PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Advertisements

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
24/09/2016 REFORMA ZEMĚDĚLSKÉ POLITIKY „ Vláda bude usilovat o vyvážený rozvoj venkova s cílem podpory zaměstnanosti a podnikání, zejména s využitím evropských.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování školství  Školství – důležité odvětví veřejného sektoru  Školství:  Měří, hodnotí a tvoří lidský kapitál.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Strategie Jihomoravského kraje v oblasti zemědělství Brno, 21. května 2013.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Demografická prognóza předpoklady – postupy – výběr profesí.
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Individuálně, ale společně a jinak
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Autor: Zuzana Dvořáková Vedoucí práce: Ing. Ludmila Opekarová, Ph.D.
Tematicky zaměřený kulatý stůl
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
1 Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Josef Středula, předseda ČMKOS
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Analýza trhu biopotravin
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Schůze Spolku pro obnovu venkova ČR Praha 1. dubna 2014
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Podpora krajského akčního plánování
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Ekonomika– národní hospodářství
Marketingový plán společnosti
Makroekonomie E 7 - otázky.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Digitální učební materiál
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
. Seminář ČESTR Chov SKotu 2017.
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Praha – 31. květen 2011 Petr Šobotník – Prezident KAČR
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
ZÁKLADNÍ EKONOMICKÉ POJMY
potenciál úspor KSE v období dle cílů EU
Mistrovská zkouška Jednání Sektorové rady
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
Klíčové aktivity projektu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců 1.12.2017 SEMINÁŘ S EXKURZÍ v rámci Projektu Ministerstva zemědělství NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA Farma Filoun, Plavy 133, 468 46 Plavy - možnosti odbytu biomléka - aktuální vývoj cen na trhu s biomlékem - dotační možnosti a zvýhodnění v rámci EZ a změny od roku 2018

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců Stoupající spotřeba BIO VÝROBKŮ – ZEJMÉNA KATEGORIE MLÉKO – MEZIROČNÍ NÁRŮST SPOTŘEBY 2016/2017 10-15% Zejména pro malé a střední producenty BIOMLÉKO = udržitelná, ekologická i ekonomická cesta produkce, udržení dobytka a zaměstnanosti na venkově ČR následuje trend západních zemí z hlediska odbytu biopotravin, ale také produkce – cca12% plochy v EZ, nyní zaměření na finalizaci Stoupá zájem spotřebitelů o kvalitní lokální produkty od místních farmářů – dáno ekonomickým růstem ale také osvětou Od 2018 bude spuštěna kampaň na propagaci biopotravin => dále rostoucí trend spotřeby Producenty BIOMLÉKA se mléčná krize nijak nedotkla, cena stabilně kolem 11 Kč – záleží na složkách, kvalitě mléka

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců Roste zájem o BIOMLÉKO z ČR v zahraničí, ale i zájem tuzemských mlékáren – některé chtějí nově začít realizovat „BIOprogram“ Možnost odbytu BIOmléčných výrobků do škol v rámci státem dotovaného projektu (administruje SZIF) – OVOCE DO ŠKOL A MLÉKO DO ŠKOL EXISTENCE DRUŽSTVA ČESKÉ BIOMLÉKO – významný hráč na trhu s BIOMLÉKEM (OD 2012 export biomléka a nyní řeší i dodávky do tuzemských mlékáren – nárůst odbytu z 1 734 902 v roce 2012 na 14 200 000 kg v roce 2018)

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců Rozdíl   rok množství v litrech Kč/lit.ČB/konv kč bio/konv 2012 1 700 884 1,5 2 551 326 2013 8 880 792 1,69 15 008 539 2014 9 490 354 2,29 21 732 910 2015 11 044 086 3,55 39 206 506 2016 12 621 583 4,45 56 166 044 celkem Kč     134 655 325

PROJEKT NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA PORADENSTVÍ PRO KONVENČNÍ PODNIKY (posouzení, zda jsou vhodné pro ekologické zemědělství, navržení vhodných opatření na orné půdě, v chovech zvířat z hlediska animal welfare & zdravotního stavu & krmivové základny, na TTP apod. s cílem optimalizovat ekonomickou situaci podniku a kvalitu chovu zvířat, a to za využití stávajících podpor a možností, kalkulace transakčních nákladů, zlepšení výnosové stránky podniku, navržení odbytových kanálů pro mléko z přechodného období a následně biomléko, popř. pomoc s vybudováním vlastního zpracování atd.) PORADENSTVÍ PRO STÁVAJÍCÍ EKOLOGICKÉ PODNIKY (optimalizace odbytových možností, hospodaření dle vyšších standardů, vybudování vlastního zpracování, marketingu atd.) VÝMĚNU ZKUŠENOSTÍ MEZI SEDLÁKY (exkurze na mléčné podniky v režimu EZ v ČR, v Německu, na Slovensku, vzdělávací semináře ke zpracování, chovu skotu, ovcí, koz atd.) VYTVOŘENÍ PRAKTICKÝCH PŘÍRUČEK A MATERIÁŮ PRO MLÉČNÉ EKOLOGICKÉ PODNIKY (metodické listy k chovu, animale welfare, homeopatii, krmivářství, orné půdě atd., praktické příručky ke zpracování, analýzy stavu produkce trhu s BIO mléčnými produkty atd.) POSOUZENÍ DOPADU EKOLOGICKÉHO HOSPODAŘENÍ NA KVALITU VODY A PŮDY (u zapojených podniků)

PROJEKT NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA JAK SE ZAPOJIT? Kontaktovat PRO-BIO SVAZ EKOLOGICKÝCH ZEMĚDĚLCŮ JAN SMĚŠNÝ – MANAŽER PROJEKTU JAN.SMESNY@PRO-BIO.CZ nebo 606 040 999 …a vyjádřit zájem podpisem smlouvy

PROJEKT NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA CO BUDE NÁSLEDOVAT? 1)PŘIJEDE PORADCE NA VSTUPNÍ KONTROLU 2) ROZEBERE S VÁMI PODMÍNKY FARMY, MOŽNOSTI, VYPLNÍ VSTUPNÍ INFORMACE, 3) POSOUDÍ STAV A DOPORUČÍ DALŠÍ POSTUP …VSTUP DO EZ (nebo nikoliv) NEBO ZPRACOVÁNÍ a pomůžeme Vám následně poradensky, informačně atd. + pokusíme se zajistit ve spolupráci s DRUŽSTVEM ČESKÉ BOMLÉKO odbyt biomléka, řešit otázku přechodného období – kam dodávat atd.

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců

PROJEKT NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA

PROJEKT NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA

PROJEKT NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA

PROJEKT NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA

PROJEKT NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA

PROJEKT NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA

PROJEKT NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA

PROJEKT NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA

Děkuji Vám za pozornost!  www.pro-bio.cz