Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH."— Transkript prezentace:

1 Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Servis s.r.o.

2 Nároky rychle se měnící požadavky na absolventy výrazné inovace hydraulických komponentů, noví výrobci – přehled o sortimentu na trhu (na trhu v ČR je nejméně 20 významných producentů hydrauliky, pneumatiky a mazacích systémů) přehled je důležitý s ohledem na budoucí začlenění odborně zdatných obchodníků odborné znalosti fluidních systémů vazba na elektrořízení především u regulovaných pohonů organizační schopnosti jazyková příprava (především angličtina) nutnost nových odborníků s ohledem na růst trhu, uplatnění v celé ČR Servis s.r.o.

3 Nároky Zvyšují se nároky zákazníků na komplexnost služeb ! Příklad KOMA-Servis „Hydraulické centrum“: projekce hydraulických systémů konstrukce hydraulických válců a strojních částí projekce mazacích systémů řízení montáže hydraulických agregátů řízení servisu hydraulických a mazacích systémů prodej hydraulických a pneumatických komponentů školící činnost (hydraulika, centrální mazání, diagnostika) výhled – projekce elektrořízení Servis s.r.o.

4 Aplikace hydraulika se vyvíjí, nutné přizpůsobení studijních programů současným trendům v průmyslu mnohdy chybějící znalostí z praktických aplikací hydrauliky v průmyslu aplikace v průmyslu je poplatná rozvoji především automobilového průmyslu vazby na těžký i lehký průmysl producenti výrobků, vývojové firmy,zabývající vývojem nových strojů a linek výrobci hydraulických válců a opravy- řeší i KOMA-Servis spolupráce s firmami – nabízíme témata pro diplomové práce, odbornou praxi (brigády) ve výrobě, na zkušebním standu, při montáži Servis s.r.o.

5 Typické aplikace hydrauliky hydraulické lisy mechanické lisy s pomocnými pohony a centrálním mazáním manipulační zařízení linek obráběcí stroje svařovací linky vybavení válcoven – úpravny a periferní zařízení filtrační systémy Servis s.r.o.

6 Aplikace Servis s.r.o.

7 Ostatní obory ve fluidní technice pneumatické pohony - v lehkém průmyslu, především manipulace výrobních linek centrální mazání – v celé oblasti průmyslu, velmi opomíjený obor, firmy většinou zrušily funkce mazacích techniků – otevřený prostor pro specializované firmy. Obor prošel v posledních letech výrazným vývojem k automatizaci. Servis s.r.o.

8 Odpovědnost Především při výchově projektantů se jedná o nutnost uvědomění osobní zodpovědnosti za projektované řešení a koordinační působení v celé zakázce až do uvedení do provozu. Hydraulikou se zabývají především menší firmy, kde osobní zodpovědnost za projekt je zásadní ! Servis s.r.o.

9 Děkuji za pozornost a těším se na spolupráci.


Stáhnout ppt "Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH."

Podobné prezentace


Reklamy Google