Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Advertisements

Řešení rozporů § 4 odst. 7 stavebního zákona a § 136 odst. 6 ve spojení s § 133 správního řádu Ing. Tomáš Sklenář.
Odborné diskusní fórum, 13. února 2014 Rámcový rezortní interní protikorupční program bod 5: Vyhodnocování IPP.
Podklad pro veřejné projednávání PÚR ČR září 2008 Brno.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nástroje územního plánování
Stavební zákon a územní plánování
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
1 Územně analytické podklady Územně analytické podklady Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň,
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Plánovací proces v oblasti vodního hospodářství. (návrh novely – tzv. „EURONOVELA“) Zákon č. 254/2001Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon),
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Navyšování platů zdravotníkům MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní pojištění.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
Revize rozpočtu EU a budoucnost kohezní politiky EU Ing. Jan Gregor Ministerstvo financí ČR Expertní seminář Reforma kohezní politiky – aktuální vývoj.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE České republiky, ve znění Aktualizace č. 1 Schválena vládou ČR usn.č. 276/2015 dne , závazná od
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Přijímací řízení nově Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK Krajský úřad Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Manuál pro obce k zákonu o právu shromažďovacím. Proč? K dispozici není žádný kvalitní komentář k zákonu č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, který.
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Vodohospodářské aktuality
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 19. a 20. října 2016 Mgr. Ladislav Faigl.
Koncepce eGovernment Service Bus (eGSB)
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád
Vodohospodářské aktuality
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 2. a 3. října 2017.
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011)
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Řešení rozporů § 4 odst. 7 stavebního zákona a § 136 odst. 6 ve spojení s § 133 správního řádu Ing. Tomáš Sklenář.
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
IROP - Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Zkrácený postup pořizování aktualizace ZÚR
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
PORADA S POŘIZOVATELI ÚPD V LK
ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE
Aktualizace ZÚR PK Krajský úřad Plzeňského kraje
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Místní akční plány vzdělávání Martin Plucha, sekretariát RSK JK
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád ve spolupráci Ing. Daniela Lešková, CSc. Odbor územního plánování MMR Porada MMR s KÚ a MHMP, 19. - 20. 10. 2017, Štiřín

V termínu do 30. dubna 2019: MMR má předložit vládě Zprávu o uplatňování PÚR ČR, ve znění Aktualizace č. 1 (dle UV č. 276/2015). Klíčové kapitoly Zprávy (dle § 35 odst. 2 SZ): vyhodnocení plnění úkolů PÚR ČR Úkoly pro ministerstva a jiné ústřední správní úřady Úkoly pro územní plánování návrhy na aktualizaci PÚR ČR

Úkoly vyplývající z PÚR ČR, ve znění Aktualizace č. 1 Úkoly pro ministerstva a jiné ústřední správní úřady: Poslední aktualizace tabulky proběhla v říjnu 2017 – ze strany dotčených garantů: MD, MPO a MZe, kteří provedly finální korekci stavu plnění úkolů ve vazbě na případná vyjádření krajů. Po dohodě s dotčeným garantem MŽP bude tabulka zveřejněna na internetových stránkách MMR do 30. 10. 2017 Zástupci krajů měly možnost požádat o svolání samostatných jednání ke konkrétním úkolům pro ministerstva a jiné ústřední správní úřady. Na tuto možnost zareagovaly kraje: Ústecký, Zlínský a Karlovarský.

Úkoly vyplývající z PÚR ČR, ve znění Aktualizace č. 1 Úkoly pro územní plánování Tabulka o stavu plnění úkolů bude zveřejněna na internetových stránkách MMR nejpozději 30. 10. 2017. V současné době probíhá její doplnění ze strany Moravskoslezského kraje.

Návrhy na aktualizaci PÚR ČR V současné době probíhá vyhodnocení návrhů shromážděných ze strany krajů i resortů (v rámci kontrolních dnů mezi MMR a zpracovatelem PÚR ČR – Ústavem územního rozvoje).

Děkuji za pozornost.