ve Strategii rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016–2025 Pojetí dokumentu a proces tvorby Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravského kraje.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Jihlava 25. listopadu 2014.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Úřad práce České republiky
Členská schůze MAS Nepomuk,
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Základní informace o poskytovateli
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Centralizované rozvojové projekty 2017
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Komora sociálních podniků
kam vlastně směřujeme ??? 
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

ve Strategii rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016 - 2025 Sociální podnikání ve Strategii rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016 - 2025 Brno, 22. 11. 2017

Kontext: Politika společenské odpovědnosti Z podstaty fungování instituce veřejné správy - pracuje s místní komunitou, jejíž životy ovlivňuje => Strategie Krajského úřadu Jihomoravského kraje 2016 - 2020 Vize: MODERNÍ ÚŘAD SPOLUODPOVĚDNÝ ZA POZITIVNÍ ROZVOJ CELÉHO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE A ZA PODPORU KVALITNÍHO ŽIVOTA JEHO OBYVATEL Listopad 2013 - Certifikace systému společenské odpovědnosti (první instituce veřejné správy v ČR) formulace Politiky společenské odpovědnosti Listopad 2014 - Národní cena ČR za společenskou odpovědnost Listopad 2015 - Předávání ocenění Cena hejtmana JMK za společenskou odpovědnost pro organizace veřejného sektoru a podnikatelské subjekty Zprávy o společenské odpovědnosti KrÚ JMK za příslušný kalendářní rok dostupné veřejnosti na portálu JMK Koordinátoři CSR a Kodex etiky úředníka KrÚ JMK

Kontext: Společensky odpovědné nakupování Základní principy odpovědného nakupování - metodika pro zaměstnance KrÚ JMK Při nakupování produktů a služeb lze v rámci činnosti KrÚ postupovat v souladu s návodnými doporučeními pro využití CSR, která jsou obsažena v dokumentu Základní principy odpovědného nakupování V dokumentu lze nalézt konkrétní inspiraci a příklady využitelnosti odpovědného nakupování, které odrážejí běžné potřeby KrÚ Odpovědným nákupem kraj usiluje o: podporu zaměstnanosti podporu malých a středních podniků podporu sociálního začleňování včetně znevýhodněných Podporujeme například: výrobky žáků - např. návrh a výroba ceny hejtmana za společenskou odpovědnost sociální oblast - výrobky klientů (např. domovy pro seniory, chráněné dílny…)

Dokumenty Jihomoravského kraje a téma sociálního podnikání

Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Strategie rozvoje Jihomoravského kraje je základním dlouhodobým koncepčním dokumentem kraje. V současnosti platí aktualizovaná verze z r. 2012 Dokument stanovuje celostní vizi – jasný rámec, který vymezuje prostor pro koordinaci aktivit na podporu ekonomického, sociálního a environmentálního rozvoje Součástí dokumentu a vize kraje je i stanovení a realizace různých opatření pro posilování sociální soudržnosti regionu Opatření 2.4: Zajištění dostupnosti služeb pro osoby ohrožené sociálním vyloučením Cíl opatření: Optimalizovat síť a zvýšit kvalitu služeb pro osoby ohrožené sociálním vyloučením Oblasti intervence Přímé - Podpora vytváření podmínek na trhu práce Nepřímá - Podpora sociálního podnikání

Program rozvoje Jihomoravského kraje 2018-2021 Prováděcí dokument Strategie rozvoje JMK Součástí koncepčního dokument je i Poziční dokument JMK programové období kohezní politiky EU 2021-2027 Jedním z témat je i „Kvalita života, uplatnění a mobilita obyvatel“ Součástí okruhu definovaných aktivit je také opatření „Podpora pracovního uplatnění různých skupin obyvatel (age management, sociální podnikání)“.

Koncepce rodinné politiky JMK na období 2015-2019 V rámci schválené koncepce rodinné politiky je podpora principům sociálního podnikání ukotvena v rámci priority 2: Slučitelnost rodiny a zaměstnání, Opatření 2.1 v oblasti podpory zaměstnavatelů, aktivita 2.1.5 Rozvoj sociálního podnikání Cílem této aktivity je podpora rozvoje a propagace této tématiky v JMK V roce 2016 byla k naplňování této aktivity alokovaná částka 400.000 Kč, kterou byla podpořena Komora sociálních podniků V roce 2016 byla realizovaná série konferencí v okresních městech JMK s tematikou sociálních podniků a sociálního podnikání

Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016-2025 Jihomoravský kraj jako jeden z prvních regionů v ČR zadal vypracování dokumentu specificky orientovaného do oblasti rozvoje lidských zdrojů a Strategie rozvoje lidských zdrojů JMK 2006-2016 (SRLZ) byla jedním z prvních dokumentů tohoto typu v rámci krajských samospráv Hlavním úkolem koncepčního dokumentu je zachytit aktuální situaci v oblastech souvisejících s problematikou lidských zdrojů, identifikovat probíhající trendy, hlavní problémy a územní rozdíly v rámci Jihomoravského kraje. Na základě analytických zjištění pak zformulovat přístup k podpoře rozvoje lidských zdrojů a stanovit způsob fungování struktur a institucí v rámci navržených synergických opatření Pro implementaci a zpřesňování realizovaných opatření slouží Krátkodobé realizační plány (KRP) s dvouletou platností Každoročně probíhá evaluace plnění jednotlivých opatření, která je jako souhrnná zpráva předkládána Radě Jihomoravského kraje Garantem SRLZ je Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravského kraje, která je stálým poradním, iniciativním a koordinačním orgánem Zastupitelstva Jihomoravského kraje v oblastech strategického řízení rozvoje lidských zdrojů

Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016-2025 Součástí strategické vize dokumentu je i záměr pomocí systémové spolupráce různých institucí a subjektů aktivně a preventivně působit v oblasti sociální inkluze/exkluze Dokument chápe problematiku sociálního vyloučení jako provázaný komplex témat, nikoliv izolovaný jev Častou příčinou sociálního vyloučení je omezení přístupu k řádnému zaměstnání (dlouhodobá nezaměstnanost, příp. zdravotní postižení) Dokument chápe sociální podnikání jako podstatný nástroj sociální inkluze Jedním z nástrojů a možností sociální inkluze je společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek

Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016-2025 Dokument v oblasti strategického opatření 2.4 Sociální začleňování identifikuje tyto strategické cíle: posílit aktivity předcházející sociálnímu vyloučení posílit spolupráci při prevenci a řešení sociálního vyloučení snížit počet sociálně vyloučených lokalit, resp. minimálně předejít vzniku dalších rozvinout způsoby řešení sociálního vyloučení a sdílení úspěšných řešení posílit sociální podnikání (zvýšit počet osob zaměstnaných v sociálních podnicích) zvýšit uplatnění sociálních inovací posílit společenskou odpovědnost veřejné správy i podniků

Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016-2025 Opatření 2.4.2: Koncepční řešení problémů sociálně vyloučených lokalit a skupin Součástí opatření: Rozvoj sociálního podnikání informovanost a osvěta, vytvoření registru sociálních podniků, koordinace jejich činnosti a územního rozložení, nastavení stabilních podmínek pro fungování, zadávání zakázek veřejné správy v určitých oblastech zejména sociálním podnikům, vybudování systému informační, metodické a vzdělávací podpory sociálních podniků, tvorba pracovních míst v návaznosti na speciální školství Role Kraje: Kraj podporuje v rámci svých agend a kompetencí příslušné aktéry v jejich činnosti Kraj se podílí na Koordinovaném přístupu k sociálně vyloučeným lokalitám

Představit cíl dokumentu, objasnit důvody vzniku

Krátkodobý realizační plán Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016-2017 Jedná se o prováděcí dokument, který obsahově i adresně zpřesňuje opatření návrhové části SRLZ JMK – dokument zajišťuje podklady pro kvalifikované rozhodování v oblasti rozvoje lidských zdrojů v území Jihomoravského kraje Strategického opatření 2.4 2.4.1 Prevence sociálního vyloučení 2.4.2 Koncepční řešení problémů sociálně vyloučených lokalit a skupin Identifikuje potřebu rozvoje sociálního podnikání a sdílení zkušeností z implementace sociálních inovací a jejich šíření – tzv. dobrá praxe Hledání a uskutečňování nových a oproti dostupným alternativám lepších řešení, která naplňují naléhavé sociální (resp. společenské) potřeby a zároveň vytvářejí nové sociální vztahy nebo spolupráce Zvyšování informovanosti o nástrojích řešení sociálně vyloučených lokalit a skupin

Opatření Krátkodobého realizačního plánu Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016-2017

