Výsledky Společného regionálního

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Nesrovnalosti, porušení rozpočtové kázně
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
Projekty OP VK ? Konference AŘG, Praha, 26. – Peter Krupka.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Porušení podmínek ROP Střední Morava. OBSAH PREZENTACE I.Obecný postup při porušení II.Porušení podmínek PŘED proplacením, finanční korekce (krácení způsobilých.
1 Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Zlín III. kolo výzvy SROP PPŽ + Změny.
Porušení rozpočtové kázně při čerpání dotací z rozpočtů územně samosprávných celku. Ing. Michal Obrusník.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti ROP Střední Morava.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti projektu ROP Střední Morava.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Systém financování soc. služeb z úrovně JMK (krytý státním rozpočtem) v roce 2015 tzv. „ministerské dotace“ 1.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Schválením žádosti projekt nekončí
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování OE
Dotační příležitosti pro obce JMK
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2019
Oblasti, kterým je nutné věnovat zvýšenou péči ŘÁDNÉ PLNĚNÍ POVINNOSTÍ
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Výsledky Společného regionálního operačního programu v Jihomoravském kraji Říjen 2009

Grantová schémata Jihomoravského kraje realizovaná v rámci SROP 7 grantových schémat, 162 ukončených akcí v rámci opatření 1.1, 3.2, 4.1, 4.2 Období realizace akcí: září 2005 – červen 2008 CUN SROP JMK: 883 055 266 Kč Zdroje financování CUN: EU (38,6 %) 341 019 591,88 Kč SR ( 1,6 %) 13 808 739,84 Kč KR (10,0 %) 88 801 839,58 Kč Obecní rozpočty ( 0,4 %) 3 143 936,61 Kč Soukromé spolufin. (49,4 %) 436 281 157,89 Kč 13.1.2019

GS SROP JMK – počty akcí

GS SROP JMK – grafické znázornění dle počtu realizovaných akcí Počet zrealizovaných a finančně ukončených akcí SROP v JMK

GS SROP JMK – financování (v tis. Kč)

GS SROP JMK – grafické znázornění objemu CUN Financování grantových schémat SROP v Jihomoravském kraji z hlediska objemu CUN

GS SROP JMK – dosažené monitorovací indikátory

GS SROP JMK – dosažené monitorovací indikátory

GS SROP JMK – období udržitelnosti 5 let od podpisu smlouvy o financování – SROP nekončí! Udržitelnost pracovních míst – 5 let, 3 roky od podpisu smlouvy o financování pro GS 3.2; Povinnost předkládat poskytovateli dotace (JMK) monitorovací zprávy o udržitelnosti za roční období od ukončení realizace akce (MZoU dostupná na webových stránkách JMK); JMK každoročně administruje MZoU 162 projektů, na základě zjištěných nedostatků při kontrole MZoU realizuje JMK kontroly na místě; 13.1.2019

GS SROP JMK – období udržitelnosti Stále platí smluvní vztah mezi poskytovatelem dotace a konečným uživatelem – potřeba včas oznamovat změny v projektech a u konečného uživatele (prostřednictvím formuláře Oznámení o změnách); Dochází ke zmírnění sankcí – postupné uzavírání dodatků ke smlouvám o financování, KU budou vyzýváni; Účelem zmírňování sankcí není snižování monitorovacích ukazatelů (nelze např. snížit počet udržovaných hrubých prac. míst) ani zkracování doby udržitelnosti; 13.1.2019

GS SROP JMK – problémy JMK v období udržitelnosti S konečnými uživateli – nepředkládání MZoU v řádných termínech, neoznámené změny v projektech, změny v kontaktních údajích KU, neudržení MI z důvodu např. propouštění, úpadku KU; S porušením rozpočtové kázně a se způsobem jeho řešení (nejasný výklad zákona č. 250/2000 Sb.) Finanční – v případě porušení rozpočtové kázně ze strany KU vrací fin. prostředky kraj, které následně vymáhá po KU; S nedostatečným personálním zajištěním; 13.1.2019

GS SROP JMK – nesrovnalosti a vratky Jsou nejčastěji řešeny u akcí z GS SROP 3.2 a 1.1 Nejčastější důvody podezření na nesrovnalost: Nedodávání MZoU v předepsaných termínech; Nekomunikativnost KU, podezření na úpadek KU Zjištěné nedostatky na základě následných kontrol: nepřiznání příjmů projektu, proplaceny neuznatelné výdaje, chyby v zadávání veřejných zakázek, ztráta majetku pořízeného z projektu; 13.1.2019

GS SROP JMK – nesrovnalosti a vratky Ke dni 18.9.2009 JMK celkem eviduje 8 nahlášených podezření na nesrovnalost, z toho: 3 případy nesrovnalostí vyřešeny – MZ dodána, KU vrátil část neoprávněně vyplacených fin. prostředků u 1 případu vyměřena vratka celé výše již vyplacené podpory (2,9 mil. Kč) 4 případy jsou v současné chvíli v řešení 13.1.2019

Kontaktní pracovníci: GS SROP JMK – KONTAKTY Webové stránky Jihomoravského kraje: www.kr-jihomoravsky.cz (záložka Granty a dotace EU), které obsahují údaje o kontaktních osobách, potřebné formuláře, prezentované informace; Kontaktní pracovníci: Ing. Bohdana Jelínková, vedoucí oddělení evropských dotací, jelinkova.bohdana@kr-jihomoravsky.cz Ing. Dagmar Slavíková, finanční manažerka, slavikova.dagmar@kr-jihomoravsky.cz 13.1.2019

Děkuji za pozornost a přeji pěkný den :-) Grantová schémata Jihomoravského kraje realizovaná v rámci SROP – Závěrem Ing. Slavíková Dagmar finanční manažerka Oddělení evropských dotací Jihomoravský kraj slavikova.dagmar@kr-jihomoravsky.cz Děkuji za pozornost a přeji pěkný den :-) 13.1.2019