ŘÍZENÁ PORTFOLIA– PRO KLIENTY ČR CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční gramotnost: Hospodaření s penězi. PROČ CHTÍT VĚDĚT VÍC … 06 Hospodaření s penězi „Peníze Vás neudělají šťastnými, umožní Vám však být nešťastnými.
Advertisements

Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_19 Název materiáluBankovní.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Činnost Investiční kapitálové společnosti Komerční banky v Pelhřimově.
Finanční trh Peníze. PENÍZE  PROSTŘEDEK SMĚNY  MÍRA HODNOT  UCHOVATEL HODNOT  MÍRA INFLACE.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Finanční gramotnost: Zajištění na stáří, renta. 09 Zajištění na stáří DŮCHODY V ČESKU … „Co mají společnýho pařížský a ostravský důchodce? Oba si můžou.
CP kapitálového trhu - na dobu delší než 1 rok Podoba CP - listinný CP - zaknihovaný CP Nominální hodnota = hodnota vytištěná na CP Tržní hodnota =
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_05 Název materiáluAkcie AutorMgr.
Hospodářská politika. Hospodářskou politikou rozumíme opatření státu, kterými realizuje své sociální a hospodářské funkce.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.09 RočníkDruhý.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_07 Název materiáluPodílové.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Marcela Zahrádková NÁZEV: VY_62_INOVACE_01B_19_Instituce finančního trhu _ostatní.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO52 Název.
Kurzy měn ZŠ HejniceMgr. Jan Kašpar. Několik základních pojmů: kurz měn = poměr výměny peněz jedné měny za druhou kurzovní lístek = přehled jednotlivých.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO54 Název.
Účtování kapitálových účtů a dlouhodobých závazků „4“
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1602_RM SYSTÉM Téma: Pojem F. G._ RM SYSTÉM Číslo projektu:
Ing. Petr Bačík, Ph.D..  Pohledávky za upsaný vlastní kapitál  Stálá aktiva  dlouhodobý nehmotný majetek  dlouhodobý hmotný majetek  dlouhodobý.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
EKONOMIKA 3. ROČNÍK Plán učiva Ekonomika 1.TC Podnik; majetek podniku a hospodaření podniku Podnik Struktura majetku a zdrojů financování Dlouhodobý majetek.
Bankovnictví Téma 5: Investiční bankovnictví 1.Finanční trhy 2.Investiční produkty (instrumenty) 3.Banky na kapitálových trzích 4.Služby investičního bankovnictví.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_255_TÉMA_ Rezervy a fondy Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Obchod, trh Základy hospodaření.
Výnosy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Ing. Veronika Doňarová – SOŠ a SOU Čakovice
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Kurz finanční gramotnosti OA Neveklov
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
Financování činnosti korporací
Daňová evidence STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
EKONOMIKA 3. ROČNÍK Plán učiva Ekonomika
EU_62_A_sada 2_02_M_Finanční produkty_Pol
Digitální učební materiál
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Digitální učební materiál
Místní rozpočtové jednotky
Digitální učební materiál
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu
Příjmy z kapitálového majetku
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Obecná ekonomie 2 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Financování činnosti korporací
Indexy kapitálových trhů
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Majetek podniku - Aktiva
Digitální učební materiál
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE:
Zdroje financování majetku - PASIVA
Eva Tomášková Základní ekonomické pojmy Ekonomické souvislosti právní úpravy obchodních společností 2. přednáška.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-01
Název projektu: Moderní škola
Finance TNH 2 (S-5) Pavel Seknička.
1.
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
5. Tematický celek - Krátkodobý finanční majetek
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Seminář o stavebním spoření
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-8)
Seminář o stavebním spoření
Transkript prezentace:

ŘÍZENÁ PORTFOLIA– PRO KLIENTY ČR CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s.

Kolik je v českých bankách peněz?

Kde jsou uloženy úspory klientů ČR? ZDROJ: Středa 8. února 2017 : http://ekonomika.idnes.cz

V této zemi nemá smysl podnikat. Všichni jsou bosí... V této zemi je obrovská příležitost podnikat. Všichni jsou bosí... Tomáš Baťa - citát

Capital Markets, o.c.p.,a.s. obchodník s cennými papíry datum založení 1.1.2008 regulovaný subjekt, podléhá dohledu Národní banky Slovenska od 1.2.2008 Řádný člen asociace obchodníků s cennými papíry člen Americko - Slovenské obchodní komory

Rozdíl je v detailech Produkty Obchodování s akciemi - pokyny klientů Řízená portfolia Privátní emise Korporátních dluhopisů Alternativní obchodování s akciemi Jednoduchost smluvní dokumentace

