Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DUM - Digitální Učební Materiál

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DUM - Digitální Učební Materiál"— Transkript prezentace:

1 DUM - Digitální Učební Materiál
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/ Sada: A1_42 Datum ověření ve výuce: Třída: 1. KA

2 DUM - Digitální Učební Materiál
Tematická oblast: Stravovací a ubytovací služby Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. KA Klíčová slova: Speciální teflonová pánev Jméno autora (vč. titulu): Bc. Romana Pašková Škola: Střední odborné učiliště, Lišov tř. 5. května 3 Lišov IČO: REDIZO:

3 „Zdravější palačinky" Jste-li opravdu milovníky palačinek hebkých jako mušelín, potom si pořiďte speciální pánev. Navíc již nové povrchové úpravy nevyžadují pečení těsta na tuku, takže se rázem vyhnete občasnému potření dna olejem či tukem. A výsledek bude samozřejmě zdravější.

4 „Zdravější palačinky" Teflonová pánev Na smažení palačinek používáme teflonovou pánev, která je určena přímo pro tento účel – to je pánev s nízkými okraji. (pro lepší obracení palačinek)

5 ukázka výroby tenké palačinky na speciální elektrické pánvi

6 „Zdravější palačinky" Na středním ohni pánev zahřejeme, naběračkou nalijeme přiměřené množství těsta. Krouživými pohyby pánví, případně stěrkou, těsto rovnoměrně rozprostřeme v tenké vrstvě po celé ploše pánve.

7 „Zdravější palačinky" Pečeme přibližně dvě až tři minuty, pak palačinku obrátíme a dopečeme i z druhé strany. Když se na ní začnou tvořit hnědé skvrnky, je palačinka tak akorát upečená.

8 Bezva tip S první upečenou palačinkou zpravidla žádnou parádu na talíři nenaděláte. Často se potrhá a vůbec nestojí za moc. Použijte ji tedy jako zkoušku: než začnete péct další, ochutnejte ji a hned zjistíte, je-li těsto dostatečně sladké či slané a nemá bezvýraznou chuť.

9 ZDROJE Obrázky: použity vlastní zdroje Externí zdroje:
Sůvová, H. Knihovnička recepty. Něco ze sladké Francie: Extra palačinky, 2007, č. 1, s


Stáhnout ppt "DUM - Digitální Učební Materiál"

Podobné prezentace


Reklamy Google