Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Vzděláváním poskytovatelů sociálních služeb v zavádění standardů kvality sociálních služeb k funkční a efektivní Síti sociálních služeb Královéhradeckého.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Novela zákona č. 218/2000 Sb. – povinnost zřídit účty u ČNB
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Organizace sociální správy
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Vyjednávání potřebnosti sociálních služeb
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Financování sociálních služeb pro města a obce v r Obec – poskytovatel, zřizovatel, donátor Vyrovnávací platba, zapojení obcí a jejich PO Role obcí.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Dan Vrána.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Informace ze sociální oblasti
Havarijní plán kraje.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Kvalita v sociálních službách jako proces
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019 Dotační programy v oblasti sociálních věcí a plánování sociálních služeb na území obce Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019

dotační řízení PK v sociální oblasti - přehled obsah dotační řízení PK v sociální oblasti - přehled dotační řízení pro obce v sociální oblasti zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách plánování sociálních služeb shrnutí

přehled dotačních řízení dotační řízení PK v sociální oblasti přehled dotačních řízení Název dotačního titulu předpokládaná částka 2019 (v tis.) Program podpory sociálních služeb v PK (žadatelé registrovaní poskytovatelé sociálních služeb s výjimkou organizací zřízených krajem a městy/obcemi) + oblast investičních dotací 11 300 + 5 000 Program podpory sociálních služeb v PK - pečovatelská služba poskytovaná obcemi (žadatelé obce) 4 000 Podpora pro obce, které mají uzavřenu smlouvu s registrovaným poskytovatelem sociálních služeb na zajišťování pečovatelské služby na území PK (žadatelé obce) 2 000 Program podpory činností organizací sdružujících zdravotně postižené a chronicky nemocné v PK (žadatelé NNO sdružující osoby se zdravotním postižením a chronicky nemocné) 3 800 Program podpory projektů protidrogové prevence v PK (žadatelé organizace realizující projekty sekundární a terciální protidrogové prevence) 2 800 Program podpory mateřských a rodičovských center v PK (žadatelé NNO provozující mateřská centra) 550 Podpora sociálních služeb dle § 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů pro rok 2019 - Plzeňský kraj" 735 056 Celkem 764 506

rozdělovaná částka: 4 000 tis Kč vyhlášení: 18. 3. 2019 dotační řízení pro obce v sociální oblasti Program podpory sociálních služeb v PK - pečovatelská služba poskytovaná obcemi žadatelé: obce výše dotace záleží na počtu pracovníků peč. služby a stanovené hodnotě na úvazek pracovníka měsíčně rozdělovaná částka: 4 000 tis Kč vyhlášení: 18. 3. 2019 podávání žádostí: 18.4. - 31.5.2019 rozdělení dotací: jednání ZPK 09.09.2019

rozdělovaná částka: 2 000 tis Kč vyhlášení: 18. 3. 2019 dotační řízení pro obce v sociální oblasti Podpora pro obce, které mají uzavřenu smlouvu s registrovaným poskytovatelem sociálních služeb na zajišťování pečovatelské služby na území PK žadatelé: obce výše dotace záleží na skutečné úhradě za pečovatelskou službu za poslední 3 roky rozdělovaná částka: 2 000 tis Kč vyhlášení: 18. 3. 2019 podávání žádostí: 18.4. - 31.5.2019 rozdělení dotací: jednání ZPK 09.09.2019

pro rok 2019 podávání žádostí uzavřeno dotační řízení pro obce v sociální oblasti Podpora sociálních služeb dle § 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů pro rok 2020 - Plzeňský kraj" pro rok 2019 podávání žádostí uzavřeno rozdělovaná částka: závisí na schválení státního rozpočtu na rok 2020 vyhlášení: 26. 8. 2019 podávání žádostí: cca 1.10. - 18.10.2019 rozdělení dotací: jednání ZPK v únoru 2020

síť sociálních služeb – služby uvedené v síti mohou získat dotace plánování sociálních služeb kraj zpracovává střednědobý plán rozvoje sociálních služeb a určuje síť sociálních služeb síť sociálních služeb – služby uvedené v síti mohou získat dotace obce jsou hlavním partnerem kraje v plánování sociálních služeb aktualizace sítě služeb: do 20. 6. sběr žádostí schůzky k plánování na ORP: 03 – 06/2019 obce mají povinnosti dané zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

