Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jezevčíci Alice Žáčková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jezevčíci Alice Žáčková."— Transkript prezentace:

1 Jezevčíci Alice Žáčková

2 Historie Jezevčík je jedno z nejstarších německých loveckých plemen, které se používá při lovu. Po několik staletí byl šlechtěn k norování jezevců. Jezevčík je drobné sportovní plemeno.

3 Nemoci Kvůli své úctyhodné délce jsou jezevčíci náchylní na onemocnění páteře, proto by neměli překonávat velké výškové rozdíly. Za svou miniaturizaci a své krátké běhy vděčí plemeno deformaci, která je známá pod pojmem chondrodystrofie. Jedná se o dědičnou vývojovou poruchu růstových chrupavek, díky kterým je zpomalován růst kostí. Tím dochází k předčasnému zastavení růstu.

4 Existuje celkem devět variant jezevčíka
V srsti rozlišujeme jezevčíka : - hladkosrstého - dlouhosrstého - hrubosrstého Všechny tyto variety se pak mohou vyskytovat ve třech velikostních rázech : - standard - trpasličí - králičí

5 Vzhled Váha jezevčíka standardní variety by se měla pohybovat v rozmezí do 9 kg Další variety se třídí podle obvodu hrudníku. -Králičí do 30 cm a trpasličí 30 – 35 cm. Srst se může vyskytovat v barvě červená, červenožlutá, žlutá, všechny odstíny s černou příměsí nebo bez ní. Poté se může jezevčík vyskytovat s pálením v barvě černé nebo hnědé.

6 Povaha a využití Tvrdohlavost jezevčíků je přímo pověstná. Je to dáno především tím, že byl po staletí chovám jako pomocník lovce při norování. Jezevčík nesmí povolit ani při zápase, který může trvat až několik hodin. Dnes je to oblíbený lovecký norovací pes a společník.

7 JEZEVČÍCI Typ srsti Hladkosrstý Dlouhosrstý Drsnosrstý Velikost Standard JEZEVČÍCI STANDARD HLADKOSRSTÍ JEZEVČÍCI STANDARD DLOUHOSRSTÍ JEZEVČÍCI STANDARD DRSNOSRSTÍ Trpasličí JEZEVČÍCI TRPASLIČÍ HLADKOSRSTÍ JEZEVČÍCI TRPASLIČÍ DLOUHOSRSTÍ JEZEVČÍCI TRPASLIČÍ DRSNOSRSTÍ Králičí JEZEVČÍCI KRÁLIČÍ HLADKOSRSTÍ JEZEVČÍCI KRÁLIČÍ DLOUHOSRSTÍ JEZEVČÍCI KRÁLIČÍ DRSNOSRSTÍ

8 JEZEVČÍK HLADKOSRSTÝ STANDARDNÍ

9 JEZEVČÍK DLOUHOSRSTÝ STANDARDNÍ

10 JEZEVČÍK DRSNOSRSTÝ STANDARDNÍ

11 JEZEVČÍK HLADKOSRSTÝ - MALÉ RÁZY

12 JEZEVČÍK DLOUHOSRSTÝ - MALÉ RÁZY

13 JEZEVČÍK DRSNOSRSTÝ - MALÉ RÁZY


Stáhnout ppt "Jezevčíci Alice Žáčková."

Podobné prezentace


Reklamy Google