Dynamické nákupní systémy na nákupy zboží pro příspěvkové organizace Jihomoravského kraje Mgr. Jakub Váňa.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Pravidla výběru dodavatelů při pořizování zboží a služeb z prostředků finanční podpory OP VK Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem.
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – Výzva č. 51 Veřejné zakázky v oblasti ICT.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Změna profilu zadavatele Migrace veřejných zakázek Mgr. Tomáš Motal QCM, s.r.o.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
DARY – BEZÚPLATNÉ PŘÍJMY 1. Osnova prezentace 1. Přijímání darů (z.č. 250/2000 Sb.) 2. Zdaňování darů (z.č. 586/1992 Sb.) 3. Ocenění darů (z.č. 586/1992.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Centralizované zadávání - národní strategie ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Jan Novotný Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Představení dodatku smlouvy s DSO
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Kapitola 3 směrnice 36/INA-VOK Zásad vztahů Změny navrhované OE
Registr smluv v kontextu zákona o zadávání veřejných zakázek
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb.
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Setkání regionálních výrobců
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Pracovní setkání středních škol
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Dynamické nákupní systémy na nákupy zboží pro příspěvkové organizace Jihomoravského kraje Mgr. Jakub Váňa

Program Co je DNS? Proč pro PO JMK? Jaké druhy zboží a v jakých objemech budou pořizovány? Jakým způsobem bude probíhat zadávání? Výhody DNS

Co je DNS? zvláštní způsob zadávání veřejných zakázek dle zákona o zadávání veřejných zakázek 2 fáze – zavedení a samotné zadávání plně elektronický, stále otevřený rychlé a efektivní nakupování bez ohledu na předpokládanou hodnotu pořizovaného zboží krátké lhůty

Proč pro PO JMK? JMK vnímá, že problematika zadávání veřejných zakázek je velmi složitá, vyžaduje vysokou odbornost a komplexní přístup dodržování všech příslušných postupů je zejména pro menší zadavatele velmi náročné JMK se dlouhodobě snaží PO v této problematice podporovat formou metodické pomoci, konzultací, školení i uveřejňováním návodů, metodik či vzorových dokumentů zavedení DNS je další stupeň této podpory, kdy PO nebudou muset určité veřejné zakázky zadávat samostatně, ale nákup požadovaného zboží zadministruje JMK

Jaké druhy zboží a v jakých objemech budou pořizovány? OINV na základě požadavků PO na příspěvky z rozpočtu JMK na rok 2018 vytipoval několik okruhů zboží, na jejichž nákupy by mohlo být vhodné DNS zavést následně ve spolupráci s odvětvovými odbory proběhl mezi PO průzkum s cílem zjistit komplexní požadavky na pořízení zboží v kategoriích, které by byly předmětem DNS, bez ohledu na zdroj financování na základě výsledků průzkumu OINV stanovil konkrétní druhy zboží, které by mohly být v rámci DNS pořizovány

Jaké druhy zboží a v jakých objemech budou pořizovány? DNS Pořizované zboží Odhadovaný objem nákupů (v mil. Kč vč. DPH) Stravovací provozy konvektomaty, kotle, pánve, lednice, mrazáky, myčky nádobí, sporáky, blixery, roboty 25 Prádelny pračky, sušičky, mandly 10 Zdravotnické potřeby polohovací lůžka, antidekubitní matrace, stolky k lůžkům, zvedáky pro přesuny klientů, myčky podložních mís, sprchové židle, vozíky a lůžka, invalidní vozíky všechny DNS budou otevřeny na dobu kalendářního roku 2018

Jakým způsobem bude probíhat zadávání? JMK bude vůči PO v pozici centrálního zadavatele PO dodá OINV specifikaci poptávaného zboží formou vyplněného požadavkového listu zaslaného na email dns@kr-jihomoravsky.cz sběr požadavků PO bude probíhat průběžně se stanovením vždy nejzazšího termínu pro zaslání požadavků – aktuálně 31.1.2018 následně bude probíhat přípravná fáze před zadáním veřejné zakázky v DNS, která bude zahrnovat zejména sjednocení požadavků na zboží PO a nastavení parametrů zadávání JMK a PO uzavřou smlouvu o centralizovaném zadávání upravující vzájemná práva a povinnosti OINV zajistí výběr dodavatele

Jakým způsobem bude probíhat zadávání? po výběru dodavatele se bude postup lišit dle zdroje financování veřejné zakázky zdroje JMK – kupní smlouvu uzavírá JMK, JMK následně hradí kupní cenu, usnesením RJMK bude zboží přenecháno PO, převzetí zboží a s tím související záležitosti (řešení vad, uplatnění reklamací) bude řešit PO jiné zdroje (zdroje PO, dotace…) – kupní smlouvu uzavírá přímo PO a řeší veškeré záležitosti (včetně úhrady kupní ceny) stejně, jako kdyby veřejnou zakázku zadávala samostatně v obou případech zajistí uveřejnění kupní smlouvy v Registru smluv JMK

Komunikace mezi PO a JMK (OINV) veškeré podstatné informace jsou a budou uveřejňovány na Protikorupčním portálu JMK: http://krajbezkorupce.cz/, sekce Veřejné zakázky, odkaz Dynamické nákupní systémy pro příspěvkové organizace zasílání požadavkových listů výhradně na email: dns@kr-jihomoravsky.cz náměty, dotazy apod. lze zasílat rovněž na tento email, případně lze kontaktovat pracovníky oddělení veřejných zakázek OINV: Mgr. Sylvie Bartośová, Mgr. Ludmila Dostálová, Mgr. Jakub Váňa dokumenty, které je třeba podepsat oprávněnou osobou PO – požadavkový list, smlouvu o centralizovaném zadávání, kupní smlouvu – navrhujeme pro rychlejší a efektivnější postupy podepisovat pouze v elektronické podobě (kvalifikovaným elektronickým podpisem) jak ze strany JMK, PO i dodavatelů

Výhody DNS snížení administrativní náročnosti pro PO při zadávání veřejných zakázek u nákupů financovaných ze zdrojů JMK nebude nutné stanovovat závazné ukazatele na jednotlivé nákupy PO, v RJMK projednávat a schvalovat záměry reprodukce majetku, případně podmínky zadávání veřejných zakázek PO ani následně řešit vyúčtování nákupů PO, vracení nevyčerpaných finančních prostředků apod. u nákupů financovaných ze zdrojů PO je stanovena výjimka z povinnosti zpracovávat záměr reprodukce majetku dle Zásad vztahů zajištění transparentního nákupu zboží zcela v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek možnost rychle, operativně nakupovat předmětné zboží např. v případě havárií

Výhody DNS zkvalitnění nákupů prostřednictvím sdílení informací a zkušeností mezi jednotlivými PO výhodnější podmínky plnění nabízené ze strany dodavatelů vzhledem k vyššímu objemu nakupovaného zboží

oddělení veřejných zakázek odboru investic KrÚ JMK Děkuji za pozornost Mgr. Jakub Váňa oddělení veřejných zakázek odboru investic KrÚ JMK vana.jakub@kr-jihomoravsky.cz