Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Misijní modlitby 9/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Misijní modlitby 9/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry."— Transkript prezentace:

1 Misijní modlitby 9/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry

2 Pronásledování v libyi

3 Po pádu Kaddáfího v roce se Libye propadla do bezzákonnosti, přičemž skupinám jako například samozvanému Islámskému státu (IS) byla ponechána volnost k útokům na křesťany. V Libyi je hluboce islámská kultura, takže libyjští křesťané musí držet svou víru v naprosté tajnosti. Sbory pro Libyjce i křesťanská literatura v arabštině jsou zakázány. Křesťanští migranti mají sice možnost praktikovat svou víru, mnozí však zaplatili nejvyšší cenu: 79 etiopských a eritrejských uprchlíků bylo uneseno bojovníky IS a 30 z nich bylo zabito. (Open Doors)

4 Většinová společnost jsou sunnitští muslimové (98,2%) a podle Indexu pronásledování křesťanů v Open Doors je Libye na 10. místě.

5 Modleme se: Za ochranu pro křesťany v Libyi - stovky z nich uvedly, že byly uneseny polovojenskými silami a uvězněny. Aby křesťané nalezli způsoby jak se scházet – náboženská setkání jsou pro Libyjce ilegální, pokud nejsou islámská, lidé se proto bojí scházet. Aby pokračující mírové rozhovory mezi jednotlivými vládnoucími frakcemi přinesly své ovoce a za utvoření stabilního a bezpečného libyjského státu. (1 Tim. 2) Aby se Ježíš dal poznat umírněným i fundamentálním muslimům. Za proud uprchlíků, který jde skrz Libyi.

6 Nezasažený národ: Kyrenaiští Arabové

7 Libye má něco kolem milionu obyvatel a obecně se rozděluje do těchto skupin: Kyrenaiští Arabové 27% Libyjští Arabové 30% Egyptští Arabové 8% Berbeři 6% Beduíni 14%

8 Modleme se: Modleme se za národ Kyrenaiských Arabů, aby Bůh vypudil své dělníky, a Boží Slovo mohlo být proklamováno i na těchto místech.

9 Misie z CR ˇ ˇ Za průlom v oblasti vysílání nových misionářů.


Stáhnout ppt "Misijní modlitby 9/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry."

Podobné prezentace


Reklamy Google