Vratislav Janda ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Advertisements

Situace na trhu zemědělcům a potravinářům mnoho příležitostí nenabízí Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Tuky neboli lipidy (z řeckého lipos = tučný) „Všechny látky jsou jedy, toliko dávka je příčinou, že látka být jedem přestává.“ Paracelsus.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Předcházení vzniku odpadů Jana Blecherová Říjen 2015.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Akvizice Získání nového výrobku koupí patentu nebo celé firmy Analýza ABC Rozděluje výrobky do tří skupin, podle toho jak se podílejí na obratu firmy.
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 17 Název.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
P ŘÍPRAVA POKRMŮ Hlavní živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Pyramida zdravé výživy VY_32_INOVACE_02_36. Pyramida zdravé výživy Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
[Název výrobku] Marketingový plán [Jméno]. Přehled trhu Minulost, současnost a budoucnost trhu –Uveďte přehled změn podílu na trhu, vedoucích pozic, aktérů,
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 9 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. ? Co všechno může sloužit jako zdroj energie?
Energeticky bohatá poživatina,
Charakteristika rybího masa
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Energetická hodnota potravin (EH)
Rádce ŠJ 3 propojuje ND a SK v jeden celek
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Autor: Ing. Alice Horáčková
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Tisková konference Informovaný spotřebitel
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_10_PRVOUKA_OVOCE
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_74_PRV1
STUDENTSKÁ PEČEŤ STUDENTSKÁ PEČEŤ Zuzana Bártová Radka Havránková
Výroba instantních prášků 1
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Vratislav Janda ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé ČR
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Odpadové hospodaření.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Manufaktury a první stroje
Jak číst nápisy na potravinách
VY_32_INOVACE_10_GAS_576_Dos
AUTOR: Blanka Petlánová
Jód - problematika dietárního příjmu a suplementace, saturace populace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Vratislav Janda ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé ČR Reformulace potravin Vratislav Janda ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé ČR

Nestlé a Česká republika tradice 150 let, v Čechách od 1890 3 továrny – 65 000 t potravin více než 50 % export 60 značek 11 mld. Kč obratu

…zdravější budoucnost a kvalita života složení výrobku – reformulace původ ingrediencí – jak je získáváme dopad na životní prostředí kvalita, chuť, nutriční hodnoty dopad na výrobní náklady snižování cukru o 5 % 2020 snižování soli o 10 % 2020 snižování tuků o 10 % 2020 odstranění TFA 0 % 2017

snižování cukru Orion Banány v čokoládě JOJO Mixle Pixle již 15 let inovace - „Nestlé cukr“ změny technologie Orion Banány v čokoládě JOJO Mixle Pixle 10% 33t cukru ročně 30% 10t cukru ročně Cukr

snižování soli Výrobky Maggi Další plány: úprava receptury Maggi Chutná pauza Maggi AmoreMio Maggi Dobrý hostinec úprava receptury postupná změna - akceptace chuti Výrobky Maggi 8-35 % 2014-2016 Sůl

odstranění TFA Orion Margot průmyslově vznikající trans-mastné kyseliny nahrazení ztužených tuků neztuženými bez změny chutě a nutričních hodnot značení na obalech? Orion Margot Reformulace roku bez TFA méně cukru více kokosu nezvýšená cena pro spotřebitele TFA

Grafické znázornění porce GDA (doporučená denní dávka) Co najdete doma v kuchyni (kitchen cupboard) Ovocné šťávy, rostlinné extrakty