Želva zelenavá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Advertisements

GIBONI.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Pěstování želvy Monika Jonešová, Ivana Nevěřilová, Zora Moudrá.
Základní vzdělávání - Člověk a příroda – Přírodopis - Biologie rostlin
Použití Power Pointu v hod. zeměpisu.
Výskyt a ochrana v ČR Jitka Uhlíková AOPK ČR
Polní ekosystémy luskoviny krmné plodiny.
Křivice Téma: Štefková Kristýna 2.HB.
Pavla Veverková, 4. B Suchozemská želva
ZEMĚ výjimečná? ...nebo jen jedna z mnoha?.
Aneb recyklujeme se žížalami snadno a rychle
Složky krajiny a životní prostředí
Příprava stravy v rodině
CHOV ŽIVOČICHŮ V BYTĚ Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.17.
… je malá, hezká a říkám jí Amálka
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_534_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:

Jiné polní plodiny Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
OSTEOPORÓZA Iveta Antoszyková 2.HA.
Chov hlodavců Michaela Kizurová
Gorila.
Krajta Královská Python Regius.
17.VY_32_INOVACE_P16_SUROVINY A VÝROBKY
Tomáš Mirovský Přírodní společenství Louky.
Kuřátka - potrava Speciální krmiva
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Plazi. Znaky  plazi patří mezi obratlovce  tělo mají pokryto suchou zrohovatělou kůží, u želv krunýřem  hadi se plazí, nemají vyvinuty končetiny, někteří.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Fotosyntéza Jméno autora:Mgr. Kateřina Kačmárová Škola:ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): 06/2013 Ročník:čtvrtý Tematická oblast:Naše příroda ve čtvrtém.
VY__III/2__INOVACE__140 PRVOUKA Autor DUMMgr. Petra Válková Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 2. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Svět a lidé kolem nás Eliška Švihlová. LIDÉ s PŘÍRODOU Lidé občas dělají nezdravé věci které jsou nebezpečné jak pro ně tak i pro přírodu jako třeba KOUŘENÍ.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
Anotace :Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Hospodářské plodiny.
Zoologie bezobratlých a obratlovců
Anotace – Želvy Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností, ověření při odpovídání na.
Přírodní vědy DUM 21 Základní podmínky života PŮDA I.
Metabolismus (přeměna látek a energií) Výživa U/49
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Suchozemské želvy Jméno: Magdalena králová Třída: 5.B Škola: Hluchák.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Želva ozdobná Michal Bjalončík Dnes se budeme bavit o mojí želvě.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Veverka známá neznámá.
CO ROSTE NA POLI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
ŽELVA DANUŠKA ŽELVA STEPNÍ.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
SAVCI CHARAKTERISTIKA.
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_12_Ekosystém_řeka
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Abiotický faktor světlo
Želva zelenavá Hugo Kleibl. Klasifikace Říše: živočichové (Animalia) Kmen: strunatci (Chordata) Podkmen: obratlovci (Vertebrata) Třída: plazi (Reptilia)
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Biopotraviny.
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Živé organismy.
Význam Druhy stonků Byliny, dřeviny Přeměny
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Transkript prezentace:

Želva zelenavá

Obecně Dorůstá 20 cm, v přírodě se vyskytují i větší jedinci. Je oblíbená pro svou aktivitu a poměrně nenáročný chov.

Chov I když se jedná o býložravou želvu, neměla by být krmena výhradně bylinami. Kromě čerstvého listí ze stromů a dalších rostlin (jetel, pampelišky,vojtěška, kedlubny, ředkve...), je dobré jí občas dávat také seno. Z živočišné potravy pak pro doplnění výživy ráda jí vaječné žloutky, syrové maso(třeba i žížaly), ráda si pochutná třeba i na piškotu namočeném v mléce, ale jedná se o velice nezdravý doplněk!

Chov Pro správný chov želvy je zásadní zajistit zvířeti dostatečný přísun ultrafialového záření. Ideální je venkovní chov s expozicí na slunci, při chovu v teráriu je zcela nezbytné zajistit dostatečný osvit umělým zdrojem UV záření

Chov Nedodržení vede k různým problémům, zejména růstovým deformacím krunýře (zhrbatění). Názory na to, zda je pro želvy zimnní spánek nutný se významně rozcházejí.

Zajímavosti Želva zelenavá se dožívá 60-80, podle některých pramenů 50-100 let Pohlaví lze u želv spolehlivě určit teprve v šesti, obvykleji až v deseti letech