Ing. Jiří Šilhán ECM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Jiří Šilhán.  řízení a podpora spolupráce  správa dokumentů  správa dalších typů dat  správa obsahu - Content Management System (CMS)  řízení.
Advertisements

Systémové pojetí hospodářské organizace 1 ECM – Řízení podnikového obsahu (Zdroj: Gála, Pour, Toman: Podniková informatika. Praha: Grada 2006) řízení podnikového.
ECM – Enterprise Content Management
Sedm základních nástrojů řízení jakosti. Kontrolní tabulky Vývojové diagramy Histogramy Diagramy příčin a následků Paretovy diagramy Bodové diagramy Regulační.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Osobní management Tomáš Procházka.
Co to je, když se řekne „FRANCHISING“? Petra Dillingerová SŠ KNIH, o.p.s.
VZDĚLÁVÁNÍ INFORMATIKY NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH & POTŘEBY PRAXE Mgr. Petr Suchánek, Ph.D. Ing. Dominik Vymětal, DrSc.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_08.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Spolupráce mezi výkresy bloky (s atributy) Design center externí reference.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Systém správy dokumentace akreditované zkušební laboratoře Bc. Jan Randl, 4912.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s grafickým programem GIMP Co se všechno naučíme??? Tvorba.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Microsoft Office 2010 Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce: , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Společenské vědy Legislativní proces v ČR.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
1. WORKSHOP.
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
Revoluce jménem GDPR Eduard Pavlar Risk Assurance.
16.1 Dokument v digitální podobě
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky
Procesní management v oddělení logistiky
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Software počítače – opakování
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Počasí VY_52_INOVACE_21 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Prvky v síti Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Název školy
Windows – WordPad VY_32_INOVACE_32_649
Programovací jazyky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
POČÍTAČ VY_32_INOVACE_02 Sada 6 ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Inf Vývojový diagram.
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Digitální učební materiál
Informatika pro ekonomy přednáška 8
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Kooperace a kolaborace v online prostředí
Windows – práce s okny VY_32_INOVACE_32_641
Digitální učební materiál
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
Revize kurikulárních dokumentů pro všeobecné a
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Transkript prezentace:

Ing. Jiří Šilhán ECM

ECM – Řízení podnikového obsahu (Enterprise Content Management) řízení a podpora spolupráce správa dokumentů správa dalších typů dat správa obsahu - Content Management System (CMS) řízení pracovních postupů a procesů (workflow) řízení znalostí

ECM v podnikových procesech jsou zpracovávány a uchovávány i značné objemy nestrukturovaných dat, textové dokumenty (smlouvy, nabídky, ale i výstupní sestavy, emailové zprávy, ...), grafická data (obrázky, fotografie, výstupy CAD systémů apod.), multimediální data (video, zvuk, animace), až 80% dat v organizaci je tohoto typu,

ECm technologie pro vytváření / sběr, správu / zabezpečení, ukládání / uchovávání / likvidaci, publikování / distribuci, prohledávání, personalizaci a prezentaci / prohlížení / tisk veškerého digitálního obsahu, „obsah“ v kontextu ECM - souhrnný termín pro všechny typy elektronických dat - strukturovaných i nestrukturovaných, koncept ECM - založen na množině nástrojů pro podporu správy dokumentů a obsahu, řízení pracovních postupů a procesů a řízení a podporu spolupráce.

ECM správa dokumentů a obsahu zahrnuje komplex nástrojů a přístupů umožňující vhodně zachytit množinu nestrukturovaných a semi-strukturovaných dat a dle potřeby ji nabídnout správa a řízení pracovních postupů a procesů je jednou z informatických aplikací sloužící k tomu, abychom byli schopni podnikové procesy standardizovat, ale zejména zefektivnit, tj. zkrátit jejich dobu trvání, snížit chybovost, snížit náklady.

ECM pojmy spolupráce a kooperace, se neliší tím, zda je nějaká úloha rozdělena, ale tím, jakým způsobem je rozdělena. V kooperaci je úloha rozdělena do nezávislých podúloh. Při spolupráci mohou být poznávané procesy či realizované úlohy rozděleny do spleti různých vrstev. Při kooperaci hraje koordinace roli při kompletaci výsledků do celku, zatímco při spolupráci je koordinace aktivitou umožňující sdílet koncepci řešení. řízení znalostí, cílem je: spojit ty, kteří vědí, s těmi, kteří potřebují znát a proměnit osobní znalost jednotlivců do znalosti organizace (podniku).

Ukázka pracovní plochy virt. kanceláře

Zpracování dokumentu

Správa obsahu - cms Varianty posloupností činností v procesu