Aktualizace metodiky a dokumentů od Buřinky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Advertisements

Pojištění krátkodobých pohledávek se splatností do dvou let Mezinárodní strojírenský veletrh Brno
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Stavební spoření, úvěry, leasing
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Registrace podle EMAS III
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Vkladové služby.
B ANKOVNICTVÍ. P ASIVNÍ BANKOVNÍ OBCHODY B ANKOVNÍ ÚČET Bankovní ú č et (konto) je základní bankovní produkt, s nimž jsou spojeny (resp. do značné míry.
Hodnotová nabídka Hypotéky České pojišťovny Proč hypotéka s ČP?
HYPOTEČNÍ ÚVĚR. STAVEBNÍ SPOŘENÍ.
O BČANSKÉ SOUDNÍ ŘÍZENÍ I. - obecné náležitosti každého podání soudu - soudní poplatky - ustanovení zástupce a) soudem b) Českou advokátní komorou.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Stavební spoření.
Petra Marušáková Dita Pelantová VSRR, 1.ročník
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Charakteristika a členění bankovních produktů
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
HYPOTEČNÍ NOVINKY NA BŘEZEN 2015 S platností od vám přinášíme další vlnu novinek Hypotéka pro cizince:  pro získání hypotečního úvěru u ČS pro cizince.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Yveta Opravilová, zástupkyně ředitele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_13 Název materiáluSpořicí.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku z obchodní korporace a úroky z držby.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
1 Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0206 Název vzdělávacího materiálu: Vkladové služby bank Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
HYPOTEČNÍ ÚVĚR. STAVEBNÍ SPOŘENÍ.
Informovaný souhlas Pracovní setkání pracovníků školních poradenských pracovišť a Zpracovala: PhDr. Hana Plucarová.
Veřejnoprávní smlouvy
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Finanční gramotnost Tematický.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Důležité upozornění Na základě auditního zjištění, prosíme, upozorněte Externí prodejce na skutečnost uvedenou v Metodickém pokynu č. 12. Tento pokyn,
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
HYPOTEČNÍ NOVINKY NA BŘEZEN 2015
Hypotéka České spořitelny
Další akce: na podporu prodeje úvěrů od Buřinky – tentokrát :
Akční úvěrování od Buřinky
Modelace úvěru BD Vánek
VKLADY Dárek k nové smlouvě o stavebním spoření pro děti do 15 let prodloužení akce do Výhody: zhodnocení vkladů až 3,4 % ročně, a to díky státní.
DALŠÍ HYPOTEČNÍ NOVINKY NA ZÁŘÍ 2015 Pojištění nemovitosti
Úvěrové změny u Buřinky – aktualita 937 na Portále P24
akce platí od do Jaké jsou podmínky pro získání odhadu zdarma?
HYPOTÉKY 1) Úprava metodiky hypoték
HYPOTÉKY Odesílání obchodů na zpracování před konce roku 2015
ÚVĚR OD BUŘINKY a to pro každou výši úvěru ve všech variantách fixací, které souvisí s novou konstrukcí úrokových sazeb Úvěru od Buřinky, která startuje.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Garantovaná úroková sazba 1,99 % p.a. na 5 i 8 let!
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Občanské soudní řízení I.
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
Transkript prezentace:

Aktualizace metodiky a dokumentů od Buřinky Změny v metodice i dokumentech Buřinky více na portále Partner 24, v sekci: Stavební spoření/Metodika/Vklady 1) VÝPOVĚĎ SMLOUVY NEZLETILÉHO ÚČASTNÍKA PO VÁZACÍ DOBĚ od 6. 4. 2016 u nezletilého účastníka SS se po uplynutí vázací doby uplatňuje výpověď smlouvy bez opatrovnického soudu, pokud : souhlasí s výpovědí všichni zákonní zástupci, jeden zákonný zástupce podepisuje výpověď, druhý „Prohlášení druhého zákonného zástupce“) § 5 odst. 13 Zákona o stavebním spoření č. 96/1993 Sb. uvádí: „Ukončení smlouvy pro nezletilého účastníka se považuje za běžnou záležitost při správě jmění dítěte, dojde-li k němu po uplynutí doby stanovené v § 12 odst. 2 písm. a); nesouhlasí-li s ukončením smlouvy pro nezletilého účastníka všichni jeho zákonní zástupci, vyžaduje se souhlas soudu.” v případech, kdy nesouhlasí s výpovědí po uplynutí vázací lhůty všichni zákonní zástupci (anebo se jedná o výpověď před uplynutím vázací lhůty), je třeba předložit schválení výpovědi pravomocným rozsudkem opatrovnického soudu (zákonným zástupcům se předává dok. „Jak postupovat při výpovědi smlouvy nezletilého účastníka“).

