Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba nugátů 2 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba nugátů Klíčová slova: Tvarování nugátu, kontinuální výroba, vady nugátů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_10
Tvarování Kontinuální výroba Vady Výroba nugátu Tvarování Kontinuální výroba Vady
Tvarování nugátu Nugát se tvaruje formováním Nejprve se musí temperovat na temperovacích strojích Chladí se v tenké vrstvě Ručně se nalévá do kovových rámečků
Kontinuální výroba Linka se skládá ze dvou nebo více nalévacích zařízení a chladicích tunelů, počet se liší podle počtu vrstev nugátu Z nalévací hlavy se nalije vrstva čokoládové polevy, vychladí se, další nalévací hlava pokládá vrstvu temperovaného nugátu, po prochlazení se potáhne další čokoládovou polevou
Vady Nekvalitní suroviny, žluklé jádroviny Tvorba plísní Cukerný nebo tukový výkvět
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.