Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"— Transkript prezentace:

1 Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Ing. Martin Vacek Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_291 Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka 1. Maso, masné výrobky Telecí maso Charakteristika, význam droj:

2 Obsah Charakteristika telecího masa Složení telecího masa
Význam telecího masa ve výživě

3 Telecí maso

4 Charakteristika a dělení telecího masa.
Charakteristika telecího masa. Obrázek č. 1 Telecí maso je maso z telat mladých kusů tura domácího. Má velmi jemnou chuť, vůní po mléce, je měkké konzistence. Obsahuje velké množství vody rychle podléhá zkáze. Je to maso libové a lehce stravitelné, vhodné na diety. Nejkvalitnější je maso z telat okolo hmotnosti 60 kg. Barva masa je jemně růžová na povrchu našedlá. U starších telat kvalita masa záleží na kvalitě pastviny.

5 Složení telecího masa Voda 69 - 77% Bílkoviny 19 - 22% Tuky 1 - 10%
Sacharidy – 0,3% Vitamíny -  A, B1, B2 ML -  Na, K, Ca, Fe

6 Význam ve výživě Je důležitým zdrojem plnohodnotných bílkovin
Je bohaté na železo a vitamin B1, B2 Důležitá součást zdravotních diet Obsahuje málo tuku

7 Otázky Charakterizujte telecí maso?
Jaké telecí maso je nejkvalitnější? Jaké je složení telecího masa? Jaký má význam hovězí maso ve výživě?


Stáhnout ppt "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"

Podobné prezentace


Reklamy Google