2) NOVÝ TISKOPIS: 3001 Smlouva o stavebním spoření pro občana ČR i cizince  nový tiskopis je platný od 18. dubna 2016 Stará verze tiskopisu S3001H/1 200714 je určena ke skartaci! Vzor – Smlouva o SS pro občana ČR i cizince + postup 3) Další vkladové novinky: Při uzavření nové smlouvy o stavebním spoření, prodejce zaznamenává daňové rezidentství klienta a informuje klienta o systému pojištění pohledávek z vkladů, v rozsahu „Informačního přehledu o systému pojištění pohledávek z vkladů pro klienta“, který je součástí smlouvy o stavebním spoření. Klientům jsou nově zasílány elektronické výpisy do Servis24 (pokud klient službu E-faktura aktivoval), v ostatních případech jsou zasílány poštou. V případě ukončení dědického řízení je zapotřebí spolu s převzetím kopie pravomocného usnesení soudu také s dědicem vyplnit nový dokument “Dispozice pro platební styk“. Buřinka zveřejňuje postup při ověřování totožnosti smlouvy o stavebním spoření, kterou klient zpracoval prostřednictvím On-line formuláře (BUŘINK@ PŘES INTERNET).

3) ÚVĚRY Buřinka sjednocuje limit u žádosti o Úvěr ze stavebního spoření – bez dokládání příjmů - na výši 400 tisíc Kč, od 6. 4. 2016 je možné převést nárok nezletilého účastníka na ÚSS pokud k převodu dochází po 6-ti letech ode dne uzavření smlouvy o SS a s převodem nároku souhlasí všichni zákonní zástupci nezletilého účastníka. při uzavření Žádosti o úvěr žadatel nově prohlašuje, že zajistí zřízení souhlasu s inkasem ve prospěch SSČS po celou dobu trvání úvěrového vztahu. V případě Úvěru od Buřinky a Hypoúvěru od Buřinky, kdy dochází k uzavření nové smlouvy o stavebním spoření, prodejce nově zaznamenává daňové rezidentství klienta (není-li žadatel daňovým poplatníkem v ČR, uvádí všechny země, kde má klient daňovou povinnost). Žadatel o úvěr, dochází-li o uzavření nové smlouvy o stavebním spoření v rámci smlouvy o Úvěru od Buřinky nebo o Hypoúvěru od Buřinky, je informován o systému pojištění pohledávek z vkladů, v rozsahu „Informačního přehledu o systému pojištění pohledávek z vkladů pro klienta“, který je přílohou smlouvy o úvěru. Buřinka zasílá elektronické výpisy do Servis24 včetně potvrzení o úrocích (pokud má klient službu E-faktura aktivovánu).

NOVINKA – POMŮCKA PRO OBCHODNÍKA Aktualizované žádosti o úvěr: Buřinka spouští novou on-line aplikaci BUŘINKA24, kterou mohou externí prodejci využívat pro rychlý prodej produktů a služeb SSČS, aplikace je k dispozici na www.burinka24.cz (nová aplikace nahrazuje dosavadní aplikaci SIRIUS) Kompletní informace jsou zveřejněny na portále P24 v aktualitě 968. NOVINKA – POMŮCKA PRO OBCHODNÍKA Produktový leták – společná nabídka produktů FSČS pro externí prodej: hypotéka ČS úvěry od Buřinky DPS od ČS-PS Umístění: Portál P24 Externí prodej a kooperace ČS Pro přihlášení na Portál P24 použijte: HESLO: portal24 LOGIN: partner24

Úrokové sazby komerčních úvěrů pro období 15. 4. 2016 – 14. 5. 2016 Pro období od 15. 4. do 14. 5. 2016 jsou úrokové sazby komerčního úvěru OBNOVA nastaveny takto: Variabilní úroková sazba (fixní na 5 let) se pro toto období pohybuje na úrovni 1,06 % - 1,10 % p. a. (v závislosti na celkové délce splatnosti úvěru). Pevná úroková sazba se pro toto období pohybuje v rozmezí 1,24 % – 1,70 % p. a. (v závislosti na celkové délce splatnosti úvěru). Konkrétní úrokové sazby pro toto období naleznete zde: