Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D."— Transkript prezentace:

1 Regionální produkty a jejich využití ke zvýšení tržeb maloobchodní jednotky
Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D. Oponent: Ing. Romana Křížová

2 Motivace a důvody k řešení daného problému
Zájem o téma Důležitý bod rozvoje domácí produkce Dopad na ekologii Velmi diskutované téma z hlediska preferencí spotřebitelů Zvýšení podvědomí spotřebitelů o daném tématu „Každý region má svůj vlastní neopakovatelný charakter. Je daný přírodním a kulturním bohatstvím, historií a staletými tradicemi místních obyvatel, které jsou často jedinečné a typické pro ten daný region.“ (Štensová, 2013)

3 Cíl bakalářské práce Cílem bakalářské práce je analyzovat stávající situaci v nabídce produktů s regionální značkou ve vybrané obchodní jednotce. Na základě spotřebitelských preferencí a možností konkrétní obchodní jednotky popř. řetězce, navrhnout možnosti rozvoje prodeje regionálních produktů.

4 Výzkumné otázky 1. Je čerstvost chuť a ekologie pro zákazníka důležité kritérium při nákupu a výběru prodejny? 2. Dávají lidé při nákupu přednost lokálním potravinám a vyhovují jejich zvyklostem. 3. Jsou si lidé ochotni za lokální potraviny a považují je za zdravější a kvalitnější? 4. Dávají spíše ženy než muži přednost nákupu lokálních potravin.

5 Použité metody Sběr dat Analýza dat Matematická a statistická metoda
Knihovna Internet Analýza dat Matematická a statistická metoda Konzultace

6 Výzkumná otázka č.1 Je čerstvost chuť a ekologie pro zákazníka důležité kritérium při nákupu a výběru prodejny? Čerstvost a chuť NE Ekologie

7 Výzkumná otázka č.2 Dávají lidé při nákupu přednost lokálním potravinám a vyhovují jejich zvyklostem? České potraviny ANO dává přednost 67% spotřebitelů Potravinám označených regionální značkou ANO Dává přednost 47% spotřebitelů Potraviny od místních výrobců ANO Dává přednost 51% spotřebitelů

8 Výzkumná otázka č.3 Jsou si lidé ochotni připlatit za lokální potraviny a považují je za zdravější a kvalitnější? Potraviny od místních výrobců ANO 50% zdravější, 56% kvalitnější, 56% dražší než ostatní výrobky Potraviny označené regionální značkou ANO 40% zdravější, 42% kvalitnější, 43% dražší než neoznačené výrobky

9 Výzkumná otázka č.4 Dávají spíše ženy než muži přednost nákupu lokálních potravin? Chí-kvadrát test – zvolená hladina významnosti 5% (0,05) Přednost nákupu lokálních potravin = 0, ANO Přednost nákupu produktů s regionální značkou = 0, ANO Přednost nákupu produktů od místních výrobců = 0, ANO

10 Návrhy opatření Rozšíření akčního letáku na magazín Mobilní aplikace
Pro určitou skupinu zákazníků Regionální Měsíční periodicita Mobilní aplikace Aplikace pro operační systémy iOS i Android Zaměření na cestovní ruch

11 Reklama v souvislosti s cestovním ruchem.
Doplňující otázky Oponent bakalářské práce Čím byste zákazníka přesvědčila, aby dal při nákupu přednost regionálním produktům? !Reklama! Reklama v souvislosti s cestovním ruchem. V roce 2001 dosáhly celkové příjmy z cestovního ruchu 118,13 miliardy Kč = 9,3 milionů turistů. V roce 2015 se uskutečnilo 11 mil. dovolených, z toho 7 milionů v tuzemsku.

12 Doplňující otázky Vedoucí bakalářské práce Popište jak by konkrétně měla vypadat Vámi navrhovaná mobilní aplikace a jak si představujete její využití?

13 Závěrečné shrnutí a zhodnocení
Problematika daného tématu Překvapivost výsledků z výzkumu Budoucnost v cestovním ruchu Vlastní zhodnocení práce: klady a zápory práce

14 Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Děkuji za pozornost Natálie Jankůjová Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Obhajoba červen 2017


Stáhnout ppt "Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D."

Podobné prezentace


Reklamy Google