Přenos záznamu do PC Analogový záznam 16.9.2018 Michal Pelikán.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceFree.
Advertisements

Média a jejich role I. OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
Přenos audio- video signálů z operačních sálů do učeben MUDr. Dalibor Janeček Ph.D. MUDr. Lukáš Lavička Prof. MUDr. Ivo Šlapák CSc.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_224 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Počítačová grafika Úvod do základů počítačové grafiky.
Popis produktu: Momentálně nejlepší all-in-one (tzn. vše v monitoru) na trhu Zařízení perfektně integruje osobní počítač do moderního širokoúhlého displeje.
Multimédia základní informace Co to jsou „multimédia“?   multi: více   média: tisk (text, obrázky), rozhlas (zvuk), televize (video), internet 
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_18_PORTY.
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Návrhové systémy. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Systémy moderních elektroinstalací.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Notebook, tablet Číslo DUM: III/2/VT/2/1/20 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zvuková karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/10 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_225 AutorMgr. Romana Rybiařová.
1.3 Sběrnice (bus). sběrnice  sběrnice = skupina vodičů  slouží pro propojení a komunikaci jednotlivých obvodů a přídavných karet  činnost na sběrnicích.
Technologie počítačů 4. Sběrnice © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ● ISA, EISA, VL-BUS,
Microsoft Office 2010 Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce: , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Interaktivní tabule, USB disky, paměťové karty, záložní zdroj
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Senzory pro EZS.
model fungování a praxe
VY_32_INOVACE_07_32_VODIČE A NEVODIČE (IZOLANTY)
Základy automatického řízení 1
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zvuková karta
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
RAM, rozšiřující karty NÁZEV ŠKOLY
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Informatika HARDWARE I. ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Monitory Monitor je základní výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací.
VY_32_INOVACE_
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
Filmová animace Náhodné změny Mgr. Jiří Mlnařík
Databáze MS ACCESS 2010.
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
INFORMATIKA – základní pojmy v informatice
Kvadratické nerovnice
Logické funkce a obvody
Rastrová grafika Základní termíny - rozlišení. Rastrová grafika Základní termíny - rozlišení.
Přídavná zařízení.
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Základní komponenty počítače
Komponenty v PC (napsat do sešitu).
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Přídavné karty.
3MA381 LS 2007/2008 Michaela Kmeťová
Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Michal Krsek Za hranice YouTube Michal Krsek
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Software Mgr. Václav Chvál.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
4. Analogový vs. digitální signál
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
Teorie chyb a vyrovnávací počet 2
Multimédia základní informace.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Přenos záznamu do PC Analogový záznam 16.9.2018 Michal Pelikán

Přenos analogového záznamu do počítače Pokud je materiál natočen na analogovou videokameru nebo jej chceme do počítače přetáhnout z analogového média (páska VHS, S-VHS apod.), je potřeba video digitalizovat. Digitalizace probíhá pomocí grabovací (zachytávací) videokarty instalované v počítači. Samotný digitalizační proces je řízen hardwarově – procesorem karty, popř. jejím ovladačem. 16.9.2018 Michal Pelikán

Hardware pro grabování videa Pro video capturing v plném PALu stačí i cca 600 MHz Pentium II/III, alespoň 128 MB RAM (pro Windows XP raději 256 MB) a vhodná (tj. kvalitní) video-in karta. Vhodným video-in zařízením může v tomto případě být takřka libovolná grafická karta s video vstupem, nebo téměř jakákoliv televizní karta s TV tunerem. Dle možností této video-in karty pak můžete grabovat video v plném či polovičním PALu s plným počtem 25 snímků/s (tj. 50 prokládaných snímků), nebo v polovičním PALu (tj. obvykle 352 x 288 bodů). Profesionální zařízení pro video capturing (tzv. frame grabbery) jsou schopna grabovat video v rozlišení až 768 x 576 bodů. 16.9.2018 Michal Pelikán

Grafické karty I když to nemusí být pravidlem, je naprostá většina novějších video-in kompatibilních grafických karet současně s videovstupem vybavena i videovýstupem. Kvalitnější video-in zařízení mimo klasických RCA (cinch) konektorů obsahují také S-Video vstup popřípadě S-Video výstupem pro export videa zpátky na pásek nebo jeho prezentaci na TV přijímači. S-Video umožňuje přenášet jasovou a barvonosnou složku odděleně a video-in karty s tímto vstupem/výstupem lze ho vřele doporučit. S-Video konektory obvykle najdete i u S-VHS a Hi-8 zařízení stejně jako u DV kamkordérů, DVD přehrávačů, satelitních tunerů i u některých TV přijímačů. Grafická karta s S-VIDEO videovstupem, S-VIDEO videovýstupem a integrovaným TV tunerem (ATI ALL-IN-WONDER RADEON 7500) Další z grafických karet s videovstupem, videovýstupem a integrovaným TV tunerem (ASUS V7100 Deluxe Combo) 16.9.2018 Michal Pelikán

TV tunery / TV karty U karty s integrovaným TV tunerem pochopitelně odpadá nutnost získávat video signál z videa/TV přijímače či jiného vhodného zdroje, protože TV kabel (většinou koax) lze většinou připojit přímo do TV karty. V prodeji jsou navíc i speciální video-in karty přímo určené pro grabování videa (například stále oblíbené DC10/DC10+), jejich cena se ale už většinou pohybuje v násobcích běžných TV tunerů. Jeden z běžně prodávaných jednoduchých a cenově dostupných TV tunerů obsahujících navíc ještě běžný videovstup pro kompozitní video (ATI TV Wonder VE) Další z interních TV tunerů (ASUS TV Tuner) 16.9.2018 Michal Pelikán

Analogové střižny Přestože je v současnosti videozáznam většinou zpracováván digitálně – softwarem v počítači, stále ještě jsou ve velmi omezeném množství produkovány mixážní a korekční pulty. Jedná se o analogové střižny umožňující ovládání nahrávaného zvuku - jeho stažení, mixování, či nahrazení vlastním vstupem přes mikrofon atd. a obrazu – u něhož jsou obdobné funkce. Mezi videokameru propojenou s videorekordérem, jehož činnost kontrolujeme na televizní obrazovce vřadíme přidanou kabeláží zmíněný mixážní pult. Přestože jsou tyto analogové střižny schopny vcelku přesného střihu, musíme počítat s problematickým vyhledáváním pasáží, jež chceme nahrávat za sebe, kvalita je omezena na 200 až 250 obrazových řádků a s efekty, upravováním obrazu, vkládáním prezentací apod. zde nesmíme počítat 16.9.2018 Michal Pelikán