ÚSTŘEDNÍ KONTROLNÍ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program pro rychlé hlášení poruch strojů a zařízení
Advertisements

Ing. Petr Reichl Ing. Luboš Doleček
Zkušenosti se zpracováním elektronicky dodaných záznamů seriálů do Souborného katalogu ČR Danuše Vyorálková
Maturitní zkouška v roce 2012 Přehled hlavních legislativních změn.
Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST.
Mgr. Bc. Tereza Daňková Mgr. Bc. Václav Jarý
Pneu & Business 2014 AUDITY PNEUSERVISŮ Michal Krátký 10. září 2014.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Zkrocená byrokracie? Úřadovna Lucie Vařechová
Parametrizace procesů – Výroba sterilních injekcí
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
Kurz odborné přípravy k péči o kuřata chovaná na maso
Školení Plzeň – dubna 2004 Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR - jak zahájit spolupráci.
Dopingová kontrola Mgr. Jan Zimmer 15. března 2005, FSpS MU.
1 Formální náležitosti žádosti. 2 Podání žádosti konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. osobně žadatel.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Odbyt.
Tlaková zkouška vnitřního vodovodu
Téma: Vybrané zemědělské plodiny krmná řepa II
Registr klinických laboratoří Seminář pro registrované laboratoře Lékařský dům, Praha 5. dubna 2007 Bilyk I., Sedláková J.
E-podpis ve veřejné správě ISSS Blízká budoucnost e-podpisu ve veřejné správě  Správní řád – správní orgány:  Přijímají podání s elektronickým.
Zhodnocení roční spolupráce při školení k odborné způsobilosti
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK224.
Ekonomika elektronické podatelny Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická, Praha Fakulta národohospodářská Katedra práva.
Statistika 2010 a 2011 Úkoly na nejbližší období Několik informací Několik připomenutí Sekce SDRUK pro RF a skupina pro standardy VKIS Praha, 10. listopadu.
Rozbor procesů II. Parametrizace procesů – Výroba sterilních injekcí pd
1 Školení IS Katalog předmětů Předmět je určen fakultou, kódem a obdobím Kódy musí být unikátní – neměly by se používat kódy již jednou použité,
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
Statistika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Akreditace laboratoří podle revidované ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Ing. Martin Matušů, CSc.
Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov Školní rok 2016/2017.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
[ 1 ] MVDr. Vratislav Krupka © 2013 Státní ústav kontrolu léčiv.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Průvodce uživatele. Princip fungování dvě vrstvy veškeré změny se připravují v komunikační zóně teprve po procesu schvalování jsou zveřejněny veřejná.
Semenářství Semenářská terminologie. Odrůda – soubor jedinců stejného druhu vyznačující se určitými vlastnostmi, které se při reprodukci zachovávají Rozmnožovací.
Školení CDV 1 Evropská a tuzemská legislativa. Školení CDV 2 CEN - Comité Européen de Normalisation - z pověření EK - z pověření EK TC 226 Technický výbor.
TESTY PRO PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY LIBERECKÝ KRAJ REKAPITULACE NABÍDKY CERMATU PO ZAPRACOVÁNÍ VÝSLEDKŮ DISKUSE S ŘEDITELI ŠKOL A PRACOVNÍKY OŠMS KÚ.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2011 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a.
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Odborná způsobilost pro nakládání s přípravky na ochranu rostlin 2015 Statistika, novinky, spolupráce Ing.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2012 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Bezpečnost práce v elektrotechnice.
1 Přijímací řízení do SŠ 2016/2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2017 – 2018
Přijímací zkoušky školní rok 2017/2018.
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Mgr. Jan Zimmer 15. března 2005, FSpS MU
A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ
Digitalizace a rozvolnění agendy řidičských průkazů
Imisní monitoring Interní předpis Název : TRANSPORT A PŘÍJEM VZORKŮ IM
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
Ing. Martin DVOŘÁK,Ph.D Praha
ÚSTŘEDNÍ KONTROLNÍ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
STRUČNÝ PRŮVODCE PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍM NA SŠ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019
Stanovení stupně ploidie a Stanovení hořkých semen
Stav a činnost IM a KLI pro dozorovou návštěvu ČIA
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

ÚSTŘEDNÍ KONTROLNÍ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ ISO 9001:2015 Školení pověřených laboratoří 2018, Hradec Králové Vyplňování rozborových karet Kateřina Balíčková

Příjem vzorku pracovník podatelny zkontroluje hmotnost přijímaného vzorku (důkaz) pracovník podatelny přidělí vzorku číslo, které je unikátní v rámci jednoho roku, tímto číslem označí veškeré dokumenty, patřící ke vzorku (žádost, rozborové karty, vzorkovnice, lahvička se vzorkem na zkoušku vlhkosti…) na kartu uvede datum příjmu vzorku a podepíše se (parafa)

Příjem vzorku Zadá údaje do PC a případně vytiskne štítek s údaji o osivu, který nalepí na kartu (nebo opíše údaje o osivu ze žádosti na kartu ručně)

Příprava vzorku Pracovník přípravny zkontroluje údaje na kartě a vzorkovnici, pracuje jen s jedním vzorkem Na kartu zapíše datum přípravy a přidá svou parafu Zapíše váhu základního a dodatkového vzorku Dodržuje navážky, pracuje podle Metodiky zkoušení osiva a sadby (aktuální)

Zkouška čistoty osiva

Zadina, osinkatost, pluchy, HTS

Čistota osiva pracovník vyplní druh zkoušeného osiva rozhodne se pro úplnou nebo neúplnou zkoušku (uvede na kartě) provede rozbor osiva, zapíše do karty výsledek rozboru základního i dodatkového vzorku Zadina, osinkatost, pluchy… Druh(y) neškodných nečistot

HTS a HMKS Pracovník uvede na kartu HTS a parafu, HMKS se spočítá dle vzorce, nebo ji spočítá PC Prvotní záznamy!!! Nastavený systém oprav je nutné dodržovat!!!

Klíčivost Podmínky klíčení: předchlazení, máčení, teploty (klíčení, promývání u řep…), označení skříně, typ lůžka, jiné typy porušení dormance, počet zkoušených semen… všechny údaje musí být na kartě dle skutečnosti!

Data, parafy, počty dnů

Podmínky zkoušky klíčivosti

Vlhkost datum příjmu osiva, datum zkoušky vlhkosti, podpis osoby, která zkoušku provedla, podpis osoby, která uvedla výsledek do PC primární záznamy, záznam z vlhkoměru na lístečkách… podmínky zkoušky, označení vlhkoměru nebo sušárny, pokud jich je v laboratoři více

Plány NRL na rok 2018 přezkoumání SK za rok 2017 – proběhlo 1. 3. 2018 studijní pobyt kolegyň z Jordánska – proběhl 12. – 16. 2. 2018 reakreditace ISTA – proběhla 13. 3. 2018 školení SI - 20. – 22. 3. 2018 duben 2018 – nová ČSN 17025:2017 (v angličtině vyšla koncem roku 2017) 18. – 22. 6. 2018 – školení pověřených laboratoří, Hradec Králové konec června 2018 – reakreditace ČIA, dle ČSN 17025:2005 září 2018 – školení pověřených laboratoří – zeleniny (pro zájemce) v plánu je vydání metodického pokynu pro pověřené vzorkovatele

Návštěva z Jordánska v NRL Praha

Pozdrav od Hanky Potyšové a Emičky  Děkuji za pozornost 