SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Školení k Příručce pro žadatele a příjemce v OPTP Ing. Jiří Čížek oddělení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Pravidla publicity projektu
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Databáze projektových výstupů OP VK MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Mgr. Šárka Glatzelová Oddělení publicity a archivace Odbor řízení OP VK.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 10. ledna 2012.
Databáze projektových výstupů OP VK MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Mgr. Jiří Mikeš, M.A. Oddělení publicity a archivace Odbor řízení OP VK.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 6. října 2010.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory 3.2 Seminář pro příjemce 4. výzva GG
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Monika Horská20. března 2013 MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST SEMINÁŘ PRO ŽADATELE odbor regionálního rozvoje a evropských projektů.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY AKTIVITY UDRŽITELNOST
Dobrý den přejeme všem Bc. Martina Sochorová (ORREP – finanční část)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Databáze projektových výstupů OP VK
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY GRANTOVÉ PROJEKTY OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 5. května 2010

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

Monitorovací indikátory Upraveny: Příručkou pro žadatele, Příručkou pro příjemce, Pravidly monitorování realizace projektu a zpracování monitorovacích zpráv, Smlouvou o realizaci grantového projektu, Metodika monitorovacích indikátorů OP VK

Monitorovací indikátory Vykazování indikátorů – vykazuje se v příloze č. 1 monitorovací zprávy Kumulativní - za celý dosavadní průběh projektu (od začátku realizace až do konce sledovaného období) Příloha č. 1 - Monitorovací indikátory je jedna z povinných příloh předkládaných k monitorovací zprávě (k průběžné monitorovací zprávě, k mimořádné zprávě, k závěrečné monitorovací zprávě)

Monitorovací indikátory Průkazná evidence – musí být vedena příjemcem/partnery prezenční listiny s podpisy podpořených osob (stvrzené lektorem) jmenné seznamy s podpisem lektora certifikáty, účastnické listy, osvědčení z prezenční listiny by vždy mělo být patrné, z jaké organizace je cílová skupina dělení na muže a ženy

Monitorovací indikátory Podpořená osoba Vykazování: již v okamžiku, kdy se poprvé začne vzdělávat v rámci projektu, (např. zúčastní se vzdělávacího kurzu, stáže, odborné konzultace, školení, odborné praxe, výcviku…), tzn. je to i osoba, která kurz nedokončí x Úspěšně podpořená osoba Vykazování: až po splnění kritéria úspěšnosti definovaného v projektové žádosti, MZ (např. úspěšně složí zkoušky, absolvuje minimální podíl kurzu, získá certifikát o absolvování…). Účast na tématicky odlišných, vzájemně nenavazujících kurzech (př. kurz aj a ICT) – možné započítat podpořenou nebo úspěšně podpořenou osobu vícekrát

Monitorovací indikátory Produkty s komponentou ICT cílová skupina musí být seznamována a zdokonalována ve schopnostech a dovednostech týkajících se ICT v rámci tématického celku, který je realizován min. po dobu 40 hodin (za celou dobu realizace projektu). Vykazování – po realizaci 40 hodin výuky zaměřené na ICT Do 40 hodin se nezapočítává: příprava vzdělávajícího opakované uskutečnění programu, kurzu, modulu (nelze sčítat odučené hodiny při opakování programu, kurzu, modulu) paralelní výuka pro různé cílové skupiny (kurz probíhající ve více třídách) Produkt s komponentou ICT není: 40 hodin e-learningu

Monitorovací indikátory Produkty s komponentou ŽP problematice ŽP musí být věnováno 15 – 20 % produktu nelze zahrnout přípravu vzdělávajícího

Monitorovací indikátory Nově vytvořený/inovovaný produkt vykazuje se v momentu od kdy je zástupcům cílové skupiny umožněno jej používat. Příjemce je povinen bezplatně všechny nové vytvořené/inovované produkty nebo jejich kopie předat do vlastnictví poskytovatele dle jeho požadavků (nejpozději před odesláním závěrečné zprávy nebo spolu s ní)

Monitorovací indikátory Počet úspěšně podpořených osob z toho muži ženy - stanovení hodnot je pouze orientační, není sankcionovatelné

Monitorovací indikátory V případě ohrožení naplňování MI – nutné řešit s poskytovatelem podpory(může vést ke snížení rozpočtu projektu) V opodstatněných případech je v průběhu realizace projektu v režimu podstatných změn možné: - hodnotu monitorovacího indikátoru snížit - monitorovací indikátor přidat Zrušení povinných indikátorů není možné Překročení hodnoty MI není považováno za podstatnou změnu za předpokladu, že tato změna nesouvisí s podstatnou změnou v rozpočtu

Monitorovací indikátory úprava dle Smlouvy o realizaci GP Sankce za nenaplnění monitorovacích indikátorů a) max. 15 % - sankce ve výši 5 % z proplacených prostředků projektu b) 15 % - 50 % - sankce ve výši 30 % c) přesáhne 50 % - poskytovatel od Smlouvy vždy odstoupí Autorská práva a obchodní tajemství - ZS má právo všechny nově vytvořené/inovované produkty uchovávat, ale není oprávněn z důvodu poskytnutí veřejné podpory je dále zpřístupňovat k využívání třetím osobám

UDRŽITELNOST

UDRŽITELNOST závazek z projektové žádosti - udržení vybraných výstupů po dobu 5 let od ukončení financování projektu z OP VK kontroly udržení výstupů ze strany příslušných institucí (Liberecký kraj; Ministerstvo školství, mládeže, tělovýchovy; Evropská komise ) hmotný majetek pořízený prostřednictvím křížového financování musí být dále využíván v souladu s tím, na co byl pořízen Udržitelnost není: udržení aktivit a výstupů projektu z prostředků ESF např. prostřednictvím navazujícího projektu

Udržitelnost - úprava dle Smlouvy o realizaci GP 5 let po ukončení projektu povinnost zasílat ZS každý rok MZ o udržitelnosti formulář MZ o zajištění udržitelnosti projektu (www.msmt.cz)

Evidenční systém RISA MANAGING

Evidenční systém RISA MANAGING Školení – 17. května 2010 (počítačová učebna, budova KÚ LK) od 10:00 – 12:00 od 13:00 – 15:00 V případě zájmu se registrujte do 11. května 2010 na michal.hnizdo@kraj-lbc.cz nebo na tel. 485 226 294 Povinnosti vyplývající ze Smlouvy o realizaci GP: (článek VII, bod 20) Základní popis projektu Příjemce projektu Partneři projektu Realizační tým projektu + kontaktní údaje Kalendář aktivit (konference, semináře, kurzy, apod.) AKTUALITY o průběhu realizace projektu (zveřejňovat min. 1x měsíčně)

Internetová adresa: http://www.opvk.eu/testlib

Evidenční systém RISA MANAGING Základní popis projektu (ZS), příjemce, partneři, realizační tým, kalendář aktivit

Evidenční systém RISA MANAGING Změna hesla:

Evidenční systém RISA MANAGING Technická podpora k systému RISA: pan Pavel Krayzel, 224 353 138, pavel.krayzel@icord.cz pan Jaroslav Čech, 732 557 771, jaroslav.cech@icord.cz paní Martina Malá, 224 353 111, martina.mala@icord.cz

DĚKUJI ZA POZORNOST Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu jméno: Michal Hnízdo e-mail: michal.hnizdo@kraj-lbc.cz