Photoshop – významné klávesové klávesové zkratky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Shift, Caps Lock Ctrl, Alt VY_32_šablony_INOVACE_č.DUM 296 [CZ.1.07/1.4.00/ ]
Advertisements

Užitečné klávesové zkratky pro Microsoft Word a Excel
Gimp – práce s vrstvami Bohumil Bareš.
GIMP 3.L. Odkazy Zdrojů či návodů je na internetu téměř nekonečně, uvádím jen některé, které jsem zahlédl: • cafe.cz/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=53www.gimp.cz.
Grafický editor GIMP (5) použití režimu vrstev Součet „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Buňka – typy buněk, formát buňky
Ovládání a přizpůsobení prostředí AutoCADu
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
CorelDRAW Začínáme… Grafika této prezentace byla vytvořena v programu CorelDRAW.
Popis klávesnice.
Grafický editor GIMP (3)
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje základní funkce programu Malování. Druh.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Návod na složení jména z písmenkových log
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Inovace bez legrace CZ / /01
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Úprava digitálních fotografií Terezie Svobodová. => cesta mezi fotoaparátem a tiskem…
Vkládání kreslených útvarů
Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
GIMP 2 Prezentace pro 3MA381 Jan Dobrovolný. 2 Obsah představení GIMP jeho využití nástroje vzhled výhody a nevýhody.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Začínáme v GIMPu Vybíráme rychlou maskou …. Výběr Při manipulaci s obrázkem je často nutné upravit pouze jeho část. K snadné práci nám přitom slouží výběry,
Grafický editor GIMP (2)
Grafický editor – GIMP Základy práce
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (3)
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Práce s okny VY_32_INOVACE_10_1_02_AP.
Počítačová grafika (základy práce v (vektorovém) kreslicím programu)
Grafický editor GIMP (2)
BLENDER Váza v Blenderu Blender po spuštění.. Blender po spuštění.
Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783. TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů,
Základy retuše v Adobe Photoshop
Barvy VY_32_INOVACE_GR_788. BARVY Barva popředí a pozadí - jejich nastavení Barva popředí a pozadí slouží k nastavení barev nástrojů, které ji používají.
Grafický editor GIMP (5) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Grafický editor GIMP (3)  a zase vrstvy  použití masky Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Převod do ČB v Adobe Photoshop Základní převod fotografie do škály šedi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_04_Malování-kopírování.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
PIXLR ‒ ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (5) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_IKT.7.Vl.19_Funkce_klaves.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Milan Adámek VY_32_INOVACE_AS1 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Ovládání a přizpůsobení prostředí AutoCADu uživatelské rozhraní možnosti nastavení profily.
Masky vrstev Nástroj vhodný pro úpravu a retuš fotografií.
Grafický editor GIMP (2)
Grafický editor GIMP (3)
CorelDRAW – vlastnosti objektů
Základní úpravy barev v Adobe Photoshopu
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Základní nástroje v Adobe Photoshopu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Základy maskování v Adobe Photoshop
Rastrová grafika Základy práce s rastrovým editorem – program Gimp, ukázka č. 1 – „Hvězdné nebe s planetou“
Základní nastavení Adobe Photoshop
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Základní úpravy barev v Adobe Photoshopu
Grafický editor GIMP (5)
Filtry v Adobe Photoshop
Základní úpravy jasu v Adobe Photoshop
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Grafický editor GIMP (5)
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Transkript prezentace:

Photoshop – významné klávesové klávesové zkratky

Nejpoužívanější Nástroje V Posouvání obrazu – nástroj přesun Mezerník (podržení) Posouvání obrazu (dočasně) LLaso (Lasso) WKouzelná hůlka (Wand) CVýřez (Crop) BŠtětec (Brush) SKlonovací razítko (Stamp) EGuma (Erase) GPřechod (Gradient) TText IKapátko ZLupa (Zoom)

Lupa CTRL++ a CTRL+-Lupa (zoom) ALT V módu lupy znamená zmenšování CTRL+0 Největší zoom tak, aby byl vidět celý obrázek Selekce CTRL+AOznačení všeho CTRL+DZrušení selekce /deselect CTRL+SHIFT+IInverzní selekce

Palety FVypnutí menu a toolbaru TABSchová nástroje a palety Barvy XPřehodí barvu pozadí a popředí D Základní barvy (černé popředí a bílé pozadí) ALT+DEL Vyplnění výběru barvou popředí CTRL+DEL Vyplnění výběru barvou pozadí Pokud se přidrží SHIFT, zachovají se průhledné oblasti ALT+BackspaceVyplnění vrstvy barvou popředí CTRL+BackspaceVyplnění vrstvy barvou pozadí

Často používané dialogy a funkce CTRL+L Levels (úprava histogramu) CTRL+BVyvážení barev CTRL+TTransformace CTRL+MKřivky CTRL+SHIFT +ALT+E Sloučení všech viditelných vrstev do jedné vrstvy NAD STÁVAJÍCÍ VRSTVY – KONTROLA PRÁCE

Kreslení, masky, kanály a vrstvy Caps LockZměna kurzoru na nitkový kříž Q Rychlá maska pro specifikaci výběru CTRL+J Tvorba kopie označené vrstvy - duplikát ALT + click na masku Zobrazí se černá maska Modifikátory při práci s různými nástroji SHIFT Pravoúhlost a jiná pravidelnost, kreslí kružnice, čtverce,… ALT U kružnic, pokud je zmáčknut, tak se určuje střed kružnice MezerníkPokud je při výběru zmáčknut, může se s výběrem posouvat