TÉMA: Církev mluví srozumitelně a je misijně otevřená

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
Práce s mládeží v Církvi československé husitské.
Konference HR ŽIVĚ Vzděláváním k vyšší výkonnosti Kdy je vhodný čas pro spolupráci s poradenskou společností Irena Grimová, Training & Development Head.
Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
 pomocná ruka vašeho sboru! Společně dokážeme více!
■Jediný český mezidenominační měsíčník ■Přibližně 7000 čtenářů ze všech u nás působících církví.
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
2x ročně 3-5denní minikonference vzdělávání v oblasti prezentace evangelia, jak zasáhnout naše města, multimedia, tanec … vzdělání v oblastí vůdcovství.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Evangelium všem dětem ČR Co pro to udělat, aby se dostaly do nebe? Naše děti tak rychle rostou...
Přijď Duchu svatý.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Konference Jihlava mluví o vzd ě lávání a Montessori pedagogice 2014 Montessori na 1. stupni ZŠ – zkušenosti z praxe.
21. října A.D. 2006P. Mgr. Martin Šmíd1 Formace trvalých jáhnů Diecéze ostravsko opavská Zpracováno podle dokumentu: ZÁKLADNÍ NORMY PRO FORMACI STÁLÝCH.
z pohledu pedagogiky a katechetiky
Salesiáni spolupracovníci ASC
Kurikulární reforma a pedagogický sbor ZŠ Vrané nad Vltavou.
Kurzy Alfa – stručné představení
Dominikánské misie Martin Rosenbaum. To jsou oni.
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
 Otevřená aliance asistivních technologií  Usiluje o vytváření aktivit k rychlejšímu zavádění těchto systémů do běžné praxe.  Velký důraz klade na.
Modleme se k Pánu žně. Listopad Pronásledovaní křesťané v Číně Nezasažený národ Ujgurové v severozápadní Číně Misijně nasazení pastoři.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Kniha JOB Podněty k meditaci. Charakter knihy Job  Hebrejský TENACH:  Spisy (Ketubím)  Křesťanská BIBLE:  Naučné (sapienciální) knihy: moudrost ocitající.
BRATRSTVO PRAVOSLAVNÉ MLÁDEŽE – ČESKO, SLOVENSKO.
Zdravá škola.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
■KMS tvoří desítky sborů sedmi církví, řada křesťanských organizací a individuálních členů. ■Byla založena v prosinci ■KMS je členem České evangelikální.
CÍRKEV BRATRSKÁ Komunitní centrum Liščí Vrch Jana Kříže 3127, Most
Komunitní a otevřená škola
Modleme se k Pánu žně! – říjen. 3 modlitby za misii pro měsíc říjen 1. za pronásledované bratry a sestry v určité zemi 2. za vybraný nezasažený národ.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
Komunitní role knihoven. Komunití role knihoven je důležitá součást systému knihoven Koncepce rozvoje knihoven Priorita C -9, 10.
Iniciativa kurzů Alfa podzim 2013 Týden modliteb za kurzy Alfa 15. – 22. září 2013.
Modleme se k Pánu žně! - LEDEN. 3 modlitby za misii pro měsíc leden V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1.za pronásledované bratry a sestry.
Duchovní je obecné označení osoby, která je prostředníkem mezi věřícími a Bohem (což ovšem neznamená, že kontakt s Bohem nemohou věřící navázat přímo,
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Skutečná role komunity v komunitních službách
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Jsme menší státní škola v obci, pilotní škola projektu v Jihomoravském kraji. Naši mateřskou školu navštěvuje celkem 131 dětí, základní školu 268 žáků.
MISIJNÍ VÝJEZDY Pokračují i v roce Kdo pojede?
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Možnosti začleňování globálního rozvojového vzdělávání do výuky Konference GRV, Praha Petra Gajová, ARPOK, o. p. s.
Program školení a v Husově domě, Jungmannova 9, Praha Grantový systém ČCE Představení výzev na rok 2017 Vyplňování formuláře žádosti.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
Expertní dobrovolnictví
Máš dost síly plavat proti proudu?
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
Misijní modlitby 9/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.
1.
3 ROKY ZKUŠENOSTÍ NA ŠKOLÁCH
Ing. Jan Šild, Mgr. Michal Bajer, HOPE-E.S., v.o.s.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
REFORMANDA 2030: Strategický plán Českobratrské církve evangelické
TÉMA: KAPLANI, DIAKONIE, EVANGELICKÉ ŠKOLSTVÍ
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
REFORMANDA 2030: Strategický plán Českobratrské církve evangelické
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Téma 5 - Struktura sborů i koordinace jejich činností v přechodu k samofinancování ► Církev žije všude tam, kde se neuzavírá do sebe, a současně dokáže.
Transkript prezentace:

TÉMA: Církev mluví srozumitelně a je misijně otevřená Téma misie je pro život církve jedním z nejdůležitějších v novozákonním kontextu i v kontextu ČCE dnes. Ideálním „misionářem“ je celek živého a otevřeného křesťanského sboru, protože umožňuje prožívat a sdílet víru v různých aktivitách. Lze v něm najít intelektuální nasycení (kázání, vyučování, rozhovor ...), živou zbožnost (modlitbu, ticho, zpěv …), společenství (lidská blízkost, volnočasová setkání, sborové dovolené, výlety, tábory), možnost přidat se prací, pomáhat. Realita: mnohé sbory nabízejí jen bohoslužby a jedno další setkání týdně s ustálenou formou. Jiné jsou uzavřené, defenzivní, žijí předně minulostí. Často chybí kreativita i lidé, kteří by si dokázali představit trochu jinou, přátelštější církev.

LEPŠÍ/IDEÁLNÍ STAV ► Zmapujeme duchovní potřeby (žízeň, hlad) české společnosti. ► Naučíme se srozumitelně komunikovat o víře s necírkevní veřejností. ► Budeme zveřejňovat nápady, tipy pro misijní práci, sdílet příklady dobré praxe, praktické návody. ► Zřídíme web zaměřený primárně pro duchovní „hledače“ v okolí našich sborů. ► Církev / sbory budou cíleně nabízet programy zaměřené na hledače (Alfa kurzy, Základy křesťanství.…). ► Promyslíme, jak se sbory srozumitelně probírat misijní témata a také poskytovat zpětnou vazbu, když se práce daří i nedaří. ► Promyslíme, jak evangelickou mentalitu posunout více misijním směrem, a přitom nesklouznout do známých patologií.

NAVRŽENÉ ZMĚNY, KROKY, OPATŘENÍ ... ► Začleníme téma misie do ETF UK a vikariátu. ► Začleníme téma misie do celoživotního vzdělávání. ► Otestujeme „pilotní“ projekt založení nového sboru. ► Vypracujeme „kuchařku“ nápadů na spolupráci sboru a místní obce. ► Budeme se snažit chápat potřeby a myšlení různých skupin lidí, hledat, způsoby, jak se jim přiblížit. Budeme klást důraz na srozumitelné předávání evangelia. ► V mediálních výstupech a veřejných vyjádřeních představitelů církve budeme dbát na pravdivý obraz církve a uvádění zkreslených představ na pravou míru.