Porada KrÚ JMK s úřady územního plánování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Advertisements

Nástroje územního plánování
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Problematika zavedení věcného břemene do KN
1 Územně analytické podklady Územně analytické podklady Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň,
Stavební uzávěry Krajský úřad Plzeňského kraje
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK
ÚSES v Zásadách územního rozvoje JMK
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Pozemkové právo – pojem, principy a systém, objekt a subjekty pozemkově- právních vztahů, metoda právní regulace JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Právní předpisy jimiž se projednání řídí (obecně):  Stavební zákon  Zákon o posuzování vlivů na ŽP (EIA/SEA) 2.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
6. prosince 2007Vojtěch Zvěřina MISYS - ÚAP Prezentace na Krajském úřadě Jihomoravského kraje.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele ( dotazy )
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Dotační program Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2011
„Územní plánování – seminář pro starosty“
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Výdej dat projektant Mgr. Libuše Dobrá
Info z porady MMR s kraji
mapový aplikační server
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Plochy a pozemky veřejných prostranství
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
iLAS Evidence ÚPČ Registrační listy
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
IROP - Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
územního plánování na obcích v roce 2007
2. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
4. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje
Územní opatření o stavební uzávěře
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Obecná část rozpočtového práva III
Pracovní setkání s ORP Program: Úvod
Územně analytické podklady
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Transkript prezentace:

Porada KrÚ JMK s úřady územního plánování 20. 03 Porada KrÚ JMK s úřady územního plánování 20.03.2012 Zohlednění viničních tratí v územním plánování Ing. Stanislav Lunga lunga.stanislav@kr-jihomoravsky.cz Tel. 541 651 350 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu březen 2012

Vymezení viničních tratí v legislativě Zákon č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství, ve znění pozdějších předpisů, v § 3 vymezení základních pojmů pod písmenem d) definuje viniční trať: Viniční tratí je pozemek, část pozemku, soubor pozemků, soubor pozemku a části pozemku, nebo kombinací pozemků, případně částí pozemků, tvořících souvislý celek, v jedné vinařské oblasti, případně podoblasti, splňující předpoklady pro pěstování révy - z této definice je zřejmé, že vymezení viniční trati nic nezakazuje ani nepřikazuje - jedná se o určitou „vlastnost“ území, která umožňuje pěstování révy Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu březen 2012

Vymezení viničních tratí v legislativě Zákon č. 321/2004 Sb. v § 4 odst. 4 uvádí, že zvláštní právní předpis stanoví seznam: a) vinařských podoblastí v jednotlivých vinařských oblastech, b) vinařských obcí v jednotlivých vinařských podoblastech, c) viničních tratí v jednotlivých vinařských obcích, včetně jejich územního vymezení, Vyhláška č. 254/2010 Sb. - stanoví seznam vinařských podoblastí, vinařských obcí a viničních tratí - hranice jednotlivých viničních tratí jsou zakresleny ve st. mapovém díle v měřítku minimálně 1 : 5 000, uloženém u obce a u Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu březen 2012

Vymezení viničních tratí v legislativě Hranice viničních tratí (VT) v těchto mapách většinou nerespektují realitu v terénu viděnou až v leteckých snímcích ÚKZÚZ proto průběžně provádí upřesňování hranic VT, aktuální bylo rozesláno na ORP začátkem března Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu březen 2012

Zohlednění viničních tratí v ÚAP ORP a v ÚP Je nutno vycházet ze skutečnosti, že se jedná se o určitou „vlastnost“ území, která umožňuje pěstování révy Vyvstávají otazníky, jak VT uchopit limit využití území? hodnotu území? zobrazovat VT v grafické části ÚP a jakým způsobem? je nutno v ÚP respektovat hranice VT? dokáže je projektant upřesnit v rámci ÚP? Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu březen 2012