Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka Ing. Martin Vacek Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka 8. Úprava ryb a mořských plodů TÚ smažení ryb Zdroj: http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/pvhlavni.htm Technologie v kostce, Vodochodská 12.1.2019
Obsah Charakteristika TÚ smažení ryb Technologický postup Receptury
Charakteristika TÚ smažení smažení rybího masa je oblíbená úprava Smažíme ve větším množství tuku Typická minutková úprava Smažíme podobně jako ostatní masa Před smažením je nutné rybu nechat rozmrznout Polotovary pak smažíme zmražené
Technologický postup Rozmražení Předběžná příprava Rybu naporcujeme Okořeníme Obalíme (mouka, trojobal, těstíčko) Smažíme v dostatečně rozpáleném tuku
Receptury 19012 Kapr smažený 19014 Kapr smažený v sýrovém těstíčku 19116 Rybí filé kořeněné, smažené v těstíčku 19120 Makrela smažená 19125 Rybí filé Orly
Videorecepty http://youtube.com/watch?v=Qote4tOmrzY http://youtube.com/watch?v=uit7HgEHGsU
Otázky Charakterizujte TÚ smažení ryby? Technologický postup smažení ryb? Uveď příklad receptur smažených mořských ryb. Uveď příklad receptur smažených sladkovodních ryb.