Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní nastavení Adobe Photoshop

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní nastavení Adobe Photoshop"— Transkript prezentace:

1 Základní nastavení Adobe Photoshop
Nastavení programu podle pracovních potřeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školy Vybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Anotace Základní nastavení Adobe Photoshopu Klíčová slova Nastavení, kurzor, vodítko, výkon, text Předmět Praktická výuka, fotografický design Autor Lukáš Veverka, MgA. Eliška Jílková Druh učebního materiálu Prezentace, výklad, fotografická praxe Potřebné pomůcky Interaktivní tabule, PC, Adobe Photoshop Cílová skupina Žáci střední školy Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace, procvičení Zdroje Autorská práce

3 Uživatelské nastavení Adobe Photoshopu je výhodné zvláště pro pokročilejší uživatele. Začínajícím uživatelům bez potíží stačí jeho automatické nastavení. Avšak i pro začátečníky je užitečné vědět, co si mohou nastavit a přizpůsobit si pracovní prostředí podle svých potřeb. Obrazové ukázky jsou z Adobe Photoshopu v anglickém jazyce, ale menu a vše je i v českojazyčné mutaci zachováno na stejném místě.

4 K volbě nastavení Photoshopu se dostaneme ve vrchním menu EDIT (Úpravy) – Preferences (Předvolby) – General – (Všeobecné). Nebo klávesovou zkratkou Ctrl + K. Poté se nám otevře dialogové k okno s nastavením Photoshopu.

5 První nabídkou je General (všeobecné nastavení)
První nabídkou je General (všeobecné nastavení). Zde si můžeme nastavit např. Color Picker (barevnou paletu), Options (volby) – Nastavení exportu schránky, dynamické barevné posuvníky, přiblížení rolovacím kolečkem a další.

6 Interface (rozhraní) – V této nabídce si můžeme nastavit vzhled a rozmístění menu a nástrojů na pracovní ploše.

7 File Handling (zpracování souborů) – V této nabídce si můžeme nastavit volby ukládání souborů, automatické ukládání proti ztrátě dat při náhlém vypnutí programu, zpracování formátu Camera RAW a Adobe Drive.

8 Performance (výkon) – Pro nastavení velikosti přiřazené RAM paměti, velikosti disku a historie cache souborů. Nastavení historie nám umožňuje se při další práci vracet o zde nastavený počet kroků zpátky. A v neposlední řadě nastavení grafického procesoru.

9 Cursors (kurzory) – Pro nastavení zobrazení kurzorů
Cursors (kurzory) – Pro nastavení zobrazení kurzorů. Pro práci s různými nástroji, zvláště pak štětci, klonovacími razítky a náplastí.

10 Transparency & Gamut (průhlednost a gamut) – Pro nastavení zobrazení průhlednosti a gamutu pozadí.

11 Units & Rulers (jednotky a pravítka) – Pro nastavení měrných jednotek pravítek (mm, cm, pixely, procenta atd.) Dále pak velikosti sloupce, rozlišení nového dokumentu a rozlišení jeho zobrazení na monitoru.

12 Guides, Grid & Slices (vodítka, mřížky a řezy) – Pro nastavení měrných jednotek vodítek, mřížek a řezů.

13 Plug-Ins (zásuvné moduly) – Nastavení zásuvných modulů.

14 Type (písmo) – Nastavení textu a písma.

15 3D – Nastavení pro práci v 3D režimu Adobe Photoshop.

16 Předvolby nastavení rozvržení pracovní plochy a nástrojů – Pro rychlé přizpůsobení pracovní plochy podle kategorií práce (fotografie, 3D, typografie, kreslení). Je tu i možnost vlastních přednastavení.

17 Zdroje Autorem textů, obrázků a grafického uspořádání je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková, kteří souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Všechny použité ilustrativní obrázky jsou vlastní tvorbou autorů. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu Adobe Photoshop Cs6 a je zpracován autory.


Stáhnout ppt "Základní nastavení Adobe Photoshop"

Podobné prezentace


Reklamy Google