Vratislav Janda ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé ČR Reformulace potravin Vratislav Janda ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé ČR
Nestlé a Česká republika tradice 150 let, v Čechách od 1890 3 továrny – 65 000 t potravin více než 50 % export 60 značek 11 mld. Kč obratu
…zdravější budoucnost a kvalita života složení výrobku – reformulace původ ingrediencí – jak je získáváme dopad na životní prostředí kvalita, chuť, nutriční hodnoty dopad na výrobní náklady snižování cukru o 5 % 2020 snižování soli o 10 % 2020 snižování tuků o 10 % 2020 odstranění TFA 0 % 2017
snižování cukru Orion Banány v čokoládě JOJO Mixle Pixle již 15 let inovace - „Nestlé cukr“ změny technologie Orion Banány v čokoládě JOJO Mixle Pixle 10% 33t cukru ročně 30% 10t cukru ročně Cukr
snižování soli Výrobky Maggi Další plány: úprava receptury Maggi Chutná pauza Maggi AmoreMio Maggi Dobrý hostinec úprava receptury postupná změna - akceptace chuti Výrobky Maggi 8-35 % 2014-2016 Sůl
odstranění TFA Orion Margot průmyslově vznikající trans-mastné kyseliny nahrazení ztužených tuků neztuženými bez změny chutě a nutričních hodnot značení na obalech? Orion Margot Reformulace roku bez TFA méně cukru více kokosu nezvýšená cena pro spotřebitele TFA
Grafické znázornění porce GDA (doporučená denní dávka) Co najdete doma v kuchyni (kitchen cupboard) Ovocné šťávy, rostlinné extrakty