Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Filtry v Adobe Photoshop

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Filtry v Adobe Photoshop"— Transkript prezentace:

1 Filtry v Adobe Photoshop
Základní seznámení s efektovými filtry Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školy Vybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Anotace Efektové filtry v Adobe Photoshop Klíčová slova Filtr, rozostření, seskupení, Předmět Technika a technologie fotografie, praktická výuka Autor Lukáš Veverka, MgA. Eliška Jílková Druh učebního materiálu Prezentace, výklad, fotografická praxe Potřebné pomůcky Interaktivní tabule, PC Cílová skupina Žáci střední školy Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace, procvičení Zdroje Autorská práce

3 Adobe Photoshop obsahuje velkou škálu efektových filtrů
Adobe Photoshop obsahuje velkou škálu efektových filtrů. Najdeme zde filtry na úpravu barev, ostrosti, korekcí objektivu, odstranění a přidání šumu, zkapalnění a řadu dalších. Pro jejich poznání je nejlepší si vyzkoušet jednotlivé filtry a jejich nastavení na libovolné fotografii.

4 Filtry jsou řazeny do skupin podle jejich vlastností
Filtry jsou řazeny do skupin podle jejich vlastností. Základní skupiny, které zde najdeme, jsou: Deformace (Distort) Rozostření (Blur) Seskupení (Pixalate) Stylizace (Stylize) Šum (Noise) Video (Video) Vykreslení (Render) Zostření (Sharpen) Jiný (Other) Každá tato skupina pod sebou skrývá další nabídky volby jednotlivých filtrů.

5 Mezi další filtry patří:
Adaptivní široký úhel (Adaptive Wide Angle), nebo Shift + Ctrl + A Korekce objektivu (Lens Correction), nebo Shift + Ctrl + R Zkapalnění (Liquify), nebo Shift + Ctrl + X Olejová malba (Oil Paint) Úběžný bod (Vanishing Point), nebo Alt + Ctrl + V Galerie filtrů (Filter Gallery)

6 V horním menu otevřeme nabídku Filter (filtr)
V horním menu otevřeme nabídku Filter (filtr). Zde se nám zobrazí nabídka všech skupin efektových filtrů.

7 Galerie filtrů – Najdeme ji v horním menu Filter (filtr) > Filter Gallery (galerie filtrů). Poté se nám otevře dialogové okno galerie filtrů.

8 Dialogové okno galerie filtrů – V tomto dialogovém okně máme na výběr z různých filtrů. Jejich náhled se zobrazuje na náhledové fotografii. U každého filtru máme možnost nastavení různých jeho vlastností.

9 Ikonky jednotlivých filtrů
Náhledová fotografie Nastavení vlastností filtrů Lupa náhledové fotografie

10 Zdroje Autorem textů, obrázků a grafického uspořádání je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková, kteří souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Všechny použité ilustrativní obrázky jsou vlastní tvorbou autorů. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu Adobe Photoshop Cs6 a je zpracován autory.


Stáhnout ppt "Filtry v Adobe Photoshop"

Podobné prezentace


Reklamy Google