ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.
Advertisements

Autor: Marcela Budinská Datum: Únor 2013 Ročník: 7.
Dorado (Koryféna velká)
„Jak bych vyučovala o krkavcovitých pěvcích.“
ZEBRA CHAPMANOVA.
(Odocoileus virginianus)
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
Kočka domácí Felis Catus.
Medvědi.
KYTOVCI Žijí výhradně ve vodě.
Lichokopytníci.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Tučňák brýlový Tučňáci
Anakonda Velká.
PRVOUKA A VŠEOBECNÉ ZNALOSTI
Jakub Nejedlý, Marek Štrach 7.B
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Delfíni.
Užovka obojková ZPRACOVALA: VERONIKA TRNKOVÁ.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Manta obrovská Kateřina Fidlerová 2014.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
Tropický deštný les SAVCI.
Králík domácí Vytvořil Martin Šturc.
ANTARKTIDA.
ŠELMY.
Tygři Václav Pavelka Přerov 2014.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Husa velká. Délka těla: cm Délka těla: cm Rozpětí křídel: 160 cm Rozpětí křídel: 160 cm Hmotnost: 2,5 - 6 kg Hmotnost: 2,5 - 6 kg Dospělý.
Podřád: Hadi (serpentes)
Ještěrky.
Tučňák císařský Vypracoval: Petr Skrutek
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Pyšný jako páv.
Ledňáček říční.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Žirafa.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Sloni.
Šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová.
Psovité šelmy.
Zpracovala Julie Bezdíčková
Delfín obecný.
(Streptopelia decaocto)
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
Mořský savci ..
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Jitka Marečková Název: VY_32_INOVACE_14C_13_Savci _Kytovci Téma: 14C_Př8.roč.
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Zoo Praha - Hadi
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 001
PTAKOPYSK PODIVNÝ NICOLE VŠETULOVÁ.
Delfíni.
VY_32_INOVACE_05_Kytovci
Název projektu: Živá příroda ve škole
Polární pustiny a jejich živočichové Polární pustiny zaledněné území či mrazová poušť trvale kryty ledem a sněhem.
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
KYTOVCI.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující.
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
Běžci.
PTÁCI – LETCI (DRAVCI) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
Transkript prezentace:

ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz Jan Hercík Jakub Strakoš Matěj Kiš Nabízí prvotřídní restauraci, bezbariérový přístup a lékařské ošetření jak pro lidi, tak pro zvířata.

LEV BERBERSKÝ Lev Berberský je velká šelma,v přírodě je již vyhynutá(V zajetí přežívá několik posledních desítek kusů) Výška v kohoutku: 90 - 100 cm, samice jsou o něco menší než samci. Celková délka: samice: 230 - 250 cm, samci: 260 - 280 cm Hmotnost: samice: 110 - 160 kg, samci: 170 - 190 kg Délka ocasu: cca 90 cm Výskyt: dříve hory v Maroku, Alžírsku a Tunisu Délka březosti: 110 - 113 dní Počet mláďat: 2 - 4

DELFÍN SKÁKAVÝ Delfín skákavý (Tursiops truncatus) je druh delfína z rodu Tursiops, často chovaný v delfináriích nebo používaný pro výzkumné účely. Je podobný delfínu obecnému, ale má kratší čelisti s menším počtem zubů a působí celkově mohutněji. Delfín skákavý má tělo dlouhé 2,5 až 4 metry, váží 150–200, výjimečně až 390 kg a dožívá se 30–36 let. Zobákovité čelisti jsou krátké, dolní čelist přesahuje přes horní (v každé polovině čelisti 20–26 zubů). Má hřbetní ploutev, zřetelně protaženou dozadu a trojúhelníkovitě zašpičatělou. Břišní strana je světlá, hřbetní šedohnědá až černá (tmavá barva zasahuje i na čelo a čelisti).

Delfín Obecný Delfín Obecný (Delphinus Delphis)je druh kytovce z čeledi delfínovití. Delfín obecný je rozšířen téměř ve všech mořích od tropického po mírné pásmo.  Žije zejména v pobřežních vodách, kde je dostatek potravy.Je nejpočetnějším druhem delfína Jeho nejčastější potrava jsou sledi a makrely,doplňují je hlavonožci. Loví společně, ve skupině shánějí ryby k sobě a nahánějí je k hladině.

Mamba Černá Mamba Černá (Dendroaspis polylepis) je největším jedovatým hadem na území Afriky. Obvykle dorůstá délky 2,5metru,může však dosáhnout i délky přes 4,5metru. Jed mamby černé je vysoce toxický a je nebezpečný i člověku.Je složen z více složek – převládají neurotoxiny, které působí na mozková a míšní centra nervového systému, dalšími složkami jsou hemolyzíny, které rozkládají červené krvinky, antikoaguliny zpomalující srážení krve aj.

Orangutan Orangutan (Pongo) je rod hominida žijící na ostrovech Borneo a Sumatra. Vytvořil zde tři druhy: orangutana sumaterského (Pongo abelii), orangutana tapanulijského (Pongo tapanuliensis) a orangutana bornejského (Pongo pygmaeus) u něhož byly navíc zjištěny tři poddruhy (subspecie). Samice orangutanů obvykle měří na výšku okolo 115 cm a váží v průměru 37 kg. Samci dosahují velikosti asi 136 cm a hmotnosti 75 kg. Tělo pokrývá dlouhá červenohnědá srst (u orangutana sumaterského je řidší), kůže má šedočerné zbarvení. Orangutan má výrazný obličej, který z velké části nepokrývá srst, ale samcům se na něm může vyvinout knír.

Tučňák Císařský je nejvyšší a nejtěžší ze všech tučňáků. Je endemitem Antarktidy. Samec má stejné rozměry i zbarvení peří jako samice, dosahuje výšky 122 centimetrů a váhy mezi 22–45 kilogramy. Hřbet a hlavu má černou, břicho bílé a okolí uší žluté. Jako všichni ostatní tučňáci je nelétavý a jeho křídla jsou tuhá a zploštěná v ploutve.