Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS"— Transkript prezentace:

1 TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS
Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.3.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Knihovna UTB ve Zlíně,

2 Rozbalovací menu pro upřesnění rešeršního dotazu.
Databáze Scopus je jednou z největších světových multioborových databází. Uživatelům přináší 27 milionů záznamů a přes 230 miliónů odkazů z časopisů. Rozbalovací menu pro upřesnění rešeršního dotazu. Informace o databázi Scopus. Pole pro zadání rešeršního požadavku. Omezení rešerše dle časového rámce. Specifikace dle typu dokumentu. Možnost vyhledávání výsledků přidaných do databáze za posledních 7, 14 nebo 30 dnů. Omezení rešerše dle vědeckého oboru.

3 Jména je možné zadávat i s diakritikou.
Scopus poskytuje integrovaný formulář pro vyhledávání konkrétních autorů. Jména je možné zadávat i s diakritikou. Zadání instituce. Omezení rešerše dle vědeckého oboru.

4 Nabídka citačních služeb.
Formulář umožňuje vyhledávání podle příjmení autora a prvního písmena křestního jména. Funkce „Refine Results“ - možnost upřesnění výsledků podle výše uvedených kritérií. Zobrazení dokumentů. Nabídka citačních služeb. Počet nalezených dokumentů. Ikonka „Details“ zobrazí veškeré informace o autorovi. Jména se můžou v databázi objevit v různých podobách v závislosti na zdrojovém dokumentu.

5 Zobrazení vyhledávání záznamů.
Funkce „Refine Results“ - možnost upřesnění výsledků podle výše uvedených kritérií. Hledání ve výsledcích. Export záznamů. Uložení vybraných záznamů. Zobrazení dokumentů, které byly citovány vybranými články. Výběr všech zobrazených dokumentů. Citační služby. Stažení PDF souboru s výsledky vyhledávání. Dokumenty, které citovaly vybrané články. Nastavení třídění výsledků. Automatické seřazení na základě data publikování. Záznamy článků. Po kliknutí na titul se dostanete k podrobnému záznamu.

6 Výběr citačního manažera. Výběr funkce.
Práce se záznamy – export do bibliografických manažerů. Po označení vybraných záznamů, funkci aktivujeme ikonkou „Output“. Výběr citačního manažera. Výběr funkce. Výběr formátu. Práce se záznamy – odeslání vybraných záznamů prostřednictvím u. Volba funkce. Adresát. Možnost vlastního komentáře. Volba formátu.

7 Práce se záznamy – tvorba bibliografie.
Výstupní formát. Volba citační normy. Vytvořená bibliografie exportovaná do textového editoru MS Word.

8 Zobrazení informací o zdrojovém časopise.
Volba „Analytics“. Vyhledávání titulů prostřednictvím názvu, případně ISSN. Omezení vědeckého oboru. Volba zobrazení. Tabulka s citačními ukazateli. Souhrnné údaje o titulu.

9 Zobrazení citovanosti podle nejcitovanějších článků.
Hirschův index (h-index) - index ke kvalifikaci vědeckovýzkumného výkonu jednotlivce. Jedná se o kvantitativní ohodnocení kvality vědeckých článků publikovaných jedním vědeckým pracovníkem. Graf h indexu.

10 Možnost sloučení výsledků.
Pomocí funkce „Affiliation Search“ můžete vyhledat dokumenty vydané určitou organizací. Zadání instituce. Výsledky vyhledávání. Možnost sloučení výsledků. Nalezené instituce. Počet nalezených dokumentů a detailní informace o organizaci.

11 Celkový počet dokumentů publikovaných UK v rámci databáze Scopus.
Funkce „Refine Results“ - možnost upřesnění výsledků podle výše uvedených kritérií. Zobrazení záznamů. Celkový počet dokumentů publikovaných UK v rámci databáze Scopus. Citační služby.

12 DĚKUJEME VÁM ZA ÚČAST Mgr. Pavel Holík, pholik@knihovna.utb.cz
Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.3.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Knihovna UTB ve Zlíně,


Stáhnout ppt "TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS"

Podobné prezentace


Reklamy Google