhnout ppt "ELCOM,a.s. ZKUŠEBNÍ ZAŘÍZENÍ a NAPÁJECÍ ZDROJE ELCOM a.s., Divize Virtuální instrumentace a Divize Aplikované elektroniky Ing. Jindřich Kaluža Dr. Ing."

Podobné prezentace


Reklamy Google