Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu:. CZ. 1. 07/1. 5. 00/34. 0565 Číslo materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_551_ Výroba sladu Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor: Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma: Člověk a svět práce Tématický celek: Technologické procesy Ročník: 4. Datum tvorby: Datum a místo ověření: Druh učeb. materiálu: Test Anotace: Procvičení znalostí pomocí testu Klíčová slova: slad, ječmen, klíčení, vedlejší produkty Metodický pokyn: Určeno k výkladu do hodiny i k samostudiu. Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

2 1 slad se vyrábí z: pšenice jarní pšenice ozimé ječmene jarního
ječmene ozimého

3 2 princip výroby spočívá v:
zvýšení vlhkosti a tím se zvýší množství živin vzniku enzymů, které mění nerozpustný škrob na rozpustné jednoduché cukry vzniku klíčku, který obsahuje minerální látky potřebné pro pivo zvýšení obsahu tuku

4 3 klíčivost semen musí být větší jak: 82 % 87 % 92 % 97 %

5 4 co je to zadina ? lehká zrna, která plavou při namáčení
velká zrna, která neprojdou sítem při třídění semena plevelů zrna, která jsou malá a propadnou sítem

6 5 před klíčením se zvyšuje vlhkost ze 14 % na ? 45 % 50 % 55 % 60 %

7 6 princip hvozdění spočívá v: vyklíčení obilek během 7 dnů
snížení obsahu vody na 5 % konečné vyleštění sladu namáčení a zvyšování vlhkosti

8 7 klíčení probíhá na humnech na hvozdech v náduvnících v silech

9 8 vlhkost se zvyšuje ? na humnech na hvozdech v náduvnících v silech

10 9 vlhkost se zvyšuje ? na humnech na hvozdech v náduvnících v silech

11 10 sladový květ vzniká ? při leštění sladu
při třídění ječmene na sítech při odklíčkování při namáčení ječmene

12 Správné odpovědi

13 1 ječmene jarního slad se vyrábí z: pšenice jarní pšenice ozimé
ječmene ozimého

14 2 princip výroby spočívá v: zvýšení vlhkosti a tím se zvýší množství živin vzniku enzymů, které mění nerozpustný škrob na rozpustné jednoduché cukry vzniku klíčku, který obsahuje minerální látky potřebné pro pivo zvýšení obsahu tuku

15 3 klíčivost semen musí být větší jak: 82 % 87 % 92 % 97 %

16 zrna, která jsou malá a propadnou sítem
4 co je to zadina ? lehká zrna, která plavou při namáčení velká zrna, která neprojdou sítem při třídění semena plevelů zrna, která jsou malá a propadnou sítem

17 5 před klíčením se zvyšuje vlhkost ze 14 % na ? 45 % 50 % 55 % 60 %

18 snížení obsahu vody na 5 %
6 princip hvozdění spočívá v: vyklíčení obilek během 7 dnů snížení obsahu vody na 5 % konečné vyleštění sladu namáčení a zvyšování vlhkosti

19 7 klíčení probíhá na humnech na hvozdech v náduvnících v silech

20 8 vlhkost se zvyšuje ? na humnech na hvozdech v náduvnících v silech

21 9 vlhkost se zvyšuje ? na humnech na hvozdech v náduvnících v silech

22 10 při odklíčkování sladový květ vzniká ? při leštění sladu
při třídění ječmene na sítech při odklíčkování při namáčení ječmene


Stáhnout ppt "Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google