Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Začínáme v GIMPu Vybíráme rychlou maskou …. Výběr Při manipulaci s obrázkem je často nutné upravit pouze jeho část. K snadné práci nám přitom slouží výběry,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Začínáme v GIMPu Vybíráme rychlou maskou …. Výběr Při manipulaci s obrázkem je často nutné upravit pouze jeho část. K snadné práci nám přitom slouží výběry,"— Transkript prezentace:

1 Začínáme v GIMPu Vybíráme rychlou maskou …

2 Výběr Při manipulaci s obrázkem je často nutné upravit pouze jeho část. K snadné práci nám přitom slouží výběry, ve kterých můžeme pracovat, aniž ovlivníme jejich okolí. Snad nejčastěji je používaná tzv. Rychlá maska. Příklad: s pomníčkem na další straně bych si poradil pomocí inteligentních nůžek, ale přesnější bude Rychlá maska.

3

4 Rychlá maska Pokryje celý obrázek růžovou barvou Do ní kreslím štětcem, čímž vybírám plochu výběru RM nastartuji: Vybrat – Přepnout rychlou masku Zkratka SHIFT+Q (tu mám nejraději) Aktivuji Guma a stanovím její parametry Kreslím Gumou do obrázku, zanechává za sebou bílá místa = výběr Chybu vrátím přepnutím barev, Guma pak zakrývá

5

6 S výběrem si můžeme hrát…

7 Připraveno za použití GIMP 2.8.4

8 SŠ stavební Teplice © M. Ptáček 2013


Stáhnout ppt "Začínáme v GIMPu Vybíráme rychlou maskou …. Výběr Při manipulaci s obrázkem je často nutné upravit pouze jeho část. K snadné práci nám přitom slouží výběry,"

Podobné prezentace


Reklamy Google