Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Advertisements

Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Praktická maturitní práce STRUČNÉ POKYNY PRO PSANÍ PMZ.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část -řízení a administrace projektu seminář pro příjemce – 4. výzva GG 3.2 Krajský úřad Ústeckého.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník 2016/17. Základní informace – záložka „studentům“ 1.Studijní řády a.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Vyplnění a finalizace žádosti zjednodušeného projektu v IS KP14+ (Informační systém konečného příjemce) Výzva OPVVV 02_16_ , Kralice na Hané.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
1. WORKSHOP.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Účetnictví a výkaznictví
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce věcná část řízení projektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
ZÁKLADY ÚČETNICTVÍ A PODVOJNÝ ZÁPIS
Seriály v Souborném katalogu ČR
Rozpočet města Police nad Metují na rok 2017
Seminář pro příjemce OPVK
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Financování přímých NIV
Interní grantová agentura
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Gymnasium Jižní Město Praha
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti  
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Základy účetnictví změny rozvahových položek
Bibliografické odkazy a citace změny oproti starší verzi normy ISO ČSN 690 Mgr. Zdeňka Firstová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
PŘEDZKOUŠKOVÁ PREZENTACE
Realizace a vyúčtování malého projektu
Matriční úřad.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Cyklus malého projektu
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
ydewůd,ůwl registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/16_32/
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Přijímací řízení, odvolací řízení
Transkript prezentace:

Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele 17. 10. 2018 Zlín Nejčastější chyby Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele 17. 10. 2018 Zlín

Osobní přístup nepotřebujeme konzultace, všechno máme načtené, nepotřebujeme se ptát, všemu rozumíme, raději se 2x zeptat, než vzniknou chyby: časová náročnost - pro vyřízení změn jsou lhůty a administrace se časově protáhne, finanční náročnost – pošta, Vaše cesty, kopie dokladů, apod., VÁŠ ČAS.

Nejčastější chyby Elektronické verze neodpovídají tištěné podobě (pozor na CD a DVD, proděrované nelze načíst), Seřazení dokumentů, jejich číslování a označení nenavazuje na strukturu podrobného rozpočtu (návaznost rozpočtu na SDV), Vyúčtování předložit v podobě, ze které lze bez problémů vyjmout listy (určitě ne kroužkovou vazbu),

Nejčastější chyby Více dokladů k jedné položce, např. 3.1: je třeba doklady uvést do SDV pod číslováním 3.1.1, 3.1.2, apod., je třeba doklady takto označit i seřadit, Jeden doklad pro více položek – např. 1 faktura na stravu a ubytování: rozkopírovat doklad ke každé položce (vč. úhrady, zaúčtování aj.), zvýraznit částku a text ke konkrétní položce,

Nejčastější chyby Termíny: posuny termínů realizace – je třeba zavčas hlásit z důvodu kontrol prováděných na místě, SDV se sestavuje do 30 kal. dní od fyzického ukončení, kurz v měsíci, kdy se sestavuje (odkaz na stránkách Správce), Úhrady: náklady musí být uhrazeny do předložení vyúčtování, cestovní příkaz musí být uhrazen do 10 dní od vykonané cesty, pokud vnitřní směrnice neurčuje jiný termín, elektronický výpis stačí, ale ne avízo, musí být výpis!!!, úhrada z jiné banky než ve smlouvě: stačí popis do ZZ, není třeba dokládat smlouvu o účtu, nemusí být doložen celý výpis, jen první strana s hlavičkou (ověření, že patří KU) a stránka s úhradou,

Nejčastější chyby Nedostatečný popis zapojení partnera v ZZ, Nedodržení podmínek publicity, Nedostatečný postup při zadávacím řízení, nedodržení podmínek zákona nebo interních směrnic, Uvedeny náklady, které: nebyly dosud zahrnuty do rozpočtu, nejsou nezbytné pro realizaci projektu.

Děkuji vám za pozornost! Bc. Hana Strnadelová projektový manažer Region Bílé Karpaty