Krátkodobý realizační plán Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016-2017 Opat ření Aktivita Popis aktivity € Zdroje na realizaci Nositel aktivity Spolupracující subjekty Cílová skupina Indikátor 1.2.1 1.2.1.2 Dlouhodobá spolupráce speciálních a praktických škol JMK s potenciálními zaměstnavateli Vytvoření seznamu škol a žáků, příprava konkrétních žáků pro konkrétní zaměstnavatele – 200 rozpočet kraje Komora sociálních podniků KHK JM, NNO žáci speciálních SŠ Počet vytvořených míst 1.3.1 1.3.1.5 Vytvoření inkubátoru sociálních podniků Vytváření nových sociálních podniků, podpora stávajících sociálních podniků, podpora a vytváření sociálních inovací. Odhad nákladů projektu činí 5 mil Kč. v jednání OP Z IROP rozpočet kraje Komora sociálních podniků Obce, JMK osoby nevýhod- něné na trhu práce počet vytvořených sociálních podniků počet vytvořených pracovních míst 1.5.1 1.5.1.3 Zasíťování základní stakeholderů v oblasti sociálního podnikání a společenské odpovědnosti Vytvoření funkční komunikační struktury mezi zásadními hráči v oblasti sociálního podnikání. Předpokládané náklady činí 500 tis. Kč. v jednání OP Z rozpočet kraje Komora sociálních podniků Obce, JMK, KHK JM, NNO VŠ, veřejná správa, členové OHK a NNO počet členů struktury

Krátkodobý realizační plán Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016-2017 Opat ření Aktivita Popis aktivity € Zdroje na realizaci Nositel aktivity Spolupracující subjekty Cílová skupina Indikátor 1.5.2 1.5.2.2 Informační podpora sociálního podnikání Průběžná tvorba informačních podkladů užitečných pro činnost sociálních podniků v JMK. Zajištění dostupnosti informací o velikosti jednotlivých cílových skupin sociálního podnikání a jejich územního rozložení (servis Komory pro sociální podniky). – Komora sociálních podniků ÚP ČR – kr. pob. v Brně JMK-ORR TESSEA ČR, z.s.. sociální podniky počet uskutečněných informačních aktivit (počet druhů vytvořených materiálů, akcí apod.) 2.3.2 2.3.2.2 Společenská odpovědnost Společensky odpovědné zadávání zakázek Vzdělávání veřejné správy, občanů a dalších právnických osob v oblasti společenské odpovědnosti v JMK. Předpokládané náklady na vzdělávání činí 400 tis. Kč. v jednání OP Z rozpočet kraje   Krajský úřad Komora sociálních podniků obce, JMK, KHK JMK, NNO celá společnost počet seminářů

Krátkodobý realizační plán Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016-2017 Opat ření Aktivita Popis aktivity € Zdroje na realizaci Nositel aktivity Spolupracující subjekty Cílová skupina Indikátor 2.4.1 2.4.1.2 Rozvoj podmínek pro sociální podnikání Vytvoření registru sociálních podniků v JMK. Prosazování nastavení vhodných podmínek pro sociální podnikání, informační a metodická podpora, osvěta. Vytvoření systému podpory sociálních podniků. – Komora sociálních podniků OP Z JMK KHK JM TESSEA ČR, z.s.. podnikatelé počet sociálních podniků (v rozlišení dle jejich typu) 2.4.1 2.4.1.3 Posílení role MAS, obcí a NNO v prevenci i při řešení sociálního začleňování Pořádání setkání MAS, obcí a NNO – osvěta, informování, příklady dobré praxe, metodické materiály. Vzdělávání pracovníků MAS, obcí a NNO, aby mohly působit při iniciaci činnosti k prevenci i řešení sociálního vyloučení i při podpoře uplatnění sociálního podnikání. – aktuálně nelze určit rozpočet kraje OP Z JMK MAS ASZ, NNO, komora sociálních podniků, obce TESSEA ČR, z.s.. Pracovníci MAS, obcí, NNO počet realizovaných kvalitativních aktivit

Děkuji za pozornost Mgr. et Mgr. Jan Švec, DiS Děkuji za pozornost Mgr. et Mgr. Jan Švec, DiS. odbor regionálního rozvoje - oddělení strategického rozvoje Krajský úřad Jihomoravského kraje Žerotínovo nám. 3, 601 82 Brno telefon:  541 651 396 e-mail: svec.jan@kr-jihomoravsky.cz