SPOLEČENSKÉ CHOVÁNÍ U STOLU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Banket Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Advertisements

Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 30 Anotace.
EU_62_A_sada 1_11_M_Na poště_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Prezentace.
POCHUTINY VY_32_INOVACE_17_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník Předmět:
Dějepis 6. ročníku.  Název: Dějepis 6.ročníku – Neolit  Šablona: III/2  Číslo: 68  Autor: Mgr. Soňa Blažková  ZŠ Choltice „ Učíme se pro život“ 
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.1 Škola, třída Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_RESTAURACI_PREZENTA CE_11 Název školyStřední škola.
VY_32_ INOVACE_ 04_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou NADMOŘSKÁ VÝŠKA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí DATUM: prosinec 2011 AUTOR: Veronika Jakubcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Orientace v čase TÉMA.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Kultura stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík.
PŘEDMĚTY ZE SKLA TŘÍDÍME ODPADY. Co je na obrázku? 2.
Zatoulaná klubíčka prostorové vztahy NA, POD, ZA, PŘED, VPRAVO, VLEVO.
Práce s pohádkou Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 Jak pejsek s kočičkou.
VY_32_INOVACE_11_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Provozovny společného stravování
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DOBROTY… …NEJEN SLADKÉ.
ZÁKLADNÍ INVENTÁŘ PRO STOLOVÁNÍ
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu:
Název školy: Základní škola, Husova 276, Podbořany, okres Louny Autor:
VY_32_INOVACE_15_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
SPOLEČENSKÁ ETIKETA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
DUM - Digitální Učební Materiál
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
KUCHYŇ Ahoj, jmenuji se Adrianka a zvu vás k nám do kuchyně, která je maminčiným i tatínkovým královstvím. Tady mi uvaří pokaždé nějakou dobrotu. Jsou.
Velikost nářadí.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Změkčování vousů, vypínání pokožky
Talíř a příbory Pravo-levo.
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_07_ Ovoce
Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_5M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický okruh,
VY_32_INOVACE_13_Vyvození písmene E
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
ORIENTACE V ČASE VY_32_INOVACE_1C_08 Číslo projektu: CZ /1. 5
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
MATEMATIKA – GEOMETRIE 7
Pravidla slušného chování
Má země Česká republika.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
VY_32_INOVACE_42_Spořič_obrazovky
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.25_Zasady_spolecenskeho_chovani.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY_32_Inovace_ Písemné sčítání v oboru do 100
Sklizeň cukrové řepy Podzimní práce na poli.
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.03
Člověk a jeho svět 3. ročník
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_35
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Předmět: Informatika Ročník: VI. Tématický celek: Základy práce s PC
Člověk a jeho svět 3. ročník
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Matematika + opakování a upevňování učiva
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Vstupní a výstupní zařízení
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B29Fy6_Hmotnost 1
Historie vývoje počítačů
Transkript prezentace:

SPOLEČENSKÉ CHOVÁNÍ U STOLU VY_32_INOVACE_20_PRAKTICKÉ ČINNOSTI SPOLEČENSKÉ CHOVÁNÍ U STOLU Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského 360 79351 Břidličná Doporučeno pro: 6. - 8. ročník Předmět: Praktické činnosti Autor: Bc. Klára Ujfaluši INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁNÍ

Znáš některé zásady slušného chování u stolu? 1. usedá žena objednává muž Kouření až po jídle Muž do restaurace vchází před ženou a vychází po ní. U stolu se noviny nečtou nesrkáme

1. Sedíme vzpřímeně, tělem se neopíráme o stůl. 2. Příbory bereme postupně směrem k talíři. 2 3. Nesrkáme, nefoukáme, nemlaskáme, necinkáme příbory. Pohádka o mlaskání

4. Nenabíráme si plnou lžíci, vidličku. 3 5. Nůž nedáváme do úst. 6. Při jídle používáme ubrousek, před pitím si otřeme ústa. 4 7. Nemluvíme s plnými ústy, vyhýbáme se nepříjemným konverzačním tématům. 5

Talíř - příbory a jejich správné položení při a po jídle. Při přerušení jídla Po ukončení jídla 6 7

Chování v restauraci: 8 Klikni na obrázek

Průšvihy při stolování 11 Průšvihy při stolování 9 10 13 12 14

Obrázky se souhlasem autora: 1,2 http://www.hostovka.cz/clanek.php?clanek=203 („Se souhlasem Michaela Klímy“ – 10. listopadu 2011 3, 4, 5, 8,9,10,11,12,13 Použité obrázky z webu Office.com 6,7 Použité obrázky z archivu autora: