Klíčové aktivity projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Benchmarking sociálních služeb Mgr. Marián Svoboda AUGUR Consulting s.r.o.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Centrum komunitní práce - poradenská organizace, tel.: www.ckpul.cz Centrum komunitní práce, poradenská.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
Zlín, Jana Vodáková Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Seznámení s výsledky analýzy potřeb ve ZK.
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
Informační a poradenské centrum ZČU
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 5. dubna 2017 Tato akce je financována.
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Program rozvoje Jihomoravského kraje 2018–2021
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Inf Počítač a lidé s handicapem
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
KOMUNITNÍ PLÁN PRO MĚSTO NOVÝ BYDŽOV (NOVOBYDŽOVSKO)
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK 2014+
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Aktuální informace o stavu
Komunitní plánování sociálních služeb v Olomouci
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
kam vlastně směřujeme ??? 
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
Ing. Stanislava Správková
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Klíčové aktivity projektu
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 2. května 2018 Tato akce je.
Vzdělávací program pro širší vedení škol
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Komunitní plánování sociálních služeb
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Transkript prezentace:

Klíčové aktivity projektu Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006558. Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Vypracování základních dokumentů Základní listina komunitního plánování sociálních služeb Jednací řád ŘS a jednací řád PS

Vyhodnocení stávajícího KPSS Smyslem bude zjistit jeho aktuálnost a potřebnost sociálních služeb a souvisejících aktivit, které jsou v dokumentu uvedené. Bude zmapováno, kolik z plánovaných aktivit bylo uskutečněno a s jakým úspěchem, případně zjištěno, proč k realizaci aktivity nedošlo. Výstupy této aktivity budou sloužit jako jeden z podkladů k vypracování nového SPRSS pro dané území ORP Šternberk.

Analýza sociální situace 4 dokumenty: Sociodemografická analýza Analýza poskytovatelů Analýza potřeb uživatelů sociálních služeb Analýza zdrojů

Veřejná setkání a vzdělávání účastníků procesu KPSS Cíl: a) informovat o procesu KPSS širokou veřejnost b) sběr podnětů a připomínek c) představení výstupů Vzdělávání účastníků projektu v oblasti KPSS 4 vzdělávací semináře pro osoby zapojené do procesu aktualizace komunitního plánu Účastník semináře obdrží certifikát o absolvování

Řídící skupina projektu V řídící skupině bude zastoupená skupina uživatelů, poskytovatelů a zadavatelů sociálních služeb. Bude připomínkovat jednotlivé projektové výstupy a schvalovat jejich finální verze. Na základě výstupů vyhodnocení stávajícího KPSS a z analýzy aktuální sociální situace stanoví hlavní témata, jimiž se bude plánovací proces zabývat.

Pracovní skupiny projektu Pracovní skupiny zabývající se problematikou: Seniorů a osob se zdravotním postižením Rodin, dětí a mládeže Etnických menšin a osob jiného sociokulturního prostředí

Katalog poskytovatelů sociálních služeb V katalogu budou kromě poskytovatelů sociálních služeb uvedené informace i o dalších organizacích působících v sociální oblasti a umožňujících sociální integraci cílovým skupinám projektu. Závěrečná část katalogu bude obsahovat kontaktní telefonní čísla, jako jsou tísňová volání, linky důvěry, krizové linky pro děti a mládež, apod. Společně s katalogem poskytovatelů bude vyroben stručný leták s názvem: Síť pomoci.

Zpracování Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Tento dokument bude rozdělen na tři části: Analytická výstupy aktivity Analýza sociální situace Strategická porovnání stávajících sociálních služeb s jejich uživatelskou potřebností, SWOT analýzu, vizi rozvoje sociálních služeb, cíle pro jednotlivé skupiny uživatelů, opatření a aktivity pro naplnění cílů a finanční prostředky na jejich realizaci Implementační část postup a navrhované kroky k zajištění implementace komunitního plánu včetně popisu nástrojů ke kontrole a vyhodnocování tohoto dokumentu Současně bude vypracován tzv. realizační plán na období jednoho roku.

Informační portál sociálních služeb Systém bude složen z těchto částí: Databáze poskytovatelů sociálních služeb Kontakt na zadavatele sociálních služeb s možností zaslání dotazu c) Vyhledání sociální služby d) Důležité odkazy Systém bude fungovat přes internetové rozhraní a bude přístupný široké veřejnosti.

Děkuji za pozornost. Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006558. Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.