Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 10 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1PP_OPR_08.
Advertisements

D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Převody čísel. soustav - opakování
Výstupní zařízení - plotr
Výroba pěnových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Opakování – sortiment cukrovinek, nečokoládové cukrovinky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Microsoft Word Využití tvarů na tvorbu obrázků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suchary, strouhanka, macesy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba listového těsta
Kuchyňské stroje na zpracování těsta a masa
Těstoviny Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
Charakteristika a dělení drůbeže
Prostory v provozovně společného stravování
Výroba dezertních hmot 1
Opakování – Výroba kakaové a čokoládové hmoty
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
Výroba instantních prášků 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 3
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba koblih Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba šumivých prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 2
Sázení a vypékání výrobků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 1
Zařízení na pečení a smažení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava výrobků před pečením 2
Sójové a kokosové cukrovinky 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Výroba francouzského nugátu
Číselné soustavy - Opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Sušení těstovin Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Výroba instantních prášků 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 2
Trvanlivé pečivo - extrudované výrobky
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba nugátů 2 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba nugátů Klíčová slova: Tvarování nugátu, kontinuální výroba, vady nugátů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_10

Tvarování Kontinuální výroba Vady Výroba nugátu Tvarování Kontinuální výroba Vady

Tvarování nugátu Nugát se tvaruje formováním Nejprve se musí temperovat na temperovacích strojích Chladí se v tenké vrstvě Ručně se nalévá do kovových rámečků

Kontinuální výroba Linka se skládá ze dvou nebo více nalévacích zařízení a chladicích tunelů, počet se liší podle počtu vrstev nugátu Z nalévací hlavy se nalije vrstva čokoládové polevy, vychladí se, další nalévací hlava pokládá vrstvu temperovaného nugátu, po prochlazení se potáhne další čokoládovou polevou

Vady Nekvalitní suroviny, žluklé jádroviny Tvorba plísní Cukerný nebo tukový výkvět

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.