Rozdíl je v detailech Servis Elektronická smluvní dokumentace Webová platforma pro klienty a zprostředkovatele Facebook CAPITAL MARKETS s denní dávkou fin. informací Žádné intervence pro zprostředkovatele

Řízená portfolia

Řízená portfolia Pro klienty s různými znalostmi, zkušenostmi, nebo únosností rizika Pro klienty, kteří mají zájem investovat v referenčních měnách EUR a USD Pro klienty, kteří nemají čas dennodenně sledovat vývoj na akciovém trhu

Řízená portfolia INVESTIČNÍ PROGRAM KLASIK JEDNORÁZOVÁ INVESTICE

INVESTIČNÍ PROGRAM PORTFOLIO KLASIK

Strategie v PORTFOLIU KLASIK High – Risk Dynamická Vyvážená Konzervativní Skladba portfolií jak v Evropě, tak v USA.

Strategie v PORTFOLIU KLASIK Dynamická strategie důraz na vyšší výnos při vyšší volatilitě v referenční měně EUR a USD dlouhodobé zhodnocování investice při vyšší úrovni rizika očekávaný investiční horizont 5 let portfolio tvořené peněžními, dluhopisovými a realitními fondy a akciemi z indexu EURO STOXX 600, S& P 500, S&P 400 MidCap

HISTORIE NAKOUPENÝCH AKCIÍ V USD PORTFOLIU KLASIK

HISTORIE NAKOUPENÝCH AKCIÍ V EUR PORTFOLIU KLASIK

Příklad nakoupených akcií v PORTFOLIU KLASIK

Strategie v PORTFOLIU KLASIK Vyvážená strategie důraz na poměr volatility k výnosu v referenční měně EUR a USD střednědobé zhodnocování investice při nižší úrovni rizika očekávaný investiční horizont 3 roky dosažení vyššího výnosu než nabízejí bankovní depozita portfolio tvořené peněžními, dluhopisovými a realitními fondy a akciemi z indexu EURO STOXX 600, S&P 500, S&P 400 MidCap

Strategie v PORTFOLIU KLASIK Konzervativní strategie důraz na nižší volatilitu v referenční měně EUR a USD krátkodobé zhodnocování investice s jistotou návratnosti doporučený investiční horizont 3 roky pasivní přístup k obchodování portfolio tvořené peněžními, dluhopisovými a realitními fondy a akciemi z indexu EURO STOXX 600, S&P 500, S & P 400 MidCap

INVESTOVÁNÍ V PORTFOLIU KLASIK Postup Klient si stanoví frekvenci jak chce investovat v PORTFOLIU KLASIK (měsíčně, čtvrtletně, pololetně, ročně) Stanoví si výši investice, minimálně: 100 Eur / USD měsíčně 250 Eur / USD čtvrtletně 450 Eur / USD pololetně 800 Eur / USD ročně Stanoví si jak dlouho chce investovat Stanoví si Cílovou částku investice (CČI) Vstupní poplatek se vypočítá z Cílové částky investice (CČI)

INVESTOVÁNÍ V PORTFOLIU KLASIK Vstupní poplatky S možností úhrady: plného zřizovacího poplatku ihned = 4% (z CČI) částečného poplatku = 2% (z CČI) ihned + 0,3% (z CČI) 10 měsíců poplatku vypláceného průběžně 0,3% (z CČI) 20 měsíců Poplatek ve výši max. 50% z pravidelné investice Možnost mimořádných vkladů Pro každý poplatek se účtuje + DPH (připočítejte + 20% k vypočítanému poplatku)

POPLATEK Z MAJETKU POD SPRÁVOU JE ÚČTOVÁN INVESTOVÁNÍ V PORTFOLIU KLASIK Poplatky z majetku pod správou: – Konzervativní strategie 0,25 % p.q. – Vyvážená strategie 0,50 % p.q. – Dynamická strategie 0,75 % p.q. – High Risk strategie 1,00 % p.q. success fee: 10% z výnosu klienta NYNÍ 50% SLEVA POPLATEK Z MAJETKU POD SPRÁVOU JE ÚČTOVÁN OD 01.03.2017 DO 31.12.2017 VE VÝŠI 50%. http://docs.capitalmarkets.sk/editor/File/verejny_prislub-1.pdf Pro každý poplatek se účtuje + DPH (připočítejte +20% k vypočítanému poplatku)

JEDNORÁZOVÁ INVESTICE

KLASIK HODNOTOVÉ INDEXOVÉ Jednorázová investice Portfolia Minimální výška jednorázové investice: 3000 Eur / USD

Jednorázová investice KLASIK Strategie – strategie, akcie v nich a aktiva konzervativní složky jsou identické jako při investování v portfoliu Klasik – Identický systém řízení nákupu a prodeje akcií, jako při investování v portfoliu Klasik High Risk strategie Dynamická strategie Vyvážená strategie Konzervativní strategie

