Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 10 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1PP_OPR_08.
Advertisements

D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Oběhová soustava – mízní systém
Převody čísel. soustav - opakování
Výstupní zařízení - plotr
Výroba pěnových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
Aranžérské pomůcky a nářadí
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Vylučovací soustava II.
Opakování – sortiment cukrovinek, nečokoládové cukrovinky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škrábání brambor a kořenové zeleniny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suchary, strouhanka, macesy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba listového těsta
Zájmy -aktivačně motivační vlastnosti
Těstoviny Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostory v provozovně společného stravování
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výroba dezertních hmot 1
Opakování – Výroba kakaové a čokoládové hmoty
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
Výroba instantních prášků 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 3
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení umýváren nádobí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba koblih Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba šumivých prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 2
Sázení a vypékání výrobků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava výrobků před pečením 2
Sójové a kokosové cukrovinky 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Výroba francouzského nugátu
Číselné soustavy - Opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Sušení těstovin Předmět: Technologie Pekař
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Výroba instantních prášků 2
Úpravy algebraických výrazů
Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic
Základní pojmy fyziky atomu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Trvanlivé pečivo - extrudované výrobky
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Balení výrobků Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Balení výrobků. Klíčová slova: Balení, obal, funkce obalu, obalové materiály. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_29

Funkce obalu Druhy obalů Obalové materiály Balení výrobků Funkce obalu Druhy obalů Obalové materiály

Funkce obalu Ochranná a hygienická – chrání výrobek před mechanickým poškozením a znečištěním Informativní – údaje na obale informují o výrobku Estetická – pěkný obal zvyšuje prodejnost

Druhy obalů Jednoúčelové a víceúčelové Spotřebitelské a přepravní Vratné a nevratné

Obalové materiály Papír Fólie z plastů (polypropylen, polyetylen, PVC) Fólie z kovů (alobal, staniol) Dřevo (palety) Sklo

Balicí stroje Balicí automaty Stroje, které si sami tvoří obal (z fólie) Stroje odebírající obal ze zásobníku Stroje přebalující již zabalený výrobek

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.