Poznáš podle druhu surovin, jaké pokrmy můžeš vyrobit?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Použití luštěnin v kuchyni
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
VY_32_INOVACE_11_ODV_635_Klu
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Smažení Číslo DUM: VY_52_INOVACE_124_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast:
Vložky a zavářky do polévek
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_125_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
VY_32_INOVACE_11_ODV_622_Klu
Člověk a zdraví Výchova ke zdraví Skladování potravin VY_32_INOVACE_10 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Pečení na anglický způsob
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ 1 říjen 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130211
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 10 Název.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O8.1K.
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo.
TĚSTO LISTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, listové, příprava, Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
 Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb  Mgr. Dana Frimlová  Název projektu: Zlepšení podmínek výuky  Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.09/
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 18 Název.
Příprava pokrmů ze skopového masa
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Telecí maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Protýkání a plnění hovězího masa
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava hovězích plátků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
HACCP.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Cukrářské technologie – šlehané hmoty s požitím RP a moučných směsí
Příprava drůbeže vařením, dušením
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Skopové maso - charakteristika
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Co je na obrázku?.
Cukrářské technologie – těžké šlehané hmoty
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
DUM - Digitální Učební Materiál
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Není příloha, jako příloha
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Suroviny pro cukráře I. ročník
Název projektu: Moderní škola
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_III.Vu_PĚSTOVÁNÍ.
Transkript prezentace:

Poznáš podle druhu surovin, jaké pokrmy můžeš vyrobit? Přemýšlej Poznáš podle druhu surovin, jaké pokrmy můžeš vyrobit?

Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 126 Moravský Krumlov Mgr. Dana Frimlová Název projektu: Rozšiřování kompetencí žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.09/04.0004 Název učebního materiálu VY – 52 – FM – 17 – 32 Přemýšlej Datum vytvoření: 1.8.2012

Pracovní list je určený pro žáky 1. 2. a 3. ročníků Kuchař číšník. Jde o motivační a aktivační materiál při vizuálním poznávání výrobku, který je doplněn receptem. Možnost využití: aktivace žáků na začátku odborného výcviku, diagnostika získaných vědomostí, zpětná vazba pro žáky, jak dobře zvládají učivo. Metodický pokyn: Materiál lze použít dataprojektem nebo vytisknout jako pracovní list. Pomůcky: dataprojektor, psací potřeby, papír.  

Použité suroviny: mléko, cukr, sůl, ocet, hladká mouka, máslo, smetana, brambory, vejce, kopr.

Hádej správnou odpověď Napiš, které pokrmy z předložených surovin dokážeš vyrobit.

Správná odpověď: Kulajda

Koprová omáčka

Použitá literatura Runštuk, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. Hradec Králové: R plus, 2004, ISBN 80-902492-5- 6 Foto: Archiv autora.