Jednorázová investice KLASIK Poplatky Vstupní poplatek S minimální dobou investování 3 roky bez poplatku Výstupní poplatek Poplatek účtován při předčasném výběru před uplynutím minimální doby investování 3 roky 5% z objemu výběru bez vázanosti vkladu 3% z objemu vkladu Pro každý poplatek se účtuje + DPH (připočítejte + 20% k vypočítanému poplatku)

POPLATEK Z MAJETKU POD SPRÁVOU JE ÚČTOVÁN Jednorázová investice HODNOTOVÉ PORTFOLIO Poplatky z majetku pod správou: – konzervativní strategie 0,25 % p.q. – vyvážená strategie 0,50 % p.q. – dynamická strategie 0,75 % p.q. – High Risk 1,00 % p.q. success fee: 10% z výnosu klienta KLASIK NYNÍ 50% SLEVA POPLATEK Z MAJETKU POD SPRÁVOU JE ÚČTOVÁN OD 01.03.2017 DO 31.12.2017 VE VÝŠI 50%. http://docs.capitalmarkets.sk/editor/File/verejny_prislub-1.pdf Pro každý poplatek se účtuje + DPH (připočítejte +20% k vypočítanému poplatku)

Jednorázová investice HODNOTOVÉ PORTFOLIO Strategie – strategie a % rozložení konzervativní a akciové složky jsou identické, jako při Klasik – čas mezi nákupem akcií a jejich prodejem sa snažíme dodržet min. 12 měsíců High Risk strategie Dynamická strategie Vyvážená strategie Konzervativní strategie

Jednorázová investice HODNOTOVÉ PORTFOLIO Poplatky Vstupní poplatek S minimální dobou investování 5 let bez poplatku Výstupní poplatek Poplatek účtován při předčasném výběru před uplynutím minimální doby investování 5 let 5% z objemu výběru bez vázanosti vkladu 3% z objemu vkladu Pro každý poplatek se účtuje + DPH (připočítejte +20% k vypočítanému poplatku)

POPLATEK Z MAJETKU POD SPRÁVOU JE ÚČTOVÁN Jednorázová investice HODNOTOVÉ PORTFOLIO Poplatky KLASIK HODNOTOVÉ z majetku pod správou: – konzervativní strategie 0,25 % p.q. 0,20 % p.q. – vyvážená strategie 0,50 % p.q. 0,40 % p.q. – dynamická strategie 0,75 % p.q. 0,60 % p.q. – High Risk 1,00 % p.q. 0,80 % p.q. success fee: 10% z výnosu klienta NYNÍ 50% SLEVA POPLATEK Z MAJETKU POD SPRÁVOU JE ÚČTOVÁN OD 01.03.2017 DO 31.12.2017 VE VÝŠI 50%. http://docs.capitalmarkets.sk/editor/File/verejny_prislub-1.pdf Pro každý poplatek se účtuje + DPH (připočítejte + 20% k vypočítanému poplatku)

Jednorázová investice INDEXOVÉ PORTFOLIO – v portfoliu se nenakupují akcie společností jako v KLASIK, nebo v HODNOTOVÉM PORTFOLIU, ale nakupují se akcie ETF Fondů – ETF Fondy kopírují vývoj světových US a EU Indexů

Jednorázová investice INDEXOVÉ PORTFOLIO Poplatky Vstupní poplatek S minimální dobou investování 5 let bez poplatku Výstupní poplatek Poplatek účtován při předčasném výběru před uplynutím minimální doby investování 5 let 5% z objemu výběru bez vázanosti vkladu 3% z objemu vkladu Pro každý poplatek se účtuje + DPH (připočítejte + 20% k vypočítanému poplatku)

POPLATEK Z MAJETKU POD SPRÁVOU JE ÚČTOVÁN Jednorázová investice HODNOTOVÉ PORTFOLIO Poplatky INDEXOVÉ z majetku pod správou: – konzervativní strategie 0,25 % p.q. 0,20 % p.q. – vyvážená strategie 0,50 % p.q. 0,40 % p.q. 0,30% p.q. – dynamická strategie 0,75 % p.q. 0,60 % p.q. – High Risk 1,00 % p.q. 0,80 % p.q. success fee: 10% z výnosu klienta KLASIK HODNOTOVÉ NYNÍ 50% SLEVA POPLATEK Z MAJETKU POD SPRÁVOU JE ÚČTOVÁN OD 01.03.2017 DO 31.12.2017 VE VÝŠI 50%. http://docs.capitalmarkets.sk/editor/File/verejny_prislub-1.pdf Pro každý poplatek se účtuje + DPH (připočítejte + 20% k vypočítanému poplatku)

ŘÍZENÁ PORTFOLIA