Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku Stanislav Smeták Workshop „Oprava a údržba kolejí železničních drah“ Praha –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
Advertisements

Sociálně odpovědné zadávání veřejných zakázek Sdružení příjemců evropských dotací, z.s.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.15 Ročník2. ročník.
Trh, tržní vztahy Trh Představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně.
Modifikované platby ROP Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava Ing. Radim Mrázek.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
PRŮZKUM TRHU základy. 1. Odběratelé (zákazníci) Dotazníky nejdůkladnější způsob zjišťování potřeb, názorů a zvyklostí zákazníků.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Přijímací řízení ve školním roce 2015/ ÚVOD Kde je/bylo možné získávat informace:  Návštěvy SŠ a SOU, dna otevřených dveří  Výstava EDUK ART.
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Praha, Ing. Petr Řádek Číslování vlaků - Rekapitulace Setkání dopravců a zástupců provozovatele dráhy.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Josef Jemelka Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
Minarc Evo 180 Originální a nejlepší, nyní ještě silnější !
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Vývoj a koncepce nového univerzitního webu Ondřej Kudlík
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 29. října 2012.
SŽDC S3 změna č. 2.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Pojem přeměna obchodní společnosti
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Ocel VY_32_INOVACE_25_502 Projekt.
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Stroje a zařízení - spoje
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Informace k e-tržišti Gemin
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Ivana Francová, SOU Liběchov
Seminář pro žadatele k 13. výzvě IROP „Revitalizace vybraných památek"
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Mgr. Markéta Dobiášová lektorka programu „Vlastním směrem“
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Řízení rizik podvodu a korupce při zadávání veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Logistický systém ve společnosti Těžké strojírenství Plzeň a.s.
ZÁSOBOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zařízení služeb provozované SŽDC a jí poskytované služby
Váš spolehlivý dodavatel pohonných hmot!
Územní plán s prvky regulačního plánu
Sociální a dostupné byty
Výstavba D35 metodou PPP? Ing. Martin Janeček, Odbor strategie MD
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
Vítáme Vás v Luhačovicích
Transkript prezentace:

Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku Stanislav Smeták Workshop „Oprava a údržba kolejí železničních drah“ Praha – 14.11.2017

Materiál na zásobách SŽDC Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku

Centrálně zajišťované komodity železničního svršku Kolejnice R260, R350HT – tvary kolejnic 49E1, 60E2, R65 Pražce dřevěné (příčné, výhybkové) a betonové Náhradní díly k výhybkám (srdcovky, přídržnice, opornice, jazyky, atd.) Lepené izolované styky Drobné válené kolejivo (podkladnice žebrové, spojky ploché ocelové) Spojovací a upevňovací materiál Ostatní materiál (pražcové kotvy, podložky pod podkladnice, výrobky z plastu pro žel.svršek, atd.) Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku

Technické podmínky pro zajišťovaný materiál žel. svršku Pouze výrobky schválené OTH GŘ SŽDC Mezi SŽDC a dodavatelem/výrobcem musí být uzavřeny TPD (technické podmínky dodací) TPD stanovují podmínky pro objednávání, výrobu, kontrolu a ověření kvality, dodávku a přejímku, montáž a údržbu. Seznam uzavřených TPD je uveden na webových stránkách SŽDC. Např. na kolejnice R260 uzavřeno 6 platných TPD, na kolejnice R350HT tři platné TPD. Pražce betonové – 1 TPD Pražce dřevěné – 4 TPD LIS – 2 TPD Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku

Právní aspekty centrálních nákupů Zákon 134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázkách JŘSÚ – jednací řízení s uveřejněním – kolejnice, pražce betonové, spojovací a upevňovací materiál Materiál, kde jsou potřeba speciální podmínky pro dodání, snížený počet možných uchazečů Otevřené řízení – pražce dřevěné, drobné válené kolejivo, lepené izolované styky Standartní podmínky dodání, více možných dodavatelů, JŘBÚ – jednací řízení bez uveřejnění – náhradní díly k výhybkám Vzhledem k povaze materiálu je možný pouze jeden dodavatel Mimo režim zákona – vnitřní směrnice SŽDC – uveřejnění ZD na webu SŽDC a oslovení vybraných dodavatelů s uzavřenými TPD (resp. otevřené řízení) – ostatní materiál žel. svršku Hodnotící kritérium – nejnižší nabídková cena Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku

Způsob dodání materiálu Dodání přímo do stanice od dodavatele – kolejnice, pražce, lepené izolované styky, náhradní díly k výhybkám Materiál s obtížnou manipulací a přepravou Nevýhody – dodací lhůta Dodání přes střediska svrškového materiálu (Hradec Králové a Hranice na Moravě) – ostatní materiál + některé typy náhradních dílů k výhybkám Materiál s jednodušší manipulací, materiál kde nelze dělat výroba v menším množství Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku

Dodržování zákona o zadávání veřejných zakázek Odůvodnění a výhody centrálních nákupů materiálu žel. svršku Dodržování zákona o zadávání veřejných zakázek Cenová politika – možnost snížení cen v rámci zasmluvnění většího množství materiálu Zajištění výhodnějších podmínek při jednání s dodavateli Sjednocení podmínek pro celou SŽDC, s.o. Koordinace dodávek dle priorit – možnost s dodavateli upravit dodávky dle aktuální potřeby (pomalé jízdy, nehody, mimořádné události) Při dodávkách přes SSM – zajištění pojistné zásoby, zkrácení dodacích lhůt na minimum Drobný materiál – některý materiál je vyráběn a dopravován až od určitého množství – snížení ceny, problém při výrobě Řešení případných reklamací – jednotný postup při reklamacích v případě vadných dodávek celých sérií materiálů Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku

Centrální nákupy – investiční akce Od roku 2017 probíhá pilotní projekt na centrální dodávání materiálů na investiční akce Dodávány kolejnice a betonové pražce Pouze vybrané stavby Smlouvy uzavřeny na tři roky – poté vyhodnocení a možnost dalšího vývoje centrálních dodávek pro investiční akce Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku

Děkuji za pozornost