Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje ve vazbě na podporu podnikání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Evropské fondy pro regionální rozvoj (EFRR) Zkušenosti z praxe a projekty ve městě Hengelo Mr. Harry Vranken.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Gabriela Nekolová Kancelář zmocněnce vlády pro MSK, ÚK a KVK
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Proč potřebujeme zadání od místních autorit pro lokalizaci investic?
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje ve vazbě na podporu podnikání

Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje ⊲ Usnesení vlády č. 826/2015 ⊲ Vstupní analýza Základní makroekonomická analýza Rozhovory s klíčovými hráči ⊲ Strategický rámec – 9. 1. 2017 ⊲ Akční plány – červen 2017 Národní úroveň VLÁDNÍ ZMOCNĚNEC Strategie hospodářské restrukturalizace krajů Regionální úroveň

Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje Proměna struktury hospodářství, rychlejší hospodářský růst a zastavení zaostávání krajů Identita – posílení sounáležitosti a sebevědomí obyvatel Image – zlepšené vnímání krajů okolím: návštěvníky, investory, talenty Pilíř Podnikání a inovace Rostoucí podniky schopné se vyrovnávat se změnami na globálních trzích. Pilíř Přímé zahraniční investice Více přímých zahraničních investic s vyšší přidanou hodnotou. Pilíř Výzkum a vývoj Výzkum a vývoj s většími přínosy pro hospodářství. Pilíř Lidské zdroje Kompetentní lidé pro průmysl, služby a veřejnou správu. Pilíř Sociální stabilizace Odstranění bariér rozvoje souvisejících se sociální nestabilitou. Pilíř Životní prostředí Kvalitnější životní prostředí. Revitalizovaná a regenerovaná území pro lepší podnikání a zdravější život obyvatel Pilíř Infrastruktura a veřejná správa Kvalitnější infrastruktura pro podnikání, lákání investic a řešení sociálního vyloučení. Lepší kvalita služeb veřejné správy pro podnikatele a občany Pilíř Implementace Víceúrovňová spolupráce veřejné správy; Využití stávajících programů a finančních zdrojů, doplněných v případě potřeby novými; Odborné řízení implementace a zodpovědnost za výsledky.

Postup přípravy 1. Akčního plánu Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje Postup přípravy 1. Akčního plánu I. etapa (01 – 03/2017) Sběr a hodnocení námětů Rozpracování námětů do projektových fiší Projednání v pracovních skupinách Schválení v Krajských dozorčích radách = regionální akční plány II. etapa (03 – 05/2017) Zpracování návrhů pro jednotlivé kraje do Souhrnného akčního plánu Mezirezortní připomínkové řízení Projednání v RHSD ČR Konference pro Strategii restrukturalizace III. etapa (06/ 2017) Akční plán restrukturalizace MSK, ÚK a KVK bude předložen Vládě ČR k projednání. V případě schválení, bude podepsána dohoda mezi Vládou a regiony. IV. etapa (06 – 12/2017) Podpora při naplňování, vyhodnocování, přípravě a aktualizaci Akčního plánu. Každý rok bude k datu 31. 5. předkládána vládě aktualizace Akčního plánu.

Akční plán - členění opatření Z pohledu charakteru opatření: Systémová a legislativní opatření Opatření finančního charakteru Z pohledu regionálního zaměření: Nadregionální programy a opatření Specifické programy a opatření pro jednotlivé kraje Dále je definován tzv. Zásobník opatření - pro 2. Akční plán existuje zásobník opatření, která budou dále rozpracovávána. 1. Akční plán po mezirezortním připomínkovém řízení obsahuje 65 opatření: 54 nadregionálních, 9 regionálně specifických pro Ústecký a Karlovarský kraj a 2 regionálně specifické pro Moravskoslezský kraj

Finanční náročnost opatření  Období Celkem Nároky na resorty ESIF Privatizační fond Alokované Zvýšené 2017 6 090 5 499 20 171 400 2018 11 440 7 493 1 742 1 405 800 2019+ 25 029 - 16 992 6 837 1 200 údaje v mil. Kč

PILÍŘ A: PODNIKÁNÍ A INOVACE Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje PILÍŘ A: PODNIKÁNÍ A INOVACE Rostoucí podniky schopné se vyrovnávat se změnami na globálních trzích CÍL STRATEGICKÉ CÍLE A.1 Růst podniků a jejich pronikání na nové trhy, vyšší odolnost při změnách na trzích A.2 Vznik nových firem a jejich větší úspěšnost A.3 Vyšší inovační výkonnost ekonomiky, více inovativních firem A.4 Stabilizace a rozvoj stávajících velkých firem Program na podporu modernizace technologií firem -Technologie Exportní vzdělávání – posílení kapacit a služeb podpory exportu Podnikavý region (PODREG) - program na podporu začínajících podnikatelů či potenciálních podnikatelských záměrů Rozvoj podnikatelského poradenství CzechInvestu Podprogram programu TREND pro strukturálně postižené kraje Příklady opatření

PILÍŘ B: PŘÍMÉ ZAHRANIČNÍ INVESTICE Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje PILÍŘ B: PŘÍMÉ ZAHRANIČNÍ INVESTICE Více přímých (zahraničních) investic, zejména s vyšší přidanou hodnotou CÍL STRATEGICKÉ CÍLE B.1 Kvalitní a atraktivní podnikatelské prostředí vlídné k investorům B.2 Nabídka kvalitních a dostupných průmyslových / podnikatelských nemovitostí B.3 Kvalitní a profesionální služby pro vnější investory Vzdělávání v oblasti rozvoje místních ekonomik, lákání investic a podpory podnikání Program na regeneraci a podnikatelské využití brownfieldů vč. navýšení alokace tohoto programu Program na zajištění nabídky průmyslových ploch typu greenfield a zlepšování kvality a využitelnosti stávajících průmyslových zón Komplexní opatření k rozvoji regionální politiky Aftercare Návrh komplexního projektu propojujícího v Ústeckém a Karlovarském kraji těžbu lithia a doprovodných kovů na ložisku Cínovec PŘÍKLADY OPATŘENÍ

Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje PILÍŘ C: VÝZKUM A VÝVOJ Podpořit růst inovační výkonnosti výzkumem a vývojem s většími přínosy pro hospodářství CÍL STRATEGICKÉ CÍLE C.1 Otevřenější a relevantnější VaV C.2 Výkonnější a atraktivnější VaV Specificky zaměřené podprogramy v rámci programů TAČR Vytvoření Národní inovační platformy pro chemii Program získávání expertů pro krajskou VaV excelenci Analýza potenciálu a reálných možností využití geotermální energie ve všech dotčených krajích Testování autonomních silničních vozidel v reálném silničním provozu města Ústí nad Labem - U "SMART" ZONE Vzdělávání a výzkum v oblasti lázeňství a balneologie PŘÍKLADY OPATŘENÍ

Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje PILÍŘ D: LIDSKÉ ZDROJE Kompetentní lidé pro průmysl, služby a veřejnou správu CÍL STRATEGICKÉ CÍLE D.4 Více obyvatel lépe připravených a více motivovaných k podnikání D.1 Více lepších pracovních příležitostí (high-skilled) D.2 Více obyvatel lépe připravených na práci (medium-skilled) D.3 Více obyvatel lépe motivovaných k práci (low-skilled) Cílené komplementární výzvy z OP VVV pro VŠ - infrastruktura Revize systému investičních pobídek v rámci zákona o zaměstnanosti Komplex opatření od podpory kariérového poradenství, přes předikci trhu práce až po přípravu zaměstnanců na průmysl 4.0 , tranzitní sociální podniky a další PŘÍKLADY OPATŘENÍ

PILÍŘ E: SOCIÁLNÍ STABILIZACE Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje PILÍŘ E: SOCIÁLNÍ STABILIZACE Odstranění bariér rozvoje souvisejících se sociální nestabilitou a lepší využití lidského potenciálu k proměně a rozvoji krajů CÍL STRATEGICKÉ CÍLE E.1 Stabilizace sociální situace a snížení sociálních rozdílů E.3 Zvýšení atraktivity bydlení (a zajištění kvalitní občanské vybavenosti) E.2 Zvýšení bezpečnosti a pocitu bezpečí E.4 Zvýšení patriotismu a aktivního životního stylu Komplex opatření k řešení problematiky zadlužení Tento pilíř dále obsahuje opatření řešící sociální aspekty, které nemají přímou vazbu na podnikání, ale přispívají k sociální stabilizaci regionu PŘÍKLADY OPATŘENÍ

PILÍŘ F: ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje PILÍŘ F: ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Kvalitnější životní prostředí. Revitalizovaná a regenerovaná území pro lepší podnikání a zdravější život obyvatel CÍL STRATEGICKÉ CÍLE F.1 Revitalizovat a regenerovat území silně zasažené těžební a průmyslovou činností F.2 Regenerovat rozvojová, deprivovaná nebo periferní území v sídlech s vysokou koncentrací obyvatel Akcelerace programu na řešení sanace ekologických škod – závazky vyplývající z privatizačních smluv (kompetence MF ČR) Návrh programu revitalizace / resocializace již dříve rekultivovaných ploch a území po těžbě Analýza potenciálu a reálných možností využití přečerpávacích elektráren na území strukturálně postižených krajů Akcelerace a urychlení čerpání alokace programu na řešení ekologických škod dle Usnesení vlády ČR č. 50/2002 Sb Integrovaný Projekt celkové úpravy a využití prostor východního nádraží v Děčíně a budovy rakouské dráhy v jeho rámci Další opatření, která nemají přímou vazbu na podnikání PŘÍKLADY OPATŘENÍ

PILÍŘ G: INFRASTRUKTURA A VEŘEJNÁ SPRÁVA Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje PILÍŘ G: INFRASTRUKTURA A VEŘEJNÁ SPRÁVA Kvalitnější infrastruktura a lepší kvalita služeb veřejné správy pro podnikatele a občany CÍL STRATEGICKÉ CÍLE G.1 Dopravně propojit území tam, kde dochází k signifikantní bariéře pro rozvoj a růst G.2 Zefektivnit řízení a služby veřejné správy s využitím moderních technologií Dobudování úseků dálnic a silnic I. třídy Výstavba a modernizace silnice II. a III. třídy Zkapacitnění a modernizaci železničních tratí PŘÍKLDY OPATŘENÍ

Kontakty odborného týmu pro Ústecký a Karlovarský kraj Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje Kontakty odborného týmu pro Ústecký a Karlovarský kraj Bc. Karel Tichý, DiS. krajský koordinátor pro Ústecký kraj karel.tichy@czechinvest.org telefon: 725 588 903 Mgr. Jelena Kriegelsteinová krajská koordinátorka pro Karlovarský kraj jelena.kriegelsteinova@karp-kv.cz telefon: 736 650 709 www.restartregionu.cz Facebookový profil: Restart Ústeckého a Karlovarského kraje Formulář pro zasílání podnětů pro veřejnost: http://restartregionu.cz/5e31daffc47a5d6c-regionalni-iniciativy/

Děkuji za pozornost Gabriela Nekolová, DiS. Zástupkyně zmocněnce vlády pro MSK, ÚK a KVK nekolova@hsr-uk.cz / telefon: 602 482 065