První pomoc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Advertisements

ZLOMENINY A PORANĚNÍ HLAVY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_01_VEŘEJNÝ.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku. Shrnutí nejdůležitějších bezpečnostních předpisů a zásad, které je nutno dodržovat, aby se předešlo možnému.
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_107_Nebezpečí elektřiny Vypracoval:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_BOZENA_SEDIVA_HOLENI A UPRAVA VLASU A VOUSU_11 Název školy Střední škola služeb, obchodu.
PASCALŮV ZÁKON Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_15_29.
OŽIVOVACÍ TECHNIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
N Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_10_9. ročník_Chřipka – léčba onemocnění a možnosti prevence Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.31_Prvni_pomoc_neprima_srdecni_masaz.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Tato studijní opora je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Učíme se.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.33_Prvni_pomoc_stabilizovana_poloha.
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Název školy: MŠ a ZŠ , Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Lichoběžník VY_42_INOVACE_25_02.
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
První pomoc Bc. Kateřina Cuperová
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Dopravní značení pro chodce VY_32_INOVACE_5A_13
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_ 5.ročník_ 03_Soustava dýchací
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
První pomoc - bezvědomí
TEPLOTA Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_12_29.
Název Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu
První pomoc. První pomoc Jak poskytneme první pomoc Musíme zjistit, jestli je zraněná osoba při vědomí. Zkusíme dotyčného oslovit, případně ho můžeme.
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Neodkladná resuscitace
Bez vody není život AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: Speciálnízákladníškola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_04_IV_Z6_pohyby_země.
PODOBNOST TROJÚHELNÍKŮ
HMOTNOST Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_05_29.
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Mapa AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_05_Z6_Skála
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
Prezentace je určena pro výuku hudební výchovy v 1. ročníku
NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_13_M6_Hanak TÉMA: Trojúhelník
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
  Polohování při ošetření je důležité a nemá být náhodné, výběr polohy závisí na druhu poranění a stavu postiženého. Poloha po ošetření musí být taková,
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Karla Klíče Hostinné AUTOR: Mgr
Procenta kolem nás Jednoduché úrokování VY_42_INOVACE_34_01.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Věcné učení První pomoc
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Č.DUMu: VY_32_INOVACE_10_první pomoc
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Oktáva f1, g1, a1.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM
3/4 takt 3. ročník.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Josef ryska, filip hubálek, filip pham, david kocanda
Transkript prezentace:

První pomoc

Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace Unkovice 28, p. Žabčice Autor: Bc. Jana Weisová Název: První pomoc Vytvořeno: Odpilotováno: 08/2012 17.10.2012/2. ročník Téma: Dopravní výchova Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2463

Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy – první pomoci pro žáky 2. ročníku. Seznamuje žáky se základními poznatky v oblasti poskytování první pomoci. Prezentace obsahuje odkaz na interaktivní materiál sdružení Záchranný kruh. Využití tohoto odkazu je možné opakovaně a je možné použít i problematiku, které se tato prezentace nedotýká.

Postup při poskytování první pomoci Musíme zjistit, zda je osoba při vědomí. Zkusíme dotyčného oslovit, případně ho můžeme zkusit třeba štípnout. Tento stavebník je ve stavu bdělosti. Bdělost. Nemocný či zraněný má otevřené oči, vnímá své okolí, nemusíme jej oslovovat, abychom se ujistili o jeho vědomí.

Pokud zraněný nereaguje na oslovení, ale při bolesti reaguje, je třeba hlídat, aby mu nezapadl jazyk a tím se nedusil. Pokud nereaguje vůbec, ani na štípnutí, je ve stavu, kterému se říká kóma.

Volejte záchrannou službu Volejte o pomoc Při poskytování první pomoci je důležité nebýt sám. Proto volejte o pomoc, když budete pomáhat zraněnému, může někdo jiný telefonovat. Může pomoci s ošetřováním nebo přesunem postiženého. Volejte záchrannou službu 155 Na lince 155 pracují zkušení zdravotníci, kteří vám poradí, co máte dělat. Nepokládejte telefon, pokud vám to operátor přímo neřekne, nebo dokud nepřijede lékař.

Dýchání Ze všeho nejdříve zkontrolujeme, jestli nemá postižený něco v ústech. Pokud ano, zamotáme si prsty do něčeho čistého, např. kapesníku a nečistotu odstraníme. Pozor ať nečistotu nezatlačíme více dozadu. Musíme také zjistit, zda není zapadlý jazyk a případně ho uvolnit. Zakloněním hlavy zatlačením na čelo a tahem na bradu uvolníme dýchací cesty. Až poté zkontrolujeme, zda postižený dýchá sám. http://www.zachranny-kruh.cz/flash/prirucka/

Masáž srdce Nepřímá masáž srdce se provádí vždy, když postižený nedýchá. Dýchání z plic do plic není tak důležité a provádí se pouze v případě, že jste schopní ho udělat a jste minimálně dva zachránci. Hrudník se u dospělého stlačuje asi o 5 cm a to velmi rychle. Stlačujte vlastní vahou horní poloviny těla, tento záchranný postup vyžaduje hodně vašich sil. Je-li přítomno více zachránců, střídejte se. http://www.zachranny-kruh.cz/flash/prirucka/

Reference: Wikipedie: Otevřená encyklopedie: První pomoc [online]. c2012 [citováno 6. 08. 2012]. Dostupný z WWW: <http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Prvn%C3%AD_pomoc&oldid=8860635>