Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Balení výrobků Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Balení výrobků. Klíčová slova: Balení, obal, funkce obalu, obalové materiály. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_29
Funkce obalu Druhy obalů Obalové materiály Balení výrobků Funkce obalu Druhy obalů Obalové materiály
Funkce obalu Ochranná a hygienická – chrání výrobek před mechanickým poškozením a znečištěním Informativní – údaje na obale informují o výrobku Estetická – pěkný obal zvyšuje prodejnost
Druhy obalů Jednoúčelové a víceúčelové Spotřebitelské a přepravní Vratné a nevratné
Obalové materiály Papír Fólie z plastů (polypropylen, polyetylen, PVC) Fólie z kovů (alobal, staniol) Dřevo (palety) Sklo
Balicí stroje Balicí automaty Stroje, které si sami tvoří obal (z fólie) Stroje odebírající obal ze zásobníku Stroje přebalující již zabalený výrobek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.