Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1314 Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1314 Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda."— Transkript prezentace:

1 Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět - 4. ročník Tematický celek: Zvířata domácností Autor: Mgr. Hana Mičkalová Anotace: Přírodověda – základní informace o chovu zvířat v domácnostech.

2 Které z těchto zvířat řadíme mezi domácí mazlíčky?
želva nádherná pes domácí prase domácí tur domácí kočka domácí andulka morče domácí králík domácí užovka černá želva nádherná pes domácí prase domácí tur domácí kočka domácí andulka morče domácí králík domácí užovka černá

3 Pes domácí Je to všežravá šelma, která je potomkem vlka. Po mnoho staletí jsou psi šlechtěni v různá plemena. Rozlišujeme pracovní (německý ovčák, zlatý retrívr), lovecká (jezevčík, baset, ohař) a společenská plemena (pudl, čivava, fousek)

4 Želva nádherná Plaz žijící ve vodě i na souši. Živí se např. moučnými červy, sušenými ráčky, kobylkami, mouchami, ale i salátem či vodními rostlinami. Umí dobře plavat a poměrně rychle se pohybuje i na souši. Obvyklá velikost je kolem 30 cm. V akvateráriu, rybníku či jezírku se mohou chovat i ve větším počtu.

5 Užovka černá Masožravec živící se převážně hlodavci a ptáky.
Užovky bývají většinou samotáři, ale můžeme je v teráriu chovat i s jinými plazi. Umí dobře plavat a šplhat. Obvyklá délka je kolem cm Můžeme ji také běžně potkat v přírodě.

6 V dnešní době jsou kočky chovány pro radost.
Kočka domácí Je to masožravá šelma, která je potomkem kočky divoké. Po mnoho staletí jsou kočky chovány pro jejich schopnost lovit myši a jiné hlodavce. Mají výborně vyvinutý zrak a sluch, hbité tělo a ostré a zatažitelné drápky. V dnešní době jsou kočky chovány pro radost.

7 Andulka vlnkovaná Andulka vlnkovaná je nejrozšířenějším exotickým ptákem chovaným v domácnostech. Živí se ovocem, zeleninou a drobnými semeny rostlin. Dorůstají asi 22 cm a jejich hmotnost je 30 – 40 g

8 Morče domácí V dnešní době existuje mnoho různých plemen morčat, lišících se barvou, délkou či strukturou srsti a barvou očí. Morčata dorůstají délky 20 – 36 cm a hmotnosti g. Součástí jejich stravy je zelenina, ovoce, tráva, seno, speciální granule s množstvím vitamínů a dostatečný přísun vody.

9 Máš doma nějakého mazlíčka?
Popiš kamarádům, jak vypadá a jak se o něj staráš.

10 Citace: fotografie – soukromý archiv autora


Stáhnout ppt "Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1314 Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda."

Podobné prezentace


Reklamy Google