Estetika pracovního prostředí 4. S

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V RODINĚ, V RODINNÉM ŽIVOTĚ jsou uspokojovány psychické potřeby dítěte (ale také rodičů): 1. přísun podnětů 2. smysluplný svět 3. životní jistota 4. vlastní.
Advertisements

Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
REKLAMA a její klady a zápory. Co je to REKLAMA ? Placená nebo neplacená propagace výrobku, služby, obchodní značky nebo myšlenky. Slovo reklama vzniklo.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
PSYCHOLOGIE PRODEJE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_15 TÉMA: VYNÁLEZY.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Ernest Seifert Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_CLOVEK_JAKO_OBCAN_05.
PowerPoint 2010 Tvorba jednoduché prezentace (nový snímek, návrh snímku, pozadí)
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB JIHLAVA Mgr. Naděžda Vrbatová, PhD.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí
Potřeby a pudy - aktivačně motivační vlastnosti
Grafická úprava prezentace
Název prezentace (DUMu)
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VÁNOČNÍ OZDOBY – TROCHU JINAK
Regenerační přípravky I.
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Vztahy mezi organismem a prostředím – ekologická přizpůsobivost organismu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Zdeněk Ogrodník NÁZEV: Péče o zrakové ústrojí TÉMATICKÝ CELEK: Biologie.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Požadavky na okna
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Mgr. Kateřina Korcová, Ph.D. UZB003 – jaro 2016
MS WORD 2010 – STYLY Název školy
Gastronomická zařízení - HACCP
Komunikace a interakce
Vytváření pracovního listu pro projekt
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Inf Vývojový diagram.
Znáš dobře mluvnici? Hodnocení testu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NEURONY, REFLEXY VY_32_INOVACE_17_23.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
seminář k Teorii a metodice výchovy
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Společenská výchova – Neverbální komunikace
Společenská výchova – Kultůra cestování
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Plocha Windows 7 Jakub vyčítal.
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
Práva a povinnosti členů rodiny
Firemní brožura Tohle je skvělé místo pro cíle společnosti.
SCHOPNOSTI ČLOVĚKA Psychologie 4. S.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Profesionalizace sociální práce v ČR
VY_32_INOVACE_ČaJS.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Člověk a jeho svět, člověk a jeho zdraví.
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Transkript prezentace:

Estetika pracovního prostředí 4. S

Moderní a důvěryhodná firma potřebuje působit co nejlepším dojmem na své zákazníky. Významnou částí image pracoviště je celkový vnější vzhled kanceláří a provozoven.

Takhle NE !!!

----------------------------------- je třeba upravovat tak, ---------------------------------------------- na lidské smysly, jednání, myšlení a city člověka. Zajišťovat nejvhodnější a nejpříjemnější pracovní podmínky, které ------------- vysokou ----------------------------------a současně ------------------------------.

Jak vytvořit příjemné a vhodné pracovní prostředí?

K příjemnému a zdravému prostředí podstatně přispívá --------------------------------- pracoviště a vhodně --------------------------------------------------. Stěny místností, pokud není z technologických či jiných důvodů stanoveno jinak, by měly být ----------------------------------------------------------. Stropy a pilíře mezi okny by vždy měly být bílé (-------------------------------------------------------------------------------------------------), neboť tím dojde k zjasnění místnosti. Také rámy oken ------------------------------------------------------------------------------------.

Celkové barevné ladění pracovišť má být -------------------------------------zraku, neboť soulad barev vytváří pocit spokojenosti. Velké plochy bílých stěn v zorném poli působí monotónně a naopak stropy mají být bílé, neboť se tím zvýší účinnost umělého osvětlení a též se zlepší rovnoměrnost osvětlení.

Nejen prostory kanceláří, ale všech pracovních prostor je vhodné -----------------------------------.

Na stěnách a dalších vhodných prostorách by měly nalézt své místo --------------------------------------- apod.

Pěkné prostředí dotvářejí záclony na oknech. úkol: Navrhni pracovní prostředí kaceláře

Použitá literatura: SMEJKAL Vladimír, BACHRACHOVÁ Hana, Lexikon společenského chování, 3.vyd. Praha: Grada, 2002. 264 s. ISBN 80-247-0209-6 Obrázky: str., 2,4,5,7,8,9,11,13, [cit.2012-12-12]. Dostupný pod licencí Microsoft Office 2010 na WWW: <http://office.microsoft.com/cs-cz/images>