§ 94 Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách O B E C plánování sociálních služeb § 94       Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách O B E C a) zjišťuje potřeby poskytování sociálních služeb osobám nebo skupinám osob na svém území, b) zajišťuje dostupnost informací o možnostech a způsobech poskytování sociálních služeb na svém území, c) spolupracuje s dalšími obcemi, kraji a s poskytovateli sociálních služeb při zprostředkování pomoci osobám, popřípadě zprostředkování kontaktu mezi poskytovatelem a osobou, d) může zpracovat střednědobý plán rozvoje sociálních služeb ve spolupráci s krajem, poskytovateli sociálních služeb na území obce a za účasti osob, kterým jsou poskytovány sociální služby, e) spolupracuje s krajem při přípravě a realizaci střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb kraje; za tím účelem sděluje kraji informace o potřebách poskytování sociálních služeb osobám nebo skupinám osob na území obce, o možnostech uspokojování těchto potřeb prostřednictvím sociálních služeb a o jejich dostupných zdrojích, f) spolupracuje s krajem při určování sítě sociálních služeb na území kraje; za tím účelem sděluje kraji informace o kapacitě sociálních služeb, které jsou potřebné pro zajištění potřeb osob na území obce a spoluvytváří podmínky pro zajištění potřeb těchto osob.

plánování sociálních služeb § 92 Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách OBECNÍ ÚŘAD OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ a) zajišťuje osobě, které není poskytována sociální služba, a je v takové situaci, kdy neposkytnutí okamžité pomoci by ohrozilo její život nebo zdraví, poskytnutí sociální služby nebo jiné formy pomoci, a to v nezbytném rozsahu; místní příslušnost se řídí místem trvalého nebo hlášeného pobytu osoby, b) koordinuje poskytování sociálních služeb a poskytuje odborné sociální poradenství osobám ohroženým sociálním vyloučením z důvodu předchozí ústavní nebo ochranné výchovy nebo výkonu trestu, osobám, jejichž práva a zájmy jsou ohroženy trestnou činností jiné osoby, a osobám, jejichž způsob života může vést ke konfliktu se společností; přitom spolupracuje se zařízeními pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, s Vězeňskou službou České republiky, Probační a mediační službou České republiky, správními úřady a územními samosprávnými celky, c) na základě oznámení poskytovatele zdravotních služeb zjišťuje, zda je nezbytné poskytnout osobě umístěné ve zdravotnickém zařízení služby sociální péče a zprostředkovává možnost jejich poskytnutí; v případě, že nelze služby sociální péče osobě poskytnout, sděluje neprodleně tuto skutečnost poskytovateli zdravotních služeb, v jehož zdravotnickém zařízení je osoba umístěna, d) na území svého správního obvodu koordinuje poskytování sociálních služeb a realizuje činnosti sociální práce vedoucí k řešení nepříznivé sociální situace a k sociálnímu začleňování osob; přitom spolupracuje s krajskou pobočkou Úřadu práce a krajským úřadem.

shrnutí plánování sociálních služeb může uspořit finanční prostředky zřízení či rozšíření sociální služby doporučujeme konzultovat na obcích II. a III. stupně jsou sociální pracovníci s přehledem o sociálních službách v regionu každoroční semináře k financování a rozvoji sociálních služeb v kraji (březen)

prostor pro Vaše dotazy Děkuji za pozornost Mgr. Filip Zapletal vedoucí odboru sociálních věcí Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 18 306 13 Plzeň tel.: +420 377 195 164 mob.: +420 733 698 620 e-mail: filip.zapletal@plzensky-kraj.cz http://www.plzensky-kraj.cz