AUTOR: Blanka Petlánová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Slo_I_07 Vzduch, kyslík ppt. Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_20_Péče a ochrana ŽP Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_12_Vzduch Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 12 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
VAR Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_04_32.
VODA, VZDUCH - OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Hronková Pavlína Název : VY_52_INOVACE_11_Člověk.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Tomáš.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
AUTOR: Blanka Petlánová
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_27_Pokojové rostliny
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_36_PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH, PŮDA, TEPLO A SVĚTLO Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 3. ročník.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vlastnosti plynů.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Vzduch VY_32_INOVACE_1A_15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Bez vody není život AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: Speciálnízákladníškola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_04_IV_Z6_pohyby_země.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V. , Mnichovická 62
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_23_Požár Téma: Požár
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
AUTOR: Mgr. Dobroslava Martínková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M3_06_Sčítání
AUTOR: Mgr. Jiří Burda NÁZEV: VY_32_INOVACE_M2_14_Dělení na části
VY_32_INOVACE_13_Vyvození písmene E
AUTOR: Mgr. Jiří Burda NÁZEV: VY_32_INOVACE_M2_11_Bod, čára, úsečka
Vzduch Autor: Mgr . Iveta Váňová VY_32_ INOVACE_45_Vzduch
Různé podmínky života na Zemi
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Meclov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jiří Burda NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ2_17_Slova se skupinami dě, tě,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Ochrana lesa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_07 Téma Zimní příroda
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a
Chráníme přírodu Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_19_CHRÁNÍME PŘÍRODU_HULEJOVÁ Člověk a jeho.
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Vlastnosti plynů.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
AUTOR: Blanka Petlánová
Člověk a jeho svět 3. ročník
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_07_Hodiny
Co nás obklopuje?.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_18 Fyzika,
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_02_Podzim Téma: Podzim
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_15_Lidské tělo II.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_14_Les - shrnutí
AUTOR: Blanka Petlánová NÁZEV: VY_32_INOVACE_Pr3_08_Určování času
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Meclov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jiří Burda NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ2_20_Psaní velkých písmen TEMA:
VY_32_INOVACE_ZE6-06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Meclov, příspěvková organizace AUTOR: Blanka Petlánová NÁZEV: VY_32_INOVACE_Pr3_14_Neživá příroda - vzduch TEMA: Neživá příroda - vzduch ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/21.1839

Anotace Pro 3. ročník ZŠ Prezentace na interaktivní tabuli Pomůcky : nafukovací balonek, svíčka, zapalovač, sklenička Inovace – aktivita a motivace Metodické pokyny – žáci si vytvoří myšlenkovou mapu – napíší, co je k tématu napadá, dozví se něco o vzduchu a jeho složení, zkusí odpovědět na jednoduché otázky i ohledně pohybu vzduchu. Na závěr si vyzkouší dva pokusy s nafukovacím balonkem a se svíčkou.

Obsah hodiny Myšlenková mapa Vzduch Pokusy

VZDUCH

VZDUCH stejně jako bez vody, ani bez vzduchu by život na Zemi neexistoval vzduch obklopuje celou naší planetu, je bezbarvý a nachází se všude kolem nás skládá se z dusíku, kyslíku, oxidu uhličitého a malého množství dalších plynů člověk, zvířata i rostliny potřebují k dýchání kyslík jediným zdrojem kyslíku na Zemi jsou rostliny

VZDUCH - otázky Vysvětli, proč se lesům říká „ zelené plíce“ ? kde se nám lépe dýchá? Vysvětli, proč se lesům říká „ zelené plíce“ ? Co je potřeba k hoření? Jak můžeš uhasit oheň? V jakých situacích nám může vzduch uškodit? Jak se v těchto případech budeš chránit?

VZDUCH - pohyb Pohybuje listy stromů………………………………….. Pohybuje větvemi stromů…………………………….. Láme větve stromů………………………………………. Vyvrací stromy, strhává střechy domů……………………………………….

POKUSY nech pomalu unikat vzduch na svou tvář – co cítíš a slyšíš? BALONEK nafoukni balonek a zmačkni, dá se v něm vzduch stlačit? nech pomalu unikat vzduch na svou tvář – co cítíš a slyšíš? nafoukni balonek a pusť ho – co to s ním udělá? – pohybuje se vzduch i balonek stejným směrem? SKLENIČKA A SVÍČKA pozoruj plamínek svíčky, kterou jsi přiklopil sklenicí, aby se plamen nedotýkal skla Kyslík je nezbytnou podmínkou…………………….

Citace www.office.microsoft.com