Dřevovláknité desky. Vyrobeny z dřevěných nebo lignocelulózových rozvlákněných surovin. Spojení je dosaženo uspořádáním vláken a jejich vlastní lepivostí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DŘEVO. LEPENÉ DŘEVO Vzniká slepením vrstev dřeva v plné ploše. Suroviny pro výrobu lepeného dřeva: dýhy, laťe, desky Výrobky: 1. Překližka 2. Laťovka.
Advertisements

VAR. - je způsob vypařování, při kterém se kapalina přeměňuje na plyn v celém objemu (nevypařuje se jen na povrchu) - nastává při teplotě varu t v – v.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 25 AnotaceDruhy.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů fólií k izolaci.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
1060n-sitova-tiskarna-samolepicich-stitku-usb- lan_ien jpg =tbn:ANd9GcTHN8EGTqyMig.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 02 Anotace.
Anotace Tento materiál je součástí tematického celku, který odpovídá ŠVP předmětu Materiály 3. ročníku oboru E/01 Tesařské práce. Slouží pro výuku.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů nátěrových hmot, ředidel a jejich.
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum: duben 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Mechanické vlastnosti dřeva - úvod VY_32_INOVACE_28_565 Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo.
Var Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-15 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_18.
Technologie – zabývá se způsobem zpracování materiálů na konečné výrobky s uplatněním vědeckých poznatků při zdokonalování výrobních postupů. Též výrobní,
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Mechanické vlastnosti technických materiálů
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Název školy příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum:
Technologie výroby laťovek
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Vedlejší jatečné produkty
Recyklace Vypracoval: Michal Brzobohatý Třída: 2L
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
MECHANIKA TEKUTIN Králová Denisa 4.D.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Svařování plamenem 1 VY_32_INOVACE_22_434
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Stropy VY_32_INOVACE_02_021 Projekt.
Vlastnosti technických materiálů-rozdělení
Vzdělávací oblast/obor: Člověk a příroda/Chemie Tematický okruh/téma:
ESZS Přednáška č.4 Tepelný výpočet RC oběhu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Název materiálu: Nerostné suroviny
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Textilní materiály CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_TP_18
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VYPAŘOVÁNÍ SUBLIMACE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_05_32.
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Výroba dezertních hmot 2
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
zpracovaný v rámci projektu
© 2014 Karel Vojtasík – Úprava vlastností hornin a zemin
Vlastnosti dřeva jako lepeného materiálu
zpracovaný v rámci projektu
zpracovaný v rámci projektu
Důlní požáry a chemismus výbušniny
Registrační číslo projektu
zpracovaný v rámci projektu
Registrační číslo projektu
Registrační číslo projektu
VY_52_INOVACE_I–03–03 Název a adresa školy:
Registrační číslo projektu
Registrační číslo projektu
Příprava perníkového těsta
Výška je 1/2 h (D), šířka různá
Základy chemických technologií
ZPRŮMYSLNĚNÝ MONOLIT.
Transkript prezentace:

Dřevovláknité desky. Vyrobeny z dřevěných nebo lignocelulózových rozvlákněných surovin. Spojení je dosaženo uspořádáním vláken a jejich vlastní lepivostí. Někdy se přidává pojivou nebo přísady pro zvýšení odolnosti proti vlhkosti, ohni, hmyzu, houbám apod. Rozdělení podle objemové hmotnosti: - měkké, do 0,35g/cm3, - polotvrdé, od 0,35 do 0,80g/cm3, - tvrdé, nad 0,80g/cm3.

Fáze výroby – příprava suroviny, výroba štěpků, rozvlákňování, odvodnění, vytváření vláknitého koberce, sušení, lisování, tepelné zušlechťování, klimatizace a dokončovací práce. K výrobě se používají odřezky jehličnatých dřevin, zbarvené do hněda a zbavené kůry. Štěpky se rozvlákňují mechanicky, tepelně a chemicko-mechanicky. Při suchém způsobu výroby jsou obě strany hladké, při mokrém jedna strana hladká a druhá nese stopy od síta. Použití v nábytkářském průmyslu, obaly, pláště voštinových desek, hladkých dveří.

Měkké desky zvuková izolace, výstavnictví apod. Pro akustické účely se upravují děrováním, vrtáním, řezáním nebo drážkováním.

Pilinové a pazderové desky (PAD). Výroba obdobná jako u DVD. Vyrobeny z pilin jehličnatých dřevin, lněného nebo konopného pazdeří smíšením s lepidlem za tepla a tlaku. Kvalitou se rovnají méně kvalitním třískovým deskám (hostinské stoly). Pevnost se zvyšuje oboustranným dýhováním nebo polepením DVD. OSB desky